Berkin'in katili üç yıldır korunuyor

Berkin'in katili üç yıldır korunuyor

Berkin'in katili üç yıldır korunuyor Gezi direnişi sırasında polisin attığı gazfişeği ile 3 yıl önce vurulmasının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen Berkin Elvan'ın katili hala yargı önüne çıkarılamadı. Dava dosyasında da bulunan vurulma anına ilişkin...

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gazfişeği ile 3 yıl önce vurulmasının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen Berkin Elvan'ın katili hala yargı önüne çıkarılamadı. Dava dosyasında da bulunan vurulma anına ilişkin görüntülerde katilin kimliğinin açıkça belli olduğuna dikkati çeken CHP'li Ali Şeker, "Berkin'in katili de emri veren en tepedeki isim de açıkça belli. Cinayeti işleyenler hesap vermeli" dedi

BirGün'ün haberine göre, Ali Şeker, Gezi direnişi sırasında üç yıl önce ekmek almaya giderken başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te 15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile birlikte parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Aradan üç yıl geçmesine rağmen Berkin Elvan'ın katilleri ve azmettiricilerinin "korunduğu" ve yargı önüne çıkarılmadığını belirten Şeker, vurulma anının görüntülerini de izlettirdi. Dava dosyasında da bulunan görüntüde katilin kimliğinin açıkça belli olduğuna dikkati çeken Şeker, özetle şunları söyledi:

"Berkin'in katili de emri veren en tepedeki isim de açıkça belli. Orada gaz fişeklerini kimin tesim ettiği, kimin ateş ettiği, amirin kim olduğu açıkça belliyken, katil adaletten kaçırılıyor. Bu cinayeti hukuk devleti kim olduğu ortada ksaklama adaletten kaçırma var artık hukuk deveti önünde bu cinayeti işleyenler yargı önünde mutlaka hesabını vermelidir. Aksi takdirde benzer cinayetlerin önüne geçilemeyecektir"

Tetikçilere emri veren belli

Sami Elvan da görüntülerde pusu kuran, gaz fişeğini getiren ve ateşleyen polislerin açıkça belli olduğuna dikkati çekerek, "Bunlar tetikçi. Benim oğlumun katili emri verendir asıl. Dönemin başbakanı. Göndersin polislerini, katiller benim kafamada sıksınlar bekliyorum o kurşunu... Hergün ölmektense birgün ölmek iyidir" diye konuştu. Sami Elvan, görüntüler açıkça belli olmasına rağmen neden işlem yapılmadığını sorduğu soruşturma savcısının "çaresiz" bir şekilde ellerini iki yana açarak "bilmiyorum" yanıtını verdiğini söyledi.

Yanlarına kalmayacak

Gezi direnişi sırasında gözünü kaybeden Volkan Kesenbilici de üç yıl geçmesine rağmen halen bazı davaların açılamadığını, açılan davalarda ise içaçıcı bir tablo bulunmadığını söyledi. Katiller oturdukları yerden ifade verirken, katledilenlerin yakınlarının kent kent dolaşarak hak aramaya çalıştıklarını belirten Kesenbilici, "Katledilenlerin yakınları için açılan davalar hızla sonuçlandırılırken, asıl davalar aynı hızla ilerlemiyor. Bu davalar yarına kalıyor belki ama yanlarına kalmayacak" dedi.

Devlet teslim etmek zorunda

Berkin Elvan davasını takip eden avukat Efkan Bolaç da görüntüler üzerinden açıklama yaparak, "Görüntülerde gaz fişeğini atan kolu sarılı polisin kim olduğunu çok net biri şekilde görülmesine rağmen Emniyet ismini söylemiyor. Devlet Berkin Elvan'ı vuran polisi adalete teslim etmek zorunda. Aksi halde 'birinci derecede fail devlettir' diyeceğiz." diye konuştu.

berkin-elvan.jpg

"Berkin'in katili üç yıldır korunuyor" haberi, 16 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Berkin'in katili üç yıldır korunuyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Berkin'in katili üç yıldır korunuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  2. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  3. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  4. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  5. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  6. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  7. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  8. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  9. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  10. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  11. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  12. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  13. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  14. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  15. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  16. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  17. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  18. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  19. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  20. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
Gündem Haberleri