Bilal Erdoğan söyledi: Bu dünyada fedakarlık edin

Bilal Erdoğan söyledi: Bu dünyada fedakarlık edin

Bilal Erdoğan söyledi: Bu dünyada fedakarlık... 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları anlatan kitabın tanıtım toplantısında konuşan Bilal Erdoğan, "İşte burada yine böyle bir ifade var; 'hurda nesil' olmasın, hurda nesile benzemesin. Bu dünyada kendilerine vaat edilen...

15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları anlatan kitabın tanıtım toplantısında konuşan Bilal Erdoğan, "İşte burada yine böyle bir ifade var; 'hurda nesil' olmasın, hurda nesile benzemesin. Bu dünyada kendilerine vaat edilen yalancı cennetlerin peşinde koşmasın gerçek cennete ulaşmak için bu dünyada fedakarlık etsin. Gerçekten inançlı bir kul olabilmek için bu dünyayı işgal etsin" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan direniş hikayelerini anlatan 56 yazarın kaleme aldığı " Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanlarının Hikayeleri" adlı kitabın tanıtımı  Bilal Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı'nda düzenlenen toplantıya Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Okçular Vakfı Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erdem Yayınları Genel Yayın Koordinatörü Melike Günyüz ile kitabın editörleri ile yazıları bulunan yazarlar katıldı.

"OKUDUKÇA 15 TEMMUZ GECESİNİ TEKRAR TEKRAR YAŞADIM"

Toplantıda konuşan Bilal Erdoğan, kitabın kendisine bir ay önce ulaştığını, hikayeleri okudukça 15 Temmuz gecesini tekrar tekrar yaşadığını ve o duyguları hissettiğini dile getirdi. Kitabın aynı zamanda Uhud Savaşı'nın müslümanlar tarafından kaybedilmesine neden olan Okçular Tepesi'nin terk edilmesini referans aldığını kaydeden Erdoğan, "Bizim bu dünyaya niye geldiğimizi, görevimizin kulluktan ibaret olduğumuzu hatırlatması itibariyle çok anlamlı ve önemli" diye konuştu.

'HURDA NESİL' BENZETMESİ

"Allah bize elbette böyle geceler yaşatmasın" diyen Bilal Erdoğan, "Bir çok şehidimizin evinde, gazimizin yanında aynı ifadeleri hep kullandık; unutursak, unutturursak kanımız kurusun. Çünkü bir nesil Çanakkale ile yetişmesine rağmen maalesef Çanakkale'ye layık olamadı. Şimdi yeni bir nesil, inşallah 15 Temmuz ile yetişsin. 15 Temmuz'daki o duruşu ortaya koyan şehitlerimize gazilerimize layık bir nesil olarak yetişsin inşallah. İşte burada yine böyle bir ifade var; 'hurda nesil' olmasın, hurda nesile benzemesin. Bu dünyada kendilerine vaat edilen yalancı cennetlerin peşinde koşmasın gerçek cennete ulaşmak için bu dünyada fedakarlık etsin. Gerçekten inançlı bir kul olabilmek için bu dünyayı işgal etsin. Çünkü bu dünya kısa bir süreden ibaret olan bir durak" dedi.

"15 TEMMUZ BAĞIMSIZLIĞIN TEMİN EDİLMESİ YOLUNDA DÖNÜM NOKTASI"

Bilal Erdoğan, 15 Temmuz'un ülkenin bağımsızlığının temin edilmesi yolunda çok önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Erdoğan, "İnşallah gençlerimiz bu bağımsızlık bilinciyle, bu bilincin beraberinde hangi fedakarlıkları ve neleri getirebileceğinin bilinciyle yetişsinler, geleceklerini kurgulasınlar. Böylelikle her zaman söylediğimiz gibi Türkiye bağımsız ve güçlü olursa bunun dünya ve ümmet için, müslümanlar için anlamı ancak daha çok adalettir, ancak barıştır ancak refah ve huzurdur" şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda kitabın hazırlanmasında ve yayımlanmasında emeği olanlara da teşekkür etti. 

Toplantıda konuşan Haydar Ali Yıldız ise 15 Temmuz bir milletinin diriliş ruhu ve ayağa kalkışı olduğunu ifade ederek bu ruhun her daim canlı tutulması gerektiğini belirtti.

KİTABIN EDİTÖRÜ: AMAÇ HİKAYELERİ NESİLDEN NESİLE AKTARMAK

Kitabın editörü Gülcan Tezcan ise kitaptaki hikayelerin 15 Temmuz gecesi herkesin şahit olduğu hikayelerin özeti olduğunu söyledi. Tezcan,"Amacımız, biz kalem erbabına düşen bu Okçular Tepesi gibi kitaplarla bu hikayeleri nesillerden nesillere aktarmaktır" dedi.

"Bilal Erdoğan söyledi: Bu dünyada fedakarlık edin" haberi, 28 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bilal Erdoğan söyledi: Bu dünyada fedakarlık edin haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilal Erdoğan söyledi: Bu dünyada fedakarlık edin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  2. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  3. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  4. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  5. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  6. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  7. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  8. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  9. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  10. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  11. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  12. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  13. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  14. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  15. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  16. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  17. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  18. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  19. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  20. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
Gündem Haberleri