Belçika'dan sert çıkış: Erdoğan'ın burada kendi küçük partisini vermesi söz konusu olamaz

Belçika'dan sert çıkış: Erdoğan'ın burada kendi küçük partisini vermesi söz konusu olamaz

Belçika'dan sert çıkış: Erdoğan'ın burada ke... Belçika'da Fransızca yayımlanan L'Echo gazetesi, Belçikalı yetkililerin 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan NATO zirvesi öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanlısı miting düzenlenebileceğinden endişe duyduklarını...

Belçika'da Fransızca yayımlanan L'Echo gazetesi, Belçikalı yetkililerin 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan NATO zirvesi öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanlısı miting düzenlenebileceğinden endişe duyduklarını bildirdi.

Hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde L'Echo, yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeye NATO zirvesinin toplanacağı tarihten bir gün önce gelerek, Brüksel'de miting planladığından şüphe ettiklerini ifade etti.

L'ECHO: BELÇİKALI TÜRKLER, ERDOĞAN'IN OTORİTER 'REFORMLARINI' DESTEKLİYOR

Gazeteye konuşan kaynaklar, türk yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Belçika'ya zirveden hemen önce gelmek istediğine dair niyetini beyan ettiklerini öne sürdü.
L'Echo, haberine şöyle devam etti: "Belçikalı Türk toplumu, son olarak referandumda gördüğümüz üzere, Erdoğan'ın otoriter 'reformlarına' büyük oranda destek veriyor. Belçikalı yetkililer, Erdoğan'ın NATO zirvesi öncesinde zamanını değerlendirerek bir miting düzenlemesinden endişe ediyor. Türkiye Cumhurbaşkanı, ülkesinde idam cezasının getirilmesi için yeni bir kampanya başlattı."

MAYEUR: BRÜKSEL'DE ERDOĞAN YANLISI MİTİNG DÜZENLENEMEYECEK

Başkent Brüksel'de 'söz konusu sorundan haberdar olunduğunu' belirten L'Echo, yetkililerin buna hazırlandığını ifade etti.

Gazeteye konuşan Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, miting düzenlenmesine şiddetle karşı çıkıyor: "Kararım kesin. Brüksel'de bu ziyaret vesilesiyle Erdoğan'a destek yanlısı toplantı veya eylemlere izin verilmeyecek. Bunu Türk yetkililere bildireceğim. Polisin zaten ABD Başkanı Donald Trump'ı idare etmek zorunda kalacağı bir durumda, Bay Erdoğan'ın Brüksel'de küçük partisini vermesi söz konusu olamaz."

Brüksel'de 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde Trump karşıtı en az iki büyük mitingin düzenlenmesi bekleniyor. Başkentte binlerce polis seferber edilecek.

MAYEUR: TÜRKLER, ERDOĞAN'IN AB'YLE BİLEK GÜREŞİNE DESTEK İÇİN TOPLANABİLİR

2014 yılında Erdoğan'a destek için 3 bin kişinin Brüksel'de Steingenberger Oteli önünde toplandığını hatırlatan gazete, Mayeur'ün konu hakkında yorumunu aktardı: "Bu, bir daha tekrarlanamaz."
Mayeur, Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşayan Türklerin, Erdoğan'a Avrupa Birliği'yle (AB) 'girdiği bilek güreşinde' destek olmak için Brüksel'de toplanabileceğini sözlerine ekledi.

Gazete, 'Türk hükümetine yakın kuruluş ve derneklerin' Palais 12 ve Grand-Place gibi büyük salonları kiralamaya çalıştıklarını, ancak her seferinde belediyenin ret cevabıyla karşılaştıklarını da kaydetti.

MICHEL: TOPLANTILARA KESİNLİKLE İZİN VERİLMEZ

Belçika Başbakanı Charles Michel de, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mahiyetinde toplantı ve gösterilere izin verilmeyeceğini, güvenlik güçlerinin bu konuda 'tolerans göstermeyeceklerini' vurgulamıştı: "Bu tür toplantıların gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda taviz vermeyiz."

"Belçika'dan sert çıkış: Erdoğan'ın burada kendi küçük partisini vermesi söz konusu olamaz" haberi, 11 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Belçika'dan sert çıkış: Erdoğan'ın burada kendi küçük partisini vermesi söz konusu olamaz haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Belçika'dan sert çıkış: Erdoğan'ın burada kendi küçük partisini vermesi söz konusu olamaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  2. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  3. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  4. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  5. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  6. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  7. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  8. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  9. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  10. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  11. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  12. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  13. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  14. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  15. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  16. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  17. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  18. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  19. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  20. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
Dünya Haberleri