Beşiktaş artık çok avantajlı

Beşiktaş artık çok avantajlı

Beşiktaş artık çok avantajlı Ali Kaya SosyalMaç önü medyada öyle bir algı yaratıldıki, sanki  Şenol Güneş beraberlik bana yarar havasıyla Talisca yerine ilk onbirde Gökhan İnler le maça başlayacak, skora göre hamleler yapacak..Bunu duyduğumda çok yanlış...

Ali Kaya Sosyal

Maç önü medyada öyle bir algı yaratıldıki, sanki  Şenol Güneş beraberlik bana yarar havasıyla Talisca yerine ilk onbirde Gökhan İnler le maça başlayacak, skora göre hamleler yapacak..Bunu duyduğumda çok yanlış diye düşündüm..Benim futbol felsefeme göre , en iyi 11 le maça çıkarsın, rakip düşünsün, eğer Beşiktaş gibi formda bir ekipsen..

       Belliki, önceki gece Şenol Hoca uzun uzun düşünmüş ve doğru kararı vermiş, Atınç tercihi dahil en ideal kadrosuyla maça başladı, bravo..Aksi halde sahaya çıkan oyuncularına farklı bir mesaj verirdi..Ancak, maçın ikinci yarısındaki değişiklikler bu amaca uygunmuydu, yazımın devamında bu konuya değineceğim..

      Oyun dengeli başladı, Beşiktaş oyunu kontrol ediyor, topa hakim, Galatasaray önde basmaya çalışıyor, mutlak galibiyet istiyor, hava bu ilk 30 dakikada..12. dakikada bir G.Saray kontrasında Atınç ın Yasin e ceza alanı içinde yaptığı hareket bana göre penaltıydı, Bülent Yıldırım bu pozisyonda eliyle "out" u gösterirken yayıncı kuruluş anlatımcısından ötürü izleyenler yanlışa düştü..

     Eğer bu penaltı verilse , G.Saray öne geçse maçın geleceği nasıl gelişirdi,  her türlü senaryoya açık..Keşke hakem doğru kara verseydi, maçın geri kalan 78 dakikalık bölümünde gelişen oyunu daha adil yorumlayabilseydim..Ama adalet adına şunları söyleyebilirim, ikinci yarıda Selçuk un ikinci sarıdan atılmaması ve daha önemlisi 75 de Carole nin Quaresma ya yaptığı mutlak penaltının verilmemesi  Bülent Yıldırım ın günah çıkartmasıydı..

    Yeri gelmişken, bu hakem kardeşimiz bildiğim kadarıyla sezon sonu emekliye ayrılacak...Bence , hemen erken emekli edilmesi gerek, Üç sezon once oynanan bir Beşiktaş-Fenerbahçe maçında , Emenike nin formasını çıkarması, sahayı terketmesi, tekrar girmesine disiplin uygulaması yapmayan, o zamanki F.bahçe kaptanı Emre nin Beşiktaş teknik direktörü Slaven Biliç e ettiği "İngilizce" küfürlere kulaklarını tıkayan bu hakem, dün geceki derbide 3 kritik hata daha yapıyorsa, e yeter artık..

    Topu kullanmada % 52 ye 48 küçük bir üstünkük kuran Beşiktaş ilk yarıyı pozisyona girmeden, ama vermeden de, birkaç karşılıklı şut dışında istediği gibi bitirdi..İkinci 45 in hemen başında sol taraftan kullanılan serbest vuruşta  baraja çarpan Talisca şans vuruşuyla  1-0 öne geçen siyah-beyazlılar kendine güvenli oynarken yazımın birinci paragrafında sözünü ettiğim yanlış Şenol Hoca değişkliklerini gördük..

   Bana göre sarı kartlı Talisca nın çıkartılıp 55-60 da Aboubakar ın oyuna alınması maçı bitirirdi..Ama , 66 da sakatlanan Gökhan ın yerine zorunlu Beck değişikliği geldi..70 de Talisca nın yerine Tolgay, 83 de ise Oğuzhan ın yerine G. İnler girdi ve Beşiktaş maçın son dakikalarını ecel terleriyle geçirdi, bir kaç pozisyonda verdi, şansı yardım etti..Mesela ,90 da  Podolski zor olanı yapmayıp, çerçeveyi bulsa  Şenol Hoca nasıl acımasız eleştirilirdi ve  " BJK li tabela yazarları" neler yazarlardı şu dakikalarda??..

    Sonuç olarak, oynanan oyuna, verilen kararlara göre bence  berabere bitmesi gereken maçı Beşiktaş 1-0 galip bitirdi ve zirvede ezeli rakiplerini şampiyona dışına iterek Başakşehir le başbaşa kaldı...Yani iktidarın takımıyla...

     Galatasaray açısından maçı yorumlamak gerekirse; ahlaki olmayan bir antrenör değişikliğinden sonra sadece şunu söyleyebilirim Karabük semalarından..."tanrını sopası yok"....Bu bir...

    İkincisi, bu maçtan 15 gün önce , "maç niye pazartesi oynanıyor?" diye itiraz ederek , aslında GS nin 9 gün, BJK nin ise 4 gün dinlendiği derbi öncesi ortamı geren, G.Saray başkanına bir kaç kelam...Sayın Başkan , sizler, biz futbolseverler,  Mesut Yılmaz lar, Mehmet Ağar lar 2000 de hep beraber UEFA şampiyonluğuna koşarken sırf "vatan " menfaatleri için maçların  bırakın 24 saat, bir kaç hafta ertelendiğini yaşamadıkmı??

    Bu çıkışınız, centilmenlikleriyle ünlü Ali Sami Yen lerin, Suphi Batur ların, Gündüz Kılıç ların, Metin Oktay ların , Ali Uras ların ruhlarını rahatsız etmedimi? Galatasaray lisesinde okurken size bunlar öğretilmedi mi??

   Spor yarışmalarının ,Olimpiyat ruhunun barış ve kardeşlik ruhunu pekiştirmesini dileyerek mutlu ve hayırlı Salı lar diliyorum..

"Beşiktaş artık çok avantajlı" haberi, 28 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş artık çok avantajlı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş artık çok avantajlı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  2. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  3. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  4. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  5. 14:23 Erdoğan: "Felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var"
  6. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  7. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  8. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  9. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  10. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  11. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  12. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  13. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  14. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  15. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  16. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  17. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  18. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  19. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  20. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
Spor Haberleri