Bekir Bozdağ hangi 'yandaş'ın haberi için 'yalanın daniskası' dedi?

Bekir Bozdağ hangi 'yandaş'ın haberi için 'yalanın daniskası' dedi?

Bekir Bozdağ hangi 'yandaş'ın haberi için 'y... Meclis Anayasa Komisyonu'nda AKP ile HDP'li vekiller arasında çıkan kavga nedeniyle komisyon çalışmalarına pazartesi gününe kadar ara verildi. Peki yumrukların konuştuğu, vekillerin masaların üzerinde koşturduğu kavga neden çıktı?...

Meclis Anayasa Komisyonu'nda AKP ile HDP'li vekiller arasında çıkan kavga nedeniyle komisyon çalışmalarına pazartesi gününe kadar ara verildi. Peki yumrukların konuştuğu, vekillerin masaların üzerinde koşturduğu kavga neden çıktı? Toplantıya başkanlık eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, o toplantıda Tayyip Erdoğan'a yakın haber sitesinin haberi için neden 'Yalanın daniskası' dedi?

Sorunun cevabının büyük bir kısmı Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker'in yazısında. Toker'in yazısında yer almayan bölümü ise ABC Gazetesi olarak biz yazıyoruz.

Gelin önce Çiğdem Toker'in Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavga hakkında yazdıklarına bakalım:

Bozdağ neye ''yalanın daniskası’ dedi?

 “Bizim, cehennemde ateş beğenmek gibi bir lüksümüz yok. Alın birini vurun ötekinize'' Yer: Anayasa Komisyonu salonu. Geçen perşembe; o akılalmaz kavgadan bir saat önce. 

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, elindeki tabletten, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bir habere atıf yaparak konuşuyor. 

Oturduğu yer, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a bir kol uzaklığında. Kastettiği iki ateşten biri AKP iktidarı, diğeriyse Cemaat.

Peki Önder neden böyle diyor? 

CHP’li Bülent Tezcan Komisyon’da “Korkunç bir teklif ama evet diyeceğiz'' diye özetlenebilecek o ilginç konuşmasınıyaptıktan sonra, Önder söz alarak, superhaber.tv adlı internet sitesinde yayımlanmış bir haberi okumaya başlıyor.

''Paralel keyfi tutuklamayapacak’ 

Haber, “paralel yapıya yakın bazı hâkim ve savcıların Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye yönelik keyfi tutuklama kararı verebileceği'' kulisini konu alıyor.

Önder’in aktardığı bu “kulis'' haberin devamı şöyle geliyor: 
“Bu iddiaların yoğunlaşması üzerine dokunulmazlık dosyalarının gönderileceği 150’nin üzerindeki savcılıkla alakalı bir çalışma yapılıyor. Keyfi tutuklama kararı verebilecek paralel bağı olan hâkim ve savcılar tespit ediliyor. 
Ak Parti kurmaylarına göre dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği kabul edildikten sonra istenmeyen görüntülerin yaşanmaması için milletvekilleriyle ilgili fezlekelerin gönderileceği bazı hâkim ve savcılar görevden alınarak yerlerine yenileri atanacak. Kurmaylar, Meclis’teki dokunulmazlık fezlekelerinden HDP’liler hariç tutuklamayı gerektirecek içerikte bir şey yok'' da demişler diyen Önder sözlerini şöyle sürdürüyor: 
“Hani bu haber, sol bir yayın organı, muhalif, Kürt yayın organında çıksa amenna! Yarı resmi El Ahram gazetesi gibi hükümetin resmi yayın organıdır.''

***

Komisyon üyelerinin dikkatle dinlediği bu sözlerden sonra Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bozdağ’a söz veriyor. Bozdağ, bu sözlerin “koca bir yalan'' olduğunu söyleyince, şöyle bir diyalog çıkıyor ortaya:

Önder: Yalan değil gardaşım, haber size yakın sitede çıktı. 

Bozdağ: Koca bir yalanın Komisyon’da milletvekili tarafından tekrarından ibarettir. 

