Binali Yıldırım: 36 ölü 147 yaralı var, güvenlik zaafı yok!

Binali Yıldırım: 36 ölü 147 yaralı var, güvenlik zaafı yok!

Binali Yıldırım: 36 ölü 147 yaralı var, güve... Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinin girişinde art arda patlama meydana geldi. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde...

Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinin girişinde art arda patlama meydana geldi. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde üç büyük patlama meydana geldi. Canlı bombaların saldırıları sonrası 36 kişi yaşamını yitirirken, 147 kişi yaralandı.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırı sonrası, olay yerinde inleme yaptı, ardından saldırıya dair önemli bilgiler verdi. Yıldırım "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir." diye konuşurken, "Emareler, terör eyleminin IŞİD örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir." dedi.

Havaalanında bir güvenlik zaafiyetinin olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir."dedi.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, UlaştırmaDenizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve beraberindekilerle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yıldırım, inceleme sonrası şunları kaydetti:

"BU DÖNEMDE YAPILMASI MANİDAR"

"Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı, masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Bu saldırının komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir dönemde gerçekleşmesi manidardır. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında bir ve beraberlik içinde dayanışmayla birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır.

galeri-140.jpg

SALDIRIYI YAPAN ÖRGÜT

Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin IŞİD örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler IŞİD örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir.

"HAVALİMANI HAVA TRAFİĞİNE AÇILDI"

Havalimanımız 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açılmış olup, hava trafiği normale dönmüştür. Bunu da bir not olarak ifade etmek isterim."

"HERHANGİ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Olayın oluşuna ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Tüm bu detaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır." şeklinde konuştu.

KAÇAN TERÖRİST VAR MI?

Yıldırım, kaçan bir teröristin olduğu yönündeki soru üzerine ise kaçan bir terörist olduğunun değerlendirilmediğini ancak her ihtimalin de tüm ayrıntılarıyla dikkate alındığını söyledi.

3. PATLAMA OLDU MU?

Bir gazetecinin "Üç canlı bomba olduğunu söylediniz. Geliş ve gidişte birer patlama olduğunu biliyoruz. Üçüncü bomba da patladı mı? Yoksa patlamadan etkisiz hale mi getirildi?" şeklinde soruya da Yıldırım, şöyle yanıt verdi:

"Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Daha fazla detay yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkacaktır. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Yaralı olan güvenlik görevlilerimizin olduğunu söyleyebiliriz."

Başbakan Yıldırım, yaralılar arasında Türk vatandaşlarının yanı sıra, yabancı uyruklu kişilerin de olduğunu, daha fazla detayı şu aşamada veremediğini sözlerine ekledi.

Görgü tanıkları dehşeti anlattı

CNN Türk televizyonuna bağlanan bir görgü tanığı, patlamalardan sonra silah seslerinin duyulduğunu belirtti: “İki patlama oldu. Patlamalardan sonra 20-30 el silah sesi geldi. Yaralılar olduğunu görüyorum. Yaklaşık 20 ambulans geldi havaalanına.''

Görgü tanıklarından Ercan Ceyhan, CNNTürk’ün yaptığı canlı telefon bağlantısında, önce 10 el silah sesi duyduklarını, hemen ardından büyük bir patlama sesi geldiğini, 10-15 saniye kadar sonra ikinci patlama sesinin geldiğini söyledi. Çok sayıda kanamalı yaralı gördüğünü, ilk anda Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu bölümüne sevk edilen 20 ambulansın yanı sıra bazı taksilerin de yaralı taşıdığını belirtti. Ceyhan, olayın terminalin otopark kısmının orta bölümünde meydana geldiğini kaydetti. 

Patlamaya şahit olan görgü tanığı Mine İydinç ise, “Sanırım 4 kişilerdi, etrafa ateş açtılar, insanları taramaya başladılar. Biri galiba kendini patlattı'' dedi.

Çok şiddetli patlama oldu

Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi'' dedi.

Havalimanı personeli isyan etti
Habertürk canlı yayınına bağlanan Atatürk Havalimanı personeli Fatih Nacar, saldırı anını anlattı ve güvenlik zaafına tepki gösterdi.

