Beşar Esad; 'Terör akrep gibidir, cebinize koyarsanız, ilk fırsatta sizi sokacaktır' demişti

Beşar Esad; 'Terör akrep gibidir, cebinize koyarsanız, ilk fırsatta sizi sokacaktır' demişti

Beşar Esad; 'Terör akrep gibidir, cebinize k... Atatürk Havalimanı'nda 41 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kinin yaralandığı saldırının yankıları sürüyor. Saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği Emniyet kaynaklarından ve resmi ağızlardan da ifade edildi. ESAD...

Atatürk Havalimanı'nda 41 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kinin yaralandığı saldırının yankıları sürüyor. Saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği Emniyet kaynaklarından ve resmi ağızlardan da ifade edildi. 

ESAD UYARMIŞTI

Saldırının yankıları devam ederken, ABC Gazetesi yaklaşık 6 yıldır İslamcı terörün hedefi olan Suriye Lideri Beşar Esad'ın 4 Ekim 2013 tarihinde  Türkiye'ye yaptığı uyarıyı hatırlatıyor. 

2013 yılının Ekim ayında o dönem Halk TV spikeri olan Ece Zereycan ve gazeteci Ömer Ödemiş Beşar Esad'ın evine konuk olmuş ve bir röpörtaj gerçekleştirmişti. O dönem kamuoyunda infial yaratan röpörtajda Esad, Türkiye'yi uyarmış ve terör gruplarıyla arasına mesafe koyması gerektiğini belirtmişti. 

Beşar Esad'ın o gün söyledikleri bugüne adeta ayna tutuyor. Esad, "Terörü bir kart gibi cebinize koyamazsınız, çünkü terör akrep gibidir. Cebinize koyarsanız, ilk fırsatta sizi sokacaktır" demişti. 

'SURİYE ALEVLER İÇİNDEYKEN, TÜRKİYE'DE ESENLİK OLMAZ'

İşte o röpörtajdan bir bölüm; 

"Bu radikal ideolojiler temelde ülkeleri ya da sınırları tanımazlar. Halkları da kabullenmezler. Yalnızca bu ideolojiye sahip olanları kabul ederler. Şayet bu ideolojiye sahip olan Asya’nın en doğusunda olsa bile onlar gore kardeş sayılır. Ama bu bölgede bu ideolojiye sahip olmayan herhangi biri onlara göre öldürülmelidir. Onlar açısından Suriye ile Türkiye arasında fark yoktur. Bu ideolojiye sahip olanlara göre onlar bu bölgede yayılmalı ve Radikal İslami devletlerini kurmak için bulundukları bölgeyi genişletme gereğine inanırlar. Onlar ancak bu şekilde Allah’ın rızasını alacaklarını düşünürler. Ancak bir rastlantı olarak iki gün önce uluslararası medya ; Suriye'nin kuzeyinde bulunan kimi radikal terör gruplarının, kendi değimleriyle Türkiye'yi kafirlerden kurtarmak için Türkiye'de cihat başlatmaya ilişkin haberler çıkmaya başladı. Dolayısıyla bu ideolojiye toplumu yakan bir alev olarak bakarsak bu alevin genişleyerek ateşe dönüşeceği kesindir. Yanı Suriye'nin alevler içinde olduğu bir zamanda Türkiye'nin esenlik içinde ve rahat olarak kalması mümkün değildir. Bu imkânsızdır. Nitekim Sizler de Suriye'deki krizin yansımalarını hissetmeye başladınız. Benzer şey Irak, Lübnan, Ürdün ve tüm komşular için geçerlidir. Bu konuyu fazla düşünmeye gerek yoktur. Gerçek şu ki bu teröristlerin bir kısmı Suriye toprakları, bir kısmı da Türkiye sınırlarında mevcuttur. Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarında da onlara ateş desteği sağlanmaktadır. Türkiye sınırlarının farklı bölgelerinden girmek için manevralarda bulunup gerek ordu gerekse halka saldırıyorlar. Yakın gelecekte bu teröristlerin Türkiye'ye etkileri olacak ve Türkiye bunun bedeli ağır ödeyecektir. Terörü bir kart gibi cebininize koymanız mümkün değildir. Çünkü terör akrep gibidir, cebininize koyduğunda ilk fırsatta seni ısıracaktır.''

"Beşar Esad; 'Terör akrep gibidir, cebinize koyarsanız, ilk fırsatta sizi sokacaktır' demişti" haberi, 29 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Beşar Esad; 'Terör akrep gibidir, cebinize koyarsanız, ilk fırsatta sizi sokacaktır' demişti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşar Esad; 'Terör akrep gibidir, cebinize koyarsanız, ilk fırsatta sizi sokacaktır' demişti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  2. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  3. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  4. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  5. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  6. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  7. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  8. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  9. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  10. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  11. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  12. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  13. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  14. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  15. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  16. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  17. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  18. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  19. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  20. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
Gündem Haberleri