Beşiktaş zor virajı az hasarla döndü

Beşiktaş zor virajı az hasarla döndü

Beşiktaş zor virajı az hasarla döndü Ali Kaya SoysalDün 17:45'te Beşiktaş'ın en yakın rakibi Başakşehir berabere kalınca siyah-beyazlı futbolculara artı motivasyon yüklenmiştir diye düşünmüştüm. Öyle ya, 3 puan alınınca şampiyonluk yarışında çok büyük...

Ali Kaya Soysal

Dün 17:45'te Beşiktaş'ın en yakın rakibi Başakşehir berabere kalınca siyah-beyazlı futbolculara artı motivasyon yüklenmiştir diye düşünmüştüm. Öyle ya, 3 puan alınınca şampiyonluk yarışında çok büyük avantaj yakalayacaklardı, geriden gelen Galatasaray ve Fenerbahçe'nin aldıkları yenilgilerle havlu attığı haftada...

Şenol Hoca sahaya 3 gün önce Olympiakos maçını oynayan aynı on birle çıktı, Marcelo dışında. Fiziksel açıdan belki 70'den sonra yorulmaya açık olan takım, üstelik 60'dan sonra Aboubakar'ın atılmasıyla 10 kişi kalınca son yarım saati mahkum oynadı doğal olarak... Ancak, bu bölümde kaleci Fabricio adeta yıldızlaştı ve bir puanın kazanılmasında başrole soyundu.

Antalyaspor'u ve teknik direktörü Rıza Çalımbay'ı, Bülent ve Cengiz hocaları bu girişte unuttuğumu sanmayın... Kasımpaşa Kulübünün kendilerine gösterdiği vefasızlıkdan sonra Antalya camiası bu teknik ekibe güvendi, göreve getirdi, 2 puanla ligin dibine demir atmış takım şimdilerde dördüncülüğü kovalıyor. Bu hedefte gönlüm onlarla.

Demem o ki, böylesine çıkışta olan Antalya deplasmanı çok zordu maç öncesi Beşiktaş açısından, her ne kadar favori olarak oyuna başlasa da. Maçın ilk yarısında 28'de Babel'in, 43'de de Quaresma'nın şutlarının dışında etkili olamadı lider. Antalya ise açık oynadı, fiziksel mücadeleyi üst seviyeye taşıdı, başa baş oynadı diyebilirim. İkinci devre sahneye Şenol Güneş çıktı, arka arkaya Quaresma ve Talisca gibi hücum silahlarını çıkardı ve adeta "Ben bugün bir puana razıyım" dedi. Aboubakar da atılınca oyun Beşiktaş sahasına yıkıldı. Kontralardan hiç bir pozisyon bulunamadı, çünkü bu taktiğin elemanları çoktan sahadan alınmıştı...

Açıkcası ben Şenol hocayı pek anlayamıyorum, Trabzon dan kalan vehimlerini tarihinin en kaliteli kadrolarından birini kuran Beşiktaş'a taşımaması gerekirdi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin olmadığı bir yarışta takımını Nisan'da şampiyon yapmak yerine bilmem kaç milyon Kartal sevdalılarının bir bölümüne kalp krizleri geçirtmeyi hedefledi herhalde.

Sonuç olarak, oynanan 90 dakikaya göre maçın hakkı beraberlikti ama bir tarafın galip gelmesi gerekiyorsaydı eğer, kalecileri değiştirme olanağı olsaydı kesinlikle Antalya olmalıydı.

Kalan 9 haftada ligin tepesi için falcılık yapamayacağım. Oysa 2 ay önceki ABC satırlarımda "Nisan'da Beşiktaş şampiyonluğunu ilan eder" demiştim. Şenol Güneş'in takımına bu derece güvenemeyeceğini öngörememiştim. Galiba şampiyon 3 hafta sonra oynanacak Başakşehir-Beşiktaş maçından sonra netleşecek veya daha da karışacak. Bekleyip göreceğiz hep beraber...

Ama falcılığın ötesinde emin olduğum bir görüşüm var. Gaziantep, Adana ve Rize seneye PTT liginde oynar, tabi o ligin adı "Quatar" veya "Saudi" olmazsa birkaç ay içinde.
 

"Beşiktaş zor virajı az hasarla döndü" haberi, 20 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş zor virajı az hasarla döndü haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş zor virajı az hasarla döndü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  2. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  3. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  4. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  5. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  6. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  7. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  8. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  9. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  10. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  11. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  12. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  13. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  14. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  15. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  16. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  17. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  18. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  19. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  20. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
Spor Haberleri