“Saldırganlar ellerini kollarını sallayarak silahlı olarak içeri girdi. Bu nasıl güvenlik'' diyen Fatih Nacar, havalimanında sadece 2 tane doktor olduğunu ve ambulansların olay yerine 20-25 dakika sonra ulaşabildiğini söyledi. Görgü tanığı Nacar, “Burada çok sayıda yaralı var. Aralarında ağır olanlar var'' dedi.

Görgü tanığı: Gök gürlemesi gibiydi

CNN Türk’e konuşan görgü tanığı bir taksi şoförü "İç hatlardan dış hatlara sıraya girdik, ben en arkadaydım. Silah sesleri geldi, gök gürlemesi gibi, her yer alev oldu. Ön cam havaya uçtu, öndeki araç hurda olmuş. Silah sesleriyle patlama arasında en fazla iki dakika oldu'' dedi.

CNN Türk’e konuşan bir yaralı yakını, “Havalimanında kardeşim taksici olarak çalışıyordu. Öldü mü, sağ mı bilmiyoruz'' diye konuştu.

Abdürrahim Albayrak: Ortalık toz bulutu oldu 

Galatasaray’ın eski yöneticisi Abdürrahim Albayrak da patlama esnasında havalimanında olduğunu belirterek, “Cenazemiz var. Cenaze için Rize'ye gitmek üzere havalimanındaydık. Bir anda ortalık toz bulutu oldu. Ailem yanımdaydı ne yapacağımı şaşırdım. O esnada iki yaralıya da müdahale ettim. Onlar da iyidiler, araca bindirip hastaneye gönderdik onları'' dedi.

BEYAZ SARAY: OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın da Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi aldığı bildirildi. ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, Atatürk Havalimanı'nda ilk belirlemelere göre 31 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla ilgili kendisine gelecek raporları beklediğini, ABD'nin olayı takip ettiğini söyledi.

Açıklamada, "İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, İstanbul'da havalimanında meydana gelen patlamalara dair Başkan'ı bilgilendirdi." ifadesine yer verildi.

MERKEL'DEN 'SALDIRI' AÇIKLAMASI

Öte yandan saldırıya bir kınama da Almanya Başbakanı Angela Merkel'den geldi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Avrupa Birliği zirvesi nedeniyle Brüksel'de bulunan Merkel, "Buradan Türk halkına teröre karşı mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimize destek olacağımızı iletmek istiyorum" dedi.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ CANLI YAKALANDI

Güvenlik uzmanı Metin Gürcan “Saldırıdan IŞİD ilhamlı yarı-bağımsız bir Türkiye hücresi sorumlu. Hücrede Orta Asya'dan yabancılar da var. 7 bombacıdan biri canlı yakalandı, 3’ü öldürüldü, 3’ü kayıp'' diye tweet’ledi.

HALİFELİK YILDÖNÜMÜ

Atatürk Havaalanı’na saldırı, IŞİD’in halifelik ilan etmesinin ikinci yıldönümünde düzenlendi

ABD UÇUŞLARI DURDURDU

ABD’de New York ve New Jersey polis teşkilatları İstanbul’daki durumu yakından takip ettiklerini ve buna göre konuşlanmalarını uyarladıklarını duyurdu. Ardından limanlar ve üç büyük havaalanında silahlı güvenlik güçlerinin devriyeleri gözle görülür şekilde artırıldı. 
 
Amerikan kanalı ABC’ye konuşan üst düzey bir ABD’li yetkili, ABD’deki havalimanları ile İstanbul arasındaki karşılıklı tüm uçuşların geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

FACEBOOK'TAN "GÜVENDE MİSİN" BUTONU

Facebook, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıdan sonra ''Güvende misin’ butonunu açtı. Saldırının ardından binlerce kişi durum bildirdi.

"Binali Yıldırım: 36 ölü 147 yaralı var, güvenlik zaafı yok!" haberi, 29 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım: 36 ölü 147 yaralı var, güvenlik zaafı yok! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım: 36 ölü 147 yaralı var, güvenlik zaafı yok! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Gündem Haberleri