'Binali Yıldırım gidiyor, Berat Albayrak geliyor'

'Binali Yıldırım gidiyor, Berat Albayrak geliyor'

'Binali Yıldırım gidiyor, Berat Albayrak gel... Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Erdoğan'ın Davutoğlu'ndan sonra Binali Yıldırım'ı da gözden çıkardığını ve Yıldırım'ın yerine damadı Berat Albayrak'ı getirmeyi düşündüğünü yazdı. İşte Can Ataklı'nın köşesine...

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Erdoğan'ın Davutoğlu'ndan sonra Binali Yıldırım'ı da gözden çıkardığını ve Yıldırım'ın yerine damadı Berat Albayrak'ı getirmeyi düşündüğünü yazdı.

 İşte Can Ataklı'nın köşesine taşıdığı ve Ankara kulislerinde dile getirilen o söylenti: 

YENİ BAŞBAKAN DAMAT BERAT ALBAYRAK

Hükümetle saray arasındaki soğukluk Ankara'nın dondurucu kış şartlarına rağmen giderek daha da hissediliyor. Hükümet üyelerinden, bazı milletvekillerinden, kimi AKP'li yöneticilerden gelen aykırı sesler sarayı çok öfkelendiriyor. Bir Başbakan yardımcısı MHP'nin cumhurbaşkanlığı sistemi için verdiği desteği “tuzak'' olarak niteliyor, bir diğeri Avrupa Birliği'nin bir başarı efsanesi olduğunu söylüyor, bir bakan OHAL'den rahatsız olduğunu dile getiriyor, bazı bakanlar OHAL'in daha fazla uzamaması gerektiğini belirtiyor. Bunların hepsi saraydan dikkatle izleniyor. Ankara'daki “kulağı delik'' haber kaynağım “bütün bu olanlardan sorumlu tutulan kişi Başbakan Binali Yıldırım, yakında günah keçisi olarak ilan edilmesi ve görevden azledilmesi kimseyi şaşırtmasın'' dedi. Peki, Binali Yıldırım'ın da son kullanma tarihi geldiyse ve değiştirilecekse yerine getirilecek kişi kim? Kaynağım “aslına bakarsan'' dedi “Daha ilk günden itibaren Erdoğan'ın gönlünde damat bey vardı. Ancak o koşullarda (damadını başbakan yaptı) denmesin diye Binali Yıldırım'ı tercih etti'' diye sürdürdü. Erdoğan son günlerde çok yakın çevresine “Başından hata ettim, ilk düşündüğümü yapacaktım'' diyormuş.

Berat Albayrak'a gelince; zaten başbakan gibi çalıştığı söyleniyor. Bakanlar ondan habersiz hiçbir adım atamıyormuş. Berat Albayrak'tan onay almayan hiçbir bakan saraya çıkamıyormuş, hazırladıkları projeler, alacakları kararlar hatta bakanlık içinde yayınlayacakları genelgeler, yönetmelikler bile önce Berat Albayrak'ın onayına sunuluyormuş.

Berat Albayrak da bunları saraya danıştıktan sonra ilgili bakanları sonucu bildiriyormuş. Daha önceki bir yazımda belirtmiştim. Saray'da Erdoğan'ın yanına rahat girebilen sadece 4 kişi var. Bunlardan biri Berat Albayrak. Özellikle 15 Temmuz dinci faşist kalkışmasından sonra çevresine olan güveni iyice azalan Erdoğan çok az kişiyle birebir görüşme yapıyor. Yanına üstü defalarca aranmadan kimse giremiyor. “Kulağı delik'' kaynağımın aktardığına göre AKP içindeki huzursuzluk artık saklanamayacak ölçüde.

Bir kere Başbakan Yıldırım cinsel taciz suçları ile ilgili yasa tasarısı ile ilgili sarayın medya üzerinden kendisine ayar vermesini hâlâ hazmedememiş. Hükümet üyelerinin bazılarının Suriye topraklarında yürütülen operasyonların asıl amacından sapmasından rahatsız oldukları, Erdoğan'ın “Biz Suriye'ye Esad rejimini devirmek için girdik'' demesinin Türkiye'nin başına iş açacağına, AB ile ilişkilerdeki aşırı sertleşmenin ciddi sıkıntılar yaratacağına inandıkları ve aralarında artık bunu yüksek sesle konuştukları da söyleniyor.

Bu arada son bomba; Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ın özel sektörle bazı ilişkilerini mercek altına aldığı ileri sürülüyor. “Kulağı delik'' kaynağım “Rahmetli Kemal Unakıtan'ı hatırla'' dedi bana. “Neyi hatırlayayım'' diye sorunca güldü; “Rahmetli bir anda silinip gitmişti. Onun da özel sektörle ilişkilerinin rahatsızlık yarattığı söylenmişti. Erdoğan kendisinden habersiz iş çevirenleri hiç sevmez, bütün Ankara ve AKP'liler bunu bilir'' dedi ve “Beni daha fazla zorlama gerisini nasıl anlarsan anla'' diye ekledi.

ERDOĞAN AKP VE MHP'Lİ MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNİ ÖNÜNE KOYMUŞ

Ankara kulisleri Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda “son viraja'' girildiğini konuşuyor artık. Sızan bilgilere göre “pürüzler'' olmasına rağmen MHP'nin Erdoğan'a başkanlık yolunu açacak anayasa değişikliğine destek vereceğine inanılıyor. MHP'nin en az 14 kişiyle destek vermesi halinde referandum için gerekli 330 rakamına ulaşılıyor. AKP kaynakları Cumhurbaşkanlığı sisteminin referanduma gitmesi halinde kabul edilmesi kesin gibi. Ancak burada asıl karar verici olan bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Eğer Erdoğan 330'u kesin bulduğuna kanaat getirmezse bir bahane çıkarılacak ve anayasa değişikliği bir başka bahara kalacak. Erdoğan 330'un hiçbir şekilde bir kazaya uğramasını istemiyor. Saraya yakın kaynaklardan öğrendiğime göre işte bu nedenle Erdoğan tüm AKP ve MHP milletvekillerinin listesini istemiş. Bu milletvekilleri üzerinde titiz bir çalışma yapıyormuş. Gerek MHP'den gerekse AKP'den Cumhurbaşkanlığı sistemine oy vermeme ihtimali olan milletvekillerini saptamaya çalışıyormuş. 

"'Binali Yıldırım gidiyor, Berat Albayrak geliyor'" haberi, 01 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Binali Yıldırım gidiyor, Berat Albayrak geliyor' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Binali Yıldırım gidiyor, Berat Albayrak geliyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  2. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  3. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  4. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  5. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  6. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  7. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  8. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  9. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  10. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  11. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  12. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  13. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  14. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  15. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  16. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  17. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  18. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  19. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  20. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
Politika Haberleri