'Beşiktaş'taki bombalı saldırıları bir erkek ve bir kadın düzenledi'

'Beşiktaş'taki bombalı saldırıları bir erkek ve bir kadın düzenledi'

'Beşiktaş'taki bombalı saldırıları bir erkek... Saldırganların patlamadan önce Vatan Caddesi’nden iki kez geçerek keşif yaptıkları belirlendi. Saldırganlardan birinin kadın diğerinin erkek olduğu, aracı patlatanın kadın olanı olduğu ortaya çıktı.Beşiktaş saldırısında...

Saldırganların patlamadan önce Vatan Caddesi’nden iki kez geçerek keşif yaptıkları belirlendi. Saldırganlardan birinin kadın diğerinin erkek olduğu, aracı patlatanın kadın olanı olduğu ortaya çıktı.

Beşiktaş saldırısında ölenlerin sayısı 44'e yükseldi Beşiktaş'ta polisin şüphesi üzerine araçtan erkek olan saldırgan indikten sonra, kadın canlı bomba ise aracı havaya uçurdu. İkinci bombayı ise erkek patlattı. HaberTürk'ün aktardığına göre, polis, Emniyet Müdürlüğü binasının da hedef alınmış olunabileceğini, güvenlik nedeniyle saldırganların Vodafone Arena'ya yöneldiklerini değerlendiriyor.

ARAÇTAKİ GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI

Araçta, biri başörtüsü takmış kadın olmak üzere iki kişi tespit edildi. Trafikte dikkat çekmemek için birlikte gezen ve aile görüntüsü veren saldırganlar, kameralara yakalanmamak için MOBESE ve EDS noktalarından geçerken aracın güneşliklerini de indirdiler. Kırmızı montlu ve kirli sakallı olan kişinin aracı kullandığı anlaşıldı. En son 15.28'de görüntülenen aracın Vatan Caddesi'nden sonra Saraçhane güzergâhını kullandığı belirlendi.

BOMBACININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ İDDİASI

İstanbul Emniyeti'nin olayla ilgili gözaltına aldığı ve aralarında Tufan B.'nin de bulunduğu 13 kişinin sorgusu ise sürüyor. Polis, Tufan B.'nin yakın çevresini de mercek altına alarak operasyonlarına devam ediyor. Bu arada bombacılardan birinin kimliğinin belirlendiği de öne sürüldü.

ERKEK SALDIRGAN ARAÇTAN İNDİ

Bombalı araç, Beşiktaş'ta olay yerinde patlatılmadan hemen önce polis tarafından şüpheli bulunarak fark edildi. Araçtan birinin indiği de görüldü. Saatler 22.27'yi gösterirken, seyir halindeki araç havaya uçtu. Çevrede önlem alan polis, araçtan bir kişinin indiği anonsunu yaparak meslektaşlarının duyarlı olmasını istedi. Maçka Parkı yakınında bulunan polislerin olduğu noktaya doğru yürüyen şüpheliyi fark eden biri trafik, 5'i Çevik Kuvvet ekibinden 6 polis, şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Polislerin etrafını sarmasıyla canlı bomba kendini patlattı. 6 polis burada yaşamını yitirdi.

HEDEFLERİ POLİS NOKTALARIYDI

Saldırının tüm detaylarını ortaya çıkarmak için araştırma yapan polise göre saldırganlar, polis noktalarını hedef seçti. Emniyet Müdürlüğü ile Aksaray Orduevi'nin bulunduğu Vatan Caddesi'nden geçerek keşif yaptı. Hedeflerden biri olan Emniyet Müdürlüğü'ndeki yoğun güvenlik nedeniyle Beşiktaş-Bursaspor maçının çıkışına yöneldiler. Polisin tahminine göre, patlamadan 7 saat önce araçta kameraya yakalanan saldırganlar birlikte Beşiktaş'a olay yerine geldi. O sırada aracı kadın saldırgan kullanıyordu. Erkek araçtan indi. Kadın ise, kullandığı aracı havaya uçurdu. Murat kod adlı erkek saldırganın amacı da polislerin yoğun olduğu yere gidip kendini patlatmaktı. Polisler anons edip etrafını sarınca, o da kendini patlattı.

BOMBALI ARAÇ VE İNTİHAR EYLEMCİSİYLE İLK SALDIRI

TAK son saldırıda ilk kez hem bombalı araç hem de intihar eylemcisini bir arada kullandı.

BOMBACILARIN SABIKASI OLMAYABİLİR

Saldırıının amacının bombalı araç patlatıldıktan sonra yaşanan panik havasından faydalanıp, polislerin arasına girmeyi planlayan canlı bombanın kendisini infilak ettirmek olduğu iddia edildi.  Hakkında arama kaydı olmayan kişiler büyük kentlerde daha rahat hareket ettikleri için tercih ediliyor. Beşiktaş saldırısını yapan iki bombacının da kayıtlarının olmayabileceği bildirildi.

PATLAYICILAR A4 — C4 İLE GÜÇLENDİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, saldırıda kullanılan bombalı araçta, nitelikli patlayıcı bulunuyordu. Saldırıda A4, C4 ve TNT'den oluşan kokteyl bir patlayıcının kullanıldığı belirtildi. Amonyum nitrat bazlı patlayıcı kullanılmadığına dikkat çekilirken, patlamanın şekli ve çıkan dumandan yapılan analize göre şu sonuca ulaşıldı: "Amonyum nitrat patlayıcıda beyaz duman çıkar. Fuel oil katılmışsa bu kez siyah duman görülür. Bu patlamada kırmızı ve sarı alev görülüyor. 6-8 saniye kırmızı alev çıkıyor. Bu da plastik patlayıcılar A4, C4'ü tarif ediyor. TNT ile güçlendirildiği kesin. Alev topu, 75-80 metre çapında alanda, 40-50 metre yükseğe çıkıyor. Patlama yanal değil. Yani RDX yok. RDX kullanıldığında, binalar kesilip yıkılır."

OTOMOBİLİ 6 ARALIK'TA SATIN ALDILAR

6 Aralık Salı günü 20 bin TL'ye satın alınan aracın satışı Kartal'daki bir noterde gerçekleşti. Adres olaraksa Bağcılar gösterildi. 2006 model Chevrolet Aveo marka aracı R.C.'den satın alan 22 yaşındaki Tufan B., canlı bomba olduğu belirtilen Murat kod adlı saldırgana verdi. Bu bilgilerden sonra araçla ilgili geniş çaplı çalışma yapan polis, MOBESE ve EDS kayıtlarını inceledi. Aracın izine Vatan Caddesi'nde rastlandı. Polisin ulaştığı detaylara göre bomba yüklü araç, patlamadan saatler önce iki kez Vatan Caddesi'nden, Emniyet Müdürlüğü binası ve karşısındaki Aksaray Orduevi'nin önünden geçti. İlkinde sabah saat 10.40 sıralarında tespit edilen aracın aynı güzergâhtan aynı yönde ikinci geçişi ise saat 15.28'de saptandı.
 

"'Beşiktaş'taki bombalı saldırıları bir erkek ve bir kadın düzenledi'" haberi, 13 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Beşiktaş'taki bombalı saldırıları bir erkek ve bir kadın düzenledi' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Beşiktaş'taki bombalı saldırıları bir erkek ve bir kadın düzenledi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  2. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  3. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  4. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  5. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  6. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  7. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  8. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  9. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  10. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  11. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  12. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  13. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  14. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  15. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  16. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  17. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  18. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  19. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  20. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
Gündem Haberleri