Binali Yıldırım: Bizim için yok hükmünde

Binali Yıldırım: Bizim için yok hükmünde

Binali Yıldırım: Bizim için yok hükmünde Türkiye'nin yeni Başbakanı Binali Yıldırımgeleneği bozmadı. Yıldırım, göreve gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapıyor. Ziyaret öncesi gazetecilere de açıklama yapan Yıldırım, Almanya'daki sözde soykırım...

Türkiye'nin yeni Başbakanı Binali Yıldırımgeleneği bozmadı. Yıldırım, göreve gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapıyor. Ziyaret öncesi gazetecilere de açıklama yapan Yıldırım, Almanya'daki sözde soykırım oylaması ile ilgili "Çıkarsa bizim için yok hükmündedir." dedi.

"KIBRIS'A YAPILMIŞ YANLIŞ TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ DEMEKTİR"

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Kıbrıs ile ilişkilerde herhangi bir sorunumuz yok. Kıbrıs'a bakışımız son derece net. Kıbrıslı kardeşlerimizin refahı, geleceği bakımından Türkiye'de ne varsa Kıbrıs'ta o olacak prensibi ile hareket ediyoruz. Kıbrıs'ta uzun yıllardan beri devam eden bir sorun var. Bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. Hikaye uzun, anlatacak değilim. Türkiye olarak çözümü her zaman önemsedik. Her türlü yapıcı adımı attık. Ne yazık ki geçmişte verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı. Şu anda devam eden müzakereler var. Esası ne? İki toplumlu bir devlet. İki toplumlu bir devlet kurduğunuzda sorulması gereken soru ne? İki toplum eşit olarak temsil ediliyor mu? Türkiye olarak görüşmeleri sonuna kadar destekleyeceğiz ama şunun da bilinmesi gerekiyor ki, Kıbrıslı kardeşlerimize yapılacak en ufak bir yanlışTürkiye'ye yapılmış demektir. Bunun da bir not olarak bilinmesi gerekiyor. Ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"TABİİ Kİ İLİŞKİLER ZEDELENİR"

(Almanya'daki sözde soykırım tasarısı ile ilgili soru üzerine) Bir kere bu oylama çok saçma bir oylama. Aslı astarı olmayan, 1. Dünya Savaşı şartlarında yaşanmış, her toplumda yaşanabilecek sıradan olaylar. Her ülkenin geçmişi, tarihi incelensin, kiminle taksiratı varsa ortaya çıksın ama bunu tarihçiler yapsın. Bunu siyasetin aracı haline getirirsek bu yanlış olur. O nedenle tabii ki Almanya ile aramızdaki ilişkiler zedelenecektir. Biz zedelenmesin istiyoruz.

"CUMHURBAŞKANIMIZ, MERKEL'İ ARADI"

O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Merkel'i aradı. Sayın Merkel başbakan olmam sebebiyle bana telefon açtı. Ben de hassasiyetimizi aktardım. Almanya'daki 3,5 milyon Türk'ün sesine umarım kulaklarını tıkamazlar. İnşallah sağduyu hakim gelir.

"BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE"

Çıkarsa ne olur? Hiçbir şey olmaz. Başka ülkelerde de geçmişte çıktı. Bizim için hükümsüz bir iştir ama yine de çıksın istemiyoruz. Almanya ile ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. Ciddi mesafeler aldık. Türkiye şantaj yapan, tehdit eden, karşı planlar geliştiren bir ülke değil. İki gündemli bir ülke değil. Bu karar çıkarsa biz de anlaşmaları yok sayarız olmaz. Burası kabile devleti değil."

"Binali Yıldırım: Bizim için yok hükmünde" haberi, 01 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım: Bizim için yok hükmünde haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım: Bizim için yok hükmünde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  2. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  3. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  4. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  5. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  6. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  7. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  8. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  9. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  10. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  11. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  12. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  13. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  14. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  15. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  16. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  17. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  18. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  19. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  20. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
Politika Haberleri