Önder: Yani bu site yalan mı yazmış? 

Bozdağ: Yalanın daniskasını yazmış, tamam mı? Bu bir iftiradır. O sitedekilerin Ak Parti’yle hiçbir alakası yoktur. Ben hiç takip etmiyorum.

Önder: Aman ha, başın derde girer. Sayın Cumhurbaşkanı’nın akrabası var bu sitede. (gülüşmeler) 

Bakan Bozdağ, böyle bir durum olmadığını, Önder’in aktardıklarının bir senaryo olduğunu söylüyor. Yasaya, hukuka aykırı, vicdana aykırı hareket eden hâkimlerin HSYK’ye şikâyet edilebileceği sözlerini bazı Komisyon üyelerinin gülümseyerek dinlediği görülüyor.

Önder, ısrarlı sorulara karşın superhaber.tv sitesindeki Cumhurbaşkanı yakınlarının kim olduğunu söylemiyor. 
Ancak gerçek olsun olmasın; haberin kurgulanış, sunum ve yayımlandığı mecraya bakıldığında; dokunulmazlık fezlekeleri nedeniyle Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin tutuklanma ihtimalinden AKP’nin çok hoşlanmadığı anlaşılıyor. (İşin bu kısmını “Gazeteciler, akademisyenler cezaevine giriyor. Bizim de bedel ödememiz lazım'' diyen Kılıçdaroğlu değerlendirecektir kuşkusuz.) 

Bu da AKP’nin dokunulmazlık teklifini, HDP’yi Meclis’te bitirme amaçlı hazırladığını bir kez daha teyit ediyor.

'YALANIN DANİSKASINI' YAZAN SİTE ERDOĞAN'IN KUZENİNE AİT!

Çiğdem Toker'in yazısında yer alamayan bilgi ise Adalet Bakanı Bozdağ'ın 'Yalanın daniskasını yazmışlar' dediği ve Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhurbaşkanının yakını' dediği site ile ilgili. O isim "superhabertv" isimli internet sitesinin imtiyaz sahibi Cengiz Er.. Önder'in 'Cumhurbaşkanı'nın yakını' dediği isim olan Cengiz Er, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin oğlu.  Yabi akrabaalık dereceleri oldukça yakın. Uzun yıllar Kanal 7'de çalışan ve A Haber'de yöneticlik yapan Cengiz Er, 2012 yılında Tuluhan Uğurlu'yaverdiği röportajda Erdoğan ile olan yakınlıklarını şöyle anlatmıştı:

"Tayyip Bey, İstanbul'da doğup büyüdü. Ama büyüğümüz olarak bizi uzaktan takip ettiğini, İmam Hatip yıllarında bana kitaplar gönderdiğini hatırlarım. Ben Ankara'da Basın Yayın Yüksekokulu'nda okurken, Cebeci'deki bekar evimize ziyaretimize gelirdi zaman zaman. O dönemde Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve aynı zamanda MKYK üyesiydi."

İşte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'Yalanın daniskası' dediği o haber Cengiz Er'in imtiyaz sahibi olduğu 'superhabertv' adlı internet sitesinde yayınlanmıştı. Son yıllarda AKP'yi desteklemek için kurulan ve AKP içinde farklı kanatların desteklediği internet sitelerinin 'operasyonel' haberleri göz önünde bulundurulduğunda komisyondaki kavgaya neden olan haberin 'tesadüf' olup olmadığı kararını da okurlarımıza bırakıyoruz.

"Bekir Bozdağ hangi 'yandaş'ın haberi için 'yalanın daniskası' dedi?" haberi, 01 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bekir Bozdağ hangi 'yandaş'ın haberi için 'yalanın daniskası' dedi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bekir Bozdağ hangi 'yandaş'ın haberi için 'yalanın daniskası' dedi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  2. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  3. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  4. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  5. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  6. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  7. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  8. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  9. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  10. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  11. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  12. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  13. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  14. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  15. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  16. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  17. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  18. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  19. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  20. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
Politika Haberleri