Temel Karamollaoğlu TELE1''E konuk oldu: ''Ak Parti''de büyük bir çözülme bekliyorum''

Temel Karamollaoğlu TELE1''E konuk oldu: ''Ak Parti''de büyük bir çözülme bekliyorum''

Temel Karamollaoğlu TELE1''E konuk oldu: ''A... TELE1''de yayınlanan Türkiye''nin Seçimi programına, Saadet Partisi''nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu konuk oldu. Karamollaoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP için yüzde 52''lerin mümkün olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Ben Ak Parti''de büyük bir çözülme bekliyorum" dedi.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

-1 Kasım seçimlerinden sonra artık yüzde 15'lik kesim, vaad edilen istikrarın kendilerinin bekledikleri bir istikrar gibi olmadığını gördüler. Bizim kanaatimiz, bizden daha önce Ak Parti'ye gidenler oradan koptu, çok az bir kesim koptu ancak bu büyüyecek. Bu büyüme Ak Parti'ye olan ümitlerin bütünüyle kırılmasından sonra meydana gelir. Bu insanlar tedirgin.

-Deizm hastalıktır.

"DİNİ AÇIDAN İNSANLARIN ZİHNİ KARIŞIK"
Eğer siz toplumu özellikle gençleri kendi inançları ile ilgili sağlam bilgilerle donatmazsanız bu insanların yarın DEAŞ'çı olmasına, insanları katletmesine engel olamazsınız. Toplumda doğru bilgilendirme, dini noktada bilgilendirme çok önemli bugün zihin karışıklığı çok üst düzeyde.

-Din bir kültür olarak anlatılırsa anlatılmış olmaz. Bu bir kültür değildir. Bunun mutlaka temel kurallarını, neye dayandığını anlatmak lazım. Bunlar anlatılmazsa insanlar başka yönlere giderler.

-Bizim açık bir deklarasyonda bulunmamız kararını vermiş seçmenin fikrini değiştirmez. 

HDP AÇIKLAMASI
-Vatandaş böyle bir ittifaka destek vermiyor(HDP'nin içinde olduğu ittifak)

İkinci tura kalacak olan aday incedir ikincici akşenerdir üçünsücü biziz. biz akp'den kopanlarla dışarda kalanlarla birlikte, orada %80 var onların yarısı bizim. 

-Genel başkanlık görevi bana yüklendiği günden itibaren Türkiye'nin içinde bulunduğu problemleri görüyoruz, dünyayı görüyoruz. Bizim üzerimize bir takım oyunlar oynanıyor. Öyle bir noktaya getirildik ki felaketle karşı karşıyayız. 

-Biz iktidara gelirsek bugünkü iktidarın uyguladığı bütün yatırımları iptal edeceğiz. Yıkılan her fabrika türkiyenin borcunu artırır. Faizler yükselir; işsizlik artar. Bugünküler sadece beceriksizlikten kaynaklı birşey değil, yanlış politikaların sonuçları.

"NÜKLEER SANTRALE KARŞI DEĞİLİM"
-Ben nükleer santrallerin Türkiye'de kurulmasından yanayım. Bütün dünyada santrallar endişe kaynağı. Ancak nükleer santrallerde tedbirlerde arttırıldı. Şuanda bizim enerji ihtiyacımız artıyor. Ne güneş ile ne rüzgar ile ne de kömür santralleriyle üstesinden gelemeyiz. Enerji açığını kapatmak için nükleer santrallere ihtiyacımız var. Ancak tedbirlerimiz o kadar iyi olsun ki herhangi bir problemle karşılaşmayalım. 

AK PARTİ İLE HERHANGİ BİR PAZARLIK OLMADI
-Bu seçimde sadece gelin beraber olalım dediler. Bize doğrudan doğruya size bakanlık verelim, milletvekilliği verelim gibi bir ortam oluşmadı. Tayyip Bey bir arkadaşı gönderdi. Hem Türkiye'nin hem dünyanın problemlerini konuştuk. -Bu problemlerle bu hükümetin başa çıkamayacağını söyledik. Aramızda herhangi bir pazarlık olmadı.

KARAMOLLAOĞLU SİVAS İÇİN KATLİAM DEMEDİ
Benim yaptığım tek iş var elhamdülillah demek. Geçmişte haksız yere bana yapılan ithamların hepsi benim dışımdaki insanlar tarafından çürütüldü. 

Bu hadisenin arka planının gün ışığına çıkarılması lazım. Ciddi bir araştırma gerektiriyor. 93 karışık bir yıl. Sünni, Alevi yoğunluğunun olduğu bölgelerde meydana getirilmek istendi. Sivasta o bölgelerden birisiydi. 

AK PARTİ İÇİN YÜZDE 52'LER MÜMKÜN DEĞİL

Ben belki hadise demekle hafife alıyormuşum gibi algılanıyor olabilirim ama ben vahşet diyorum. Katliam demek kasıtlı yapılmış bir olayla ilgili kullanılır bu yüzden katliam demiyorum. Bir defa şuna inanıyorum. Sivas hadiselerinde, vahşetinde, katliamında ne derseniz deyin 37 kişi öldü. Birçok insan hayatını kaybetti. Bunu hafife almak mümkün değil. Ancak şunu da görmek gerek. Sivas'ta bile bulunmayan insanlar ömür boyu hapis yattı.

Bir insanın suçsuz yere ömür boyu hapse mahkum edilip ailesinin darmadağın olması hafif bir ceza mı? Bir kişinin hiç alakası olmadan mahkum edilmesi de aynı şekilde bir fecaattir.

"AK PARTİ'DE BÜYÜK BİR ÇÖZÜLME BEKLİYORUM"
Ben Ak Parti'de büyük bir çözülme bekliyorum.

Sandıklara sahip çıkma anlamında güçlü olduğumuz kanaatindeyim. Biz sandıkları yüzde 90'ının üzerinde koruyacağız. Bu sefer yapamayacaklarını tahmin ediyoruz. Sandığa sahip çıkmadan olmaz. 

"ERDOĞAN İÇİN ENDİŞELENİYORUM"
Ben şahsen bugünkü noktaya gelineceğini pek beklemiyordum. Ben endişeleniyorum. Ben Erdoğan'ın geleceği için endişeleniyorum. Siz büyük bir sevgi oluşturusunuz ama o değerleri yitirirseniz o sevgi infiale ve nefrete dönüşür. Herşey bir makamı bir mevkiyi devam ettirmek için, bu infiale yol açar. Ak Parti için yüzde 52'ler, yüzde 53'ler mümkün değil


 

"Temel Karamollaoğlu TELE1''E konuk oldu: ''Ak Parti''de büyük bir çözülme bekliyorum''" haberi, 18 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Temel Karamollaoğlu TELE1''E konuk oldu: ''Ak Parti''de büyük bir çözülme bekliyorum'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Temel Karamollaoğlu TELE1''E konuk oldu: ''Ak Parti''de büyük bir çözülme bekliyorum'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  2. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  3. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  4. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  5. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  6. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  7. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  8. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  9. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  10. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  11. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  12. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  13. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  14. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  15. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  16. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  17. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  18. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  19. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  20. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
Politika Haberleri