Belediyeden köpek katliamı itirafı!

Belediyeden köpek katliamı itirafı!

Belediyeden köpek katliamı itirafı! Kayseri Molu Köpek Barınağında 800 ila 1000 yavru köpeğin öldürüldüğü iddiasını, hakkında soruşturma açılan barınak çalışanı “Bir kısım arkadaşlarımız tarafından veteriner hekim kontrolünde tamamıyla genel müdürün...

Kayseri Molu Köpek Barınağında 800 ila 1000 yavru köpeğin öldürüldüğü iddiasını, hakkında soruşturma açılan barınak çalışanı “Bir kısım arkadaşlarımız tarafından veteriner hekim kontrolünde tamamıyla genel müdürün talimat ve kontrolleri doğrultusunda hayvan zehirlemeleri yapılarak hayatlarına son verilmiştir'' diyerek doğruladı. Ayrıca gazetemize konuşan ve işten atılan barınak çalışanı Hakim Çimen de, köpeklerin öldürülmesine karşı çıktığı için işten atıldığını iddia etti. 

Geçtiğimiz aylarda, Kayseri Molu Köpek Barınağında yavru köpeklerin iğne ile öldürüldüğü iddia edilmiş, gazetemiz de konuyu 1 Ağustos günü yavru köpeklere iğne yapılırken çekilen fotoğraflarla birlikte haberleştirmişti. Konunun gündeme gelmesi üzerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ yavru köpeklerin ''uyutulduğu’ iddialarını kabul etmişti. 

''HAYVANLARIN HAYATLARINA SON VERİLMİŞTİR’

Yavru köpeklerin iğne ile ''uyutulması’ sonrası Kayseri Orman Su İşleri İl Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifade veren barınak çalışanı A.S. ifadesinde işlemin genel müdür talimatıyla gerçekleştiğini söyledi.  A.S, “Molu Sahipsiz Köpek Evi’ne hayvanları toplu bir şekilde katletmemiz istendi. Kabul etmediğimiz için işten çıkartıldık. Köpeklerinin uyutulması Bir kısım arkadaşımız tarafından veteriner hekim kontrolünde tamamıyla genel müdürümüzün talimat ve kontrolleri doğrultusunda 2016 yılı haziran ayı içersinde hayvan zehirlemeleri yapılarak hayatlarına son verilmiştir'' denildi.
Ayrıca çekilen yeni videolarda öldürülen köpeklerin Kayseri Kocasinan’a bağlı Molu Mahallesi’nde bulunan boş araziye bırakıldığı görünüyor.

''KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN İŞTEN ATILDIM’

Kayseri Molu Köpek Barınağında yaşanan bu olaya karşı çıkan Hayvan Bakıcısı Hakim Çimen ve 14 arkadaşı hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmıştı. Bu olay nedeniyle işten çıkarıldığını iddia eden Hakim Çimen gazetemize konuştu. Çimen, 800 ila 1000 arası köpeğin veteriner hekim tarafından iğne ile öldürüldüğünü söyledi. 800 ila1000 arası köpeğin iğne ile öldürüldükten sonra çuvallara doldurularak boş bir araziye bırakıldığını söyleyen Çimen, “Bu kadar köpek öldürüldü, köpeklerin öldürülmesine karşı çıkan 14 kişi işten çıkartıldı. Fakat birileri hâlâ görevinin başında'' dedi.

'Barınakta yavru köpekler iğneyle öldürüldü' iddiası

BELEDİYE DARBEYE BAĞLADI

Kayseri Molu Köpek Barınağında yaşanan hayvan ölümleriyle ilgili açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ, iğne ile öldürülen köpeklerde bulaşıcı hastalık tespit edildiğini iddia ederek, “Bir köpeğin iğneyle öldürüldüğü iddiası gerçeğinden saptırılarak sunulmuştur. Geçmişte yaşanan bu olayda itlaf edilen hayvanın bulaşıcı hastalık taşıdığı tespit edilmiştir. Buna rağmen olayla ilgili idari soruşturma başlatılmış, soruşturmayla birlikte adli süreç de başlamıştır'' denildi. Açıklamanın devamında, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar çerçevesinde ülkemizde oluşan birlik ve bütünlüğü yaralamaya yönelik yayınlar gündem değiştirme gayretinin bir ürünü olarak değerlendirilmektedir'' denildi. 

''YASAL MÜRACAATLARIMIZI YAPTIK, ŞU AN İÇİN SONUÇ ALAMADIK’

Kayseri Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Funda Yapışlar, olayın ortaya çıktığı ilk günden itibaren gerekli yasal işlemleri yaptıklarını, şu an için bir sonuç alamadıklarını belirterek, şunları söyledi, “Kayseri Molu Köpek Barınağı’nda yaşanan  katliamıyla ilgili hem yönetiminde olduğum hem de avukatlığını yaptığım Kayseri Hayvan Hakları Koruma Derneği olarak gerekli bütün yasal müracaatlarımızı yaptık ve şuan için takipteyiz. Şu aşamada hala ele alınır bir sonuca ulaşılamadı. Yasal süreç devam ediyor.'' 

Hazırlanan şikayet dilekçelerinin yetkililer tarafından asılsız bulunması üzerine yeni dilekçe hazırladıklarını yeni dilekçe sonucu veteriner ve hayvan bakıcılarının işten çıkartıldığı belirten Yapışlar, “Şikayet ettiğimiz resmi kurumlar, şikayet dilekçesine cevaben Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş.’nin yayınladığı açıklamayı gönderdiler. Yayınlanan görüntülerin asılsız olduğu görüntülerin eski olduğu gibi cevaplar verildi. Bunun üzerine yeni şikayet dilekçesi hazırladık. Yeni dilekçe hazırlandıktan sonra veteriner ve hasta bakıcılarının işten çıkartıldı. Fakat sorumlular sadece işçiler ve veteriner değil'' dedi.

Kaynak: Alicem AYDIN- Evrensel

"Belediyeden köpek katliamı itirafı!" haberi, 04 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Belediyeden köpek katliamı itirafı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Belediyeden köpek katliamı itirafı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri