Beşiktaş hedefe kilitlendi

Beşiktaş hedefe kilitlendi

Beşiktaş hedefe kilitlendi Ali Kaya SoysalSon çeyreğe girilmişken dün akşamki Kayserispor maçının Beşiktaş açısından çok zor geçeceğini beklemiyordum açıkcası, ancak bu kadar da kolay, hem de 4 golle 3 puana ulaşacağını da tahmin etmiyordum.Gündüz...

Ali Kaya Soysal
Son çeyreğe girilmişken dün akşamki Kayserispor maçının Beşiktaş açısından çok zor geçeceğini beklemiyordum açıkcası, ancak bu kadar da kolay, hem de 4 golle 3 puana ulaşacağını da tahmin etmiyordum.

Gündüz maçında Eskişehir'in Trabzonspor'u yenmesiyle Kayserispor maça küme düşme korkusunu hissederek başladı. Bu durum Beşiktaş'ın aleyhineydi başlama düdüğü anında, çünkü büyük bir dirençle karşılaşacağı açıktı..
 
Fakat, bu tip maçlarda golü erken bulmak rakibin direncini bir ölçüde kırar, bu da gerçekleşti. Hatta skoru 10'da Gomez ve 23'de Oğuzhan ile 2-0'a getirerek adeta maçı kotardı.

Dün akşam siyah-beyazlıların oyun anlayışında önceki haftalara oranla farklı bir tarz vardı, atılan her golden sonra topu rakibe bırakıp oynamalarına müsade ettiler, "for check in" yani önde basmayı yapmayıp oyunu 2. bölgede beklediler. Bunu önceki  maçlarda yapmıyorlar, "cümbür cemaat" hücuma gidiyorlardı. Bu da çıkarken top kaptırmalara yol açıyor ve rakiplere pozisyon veriyor,  goller yemelerine yol açıyordu.

ŞENOL HOCA GERİ PASLARI YASAKLAMALI?
 
Düşünün, dün akşam Beşiktaş ilk ve son gol pozisyonunu 75'de verdi, üstelik  35'de Queresma ile kontra atak golü buldu. Bunun tek nedeni yukarıdaki satırlardaki taktik değişikliktir. Bu yeni anlayışı uygularken tek bir hata yaptı Beşiktaşlı oyuncular, özellikle de Oğuzhan... Lüzumsuz geri paslarla risk aldılar. Maçın başlarında  kaleye  verilen geri paslarda geçen haftanın etkisiyle Tolga'nın bacaklarının titrediğini hissettim. Tüm bunlar gösteriyor ki, Şenol Güneş son kritik haftalara girildiğinde realist düşünmeye başlamış, doğru da yapmış, ama bu geri pasları yasaklaması gerek.
 
Tabii ben bu yorumu yaparken Kayserili oyuncuların kalibrelerinin rakiplerinin çok altında olduğunuda  saptamalıyım, ama kim ne derse desin, erken gelen gollerin sarı-kırmızılı oyuncuların olası direncini kırmada rolü çok büyük oldu.

GOLLER ÜST DÜZEY
 
Beşiktaş'ın bu seneki özelliklerinden en önemlisi bana göre atılan gollerin "üst düzey klasmanda"  olmasıdır. Dün akşamki 4 gol de gerek hazırlanış, gerekse bitiriş açılarından tek kelimeyle mükemmeldi. 

Birinci golde Queresma'nın rakibini geçişi, Sosa'nın adrese ortası, Gomez'in uçarak vurduğu kafa şutu  ne kadar güzelse, ikinci golde Gomez'in Oğuzhan'a verdiği ince pas ve genç oyuncunun sağ ayak dış plasesi de o kadar görülmeye değerdi.

Skoru 3-0 a taşıyan golde, savunmada kapılan topun hızlı çıkışla Olcay'ın soldan sağa enlemesine attığı 50 metrelik pasın Queresma tarafından stop edilişi, rakibin oyundan düşürülüşü ve sol plase ile ağlara gidişi futbol adına seyir zevki dolu aksiyon zinciriydi.

90. dakikada Cenk in attığı 4. golde vuruş tekniği ne kadar kaliteliyse, Sosa'nın rakipe yaptığı baskıyla kaptığı topu arkadaşına kazandırması o derece takdire değerdi. Özellikle son dakikadaki bu pres arzusu dikkat çekiciydi. Gomez'in 45'de kaçırdığı penaltı ise bu güzelliklerin yanında "gül dikeniydi"...

HANGİ TAKIM DAHA STRESLİ?
 
Haftaya oynanacak G.Saray maçı öncesi, Beşiktaşlı 5 sarı kart sınırındaki oyuncunun cezalı duruma düşmemesi de -her ne kadar İsmail kaşındıysa da- ideal onbiri sahaya sürme açısından kazançdır lider için..
 
Finiş çizgisine Beşiktaş'ın 3, rakibi Fenerbahçe'nin ise 4 maçı kaldı. Puan farkı ise bu akşam 20.45 e kadar bir maç fazlasıyla 6 (yazıyla altı!!)....Bu tablo karşısında "yıldız savaşlarının aktörlerine" soruyorum  hangi takım daha streslidir acaba?
 

"Beşiktaş hedefe kilitlendi" haberi, 01 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş hedefe kilitlendi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş hedefe kilitlendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  2. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  3. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  4. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  5. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  6. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  7. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  8. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  9. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  10. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  11. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  12. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  13. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  14. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  15. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  16. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  17. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  18. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  19. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  20. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
Spor Haberleri