Binali Yıldırım kimdir? Profili düşük ama sicili kalabalık!

Binali Yıldırım kimdir? Profili düşük ama sicili kalabalık!

Binali Yıldırım kimdir? Profili düşük ama si... Peki Binali Yıldırım kimdir? İşte yanıtı... "Yoldan çıkarım diye Boğaziçi Üniversitesi'ne gitmedim" diyen Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

Peki Binali Yıldırım kimdir? İşte yanıtı... "Yoldan çıkarım diye Boğaziçi Üniversitesi'ne gitmedim" diyen Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması sonrası Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri oldu. 1994 yılında İDO Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

2001 yılında kurulan AKP'nin de kurucu isimleri arasında yer aldı. 2002 yılından sonra Ulaştırma Bakanlığı görevine getirildi, Türkiye'de en uzun süreli Ulaştırma Bakanlığı yapan isim oldu.

Yıldırım'ın görev süresi boyunca birçok yolsuzluk iddiası gündeme geldi. Birçok devlet kurumu özelleştirme adı altında peşkeş çekildi. Yıldırım ailesinin, 17 şirketi, 28 gemisi ve 2 süperyatı olduğu iddia ediliyor ancak gerçek gemi sayısının kaç olduğu bilinmiyor. 

BACANAĞININ YOLSUZLUK DOSYASI

Liman İşletmesi’ndeki yolsuzluk soruşturması için 7 Ocak’ta İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne operasyon talimatı verdi. Bu operasyon kapsamında Binali Yıldırım'ın bacanağı  ’İhaleye fesat karıştırmak, irtikap, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet almak ve vermek, gizli olan ihale bilgilerini başkalarıyla paylaşmak’ suçlarından gözaltına alındı. 

OĞLU KUMAR  MASASINDA, YEĞENİ GECE ALEMİNDE YAKALANDI 

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım Singapur'un en büyük casinosunda görüntülendi. Yıldırım, bir arkadaşıyla birlikte birkaç saat kumar oynarken Sözcü muhabiri tarafından görüntülendi. 

AKP'nin iktidara gelmesi ile birlikte Erkan Yıldırım'ın gemi sektöründeki işleri de hızla büyüdü. Erkan Yıldırım, kız kardeşi Bahar Büşra Yıldırım ile birlikte 2002 yılının başında Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Daha önce çeşitli acente işleri yapan Yıldırım, yeni şirketi ile gemiler almaya başladı. İlk gemisini 2003 yılında 445 bin Euro'ya alan Yıldırım, 800 yolcu ve 250 araç kapasiteli feribotla İzmir Çeşme-Brindisi (İtalya) hattında seferler yapacağını açıkladı. Erkan Yıldırım'ın ilk gemisi için ödediği 445 bin Euro, o dönemde tartışmalara neden oldu. Yıldırım, paranın bir kısmını kendisinin verdiğini, bir kısmını da acentelere peşin yolcu bileti satarak karşıladığını söyledi. Binali Yıldırım ise 445 bin Euro'nun çok büyük bir para olmadığını belirtmişti.

Bakan Binali Yıldırım'ın, oğlunun Singapur'da kumar oynarken çekilen görüntülerinin basına yansımasının ardından, bu kez Yıldırım'ın İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne atadığı yeğeni Cem Murat Yıldırım'ın "rakı alemi" görüntüleri sızdırıldı.

KAÇ GEMİLERİ VAR BİLİNMİYOR 

Sadece Erkan Yıldırım değil ailenin diğer bireyleri de gemi işiyle uğraşıyor. Yıldırım Ailesi'nin doğrudan ya da dolaylı olarak kontrol ettiği 17 şirketi, 28 gemisi ve 2 süperyatı olduğu iddia ediliyor. Hatta Yıldırım Ailesi'nin 30 gemisi olduğu iddiası TBMM gündemine de yansıdı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Erkan Yıldırım ile ilgili iddiaları TBMM gündemine soru önergesiyle taşıdı. Tanrıkulu sadece gemileri değil ailenin diğer ticari bağlantıları hakkında da sorular sormuş ancak yanıt alamamıştı. Bakan Yıldırım ise çocuklarının gemi sahibi olduğunu kabul ederek, kaç gemi olduğunu söylememişti.

BİNALİ YILDIRIM'DAN İNCİLER

Binali Yıldırım'ın arşivlere geçen bazı söz ve eylemleri şöyle:

-"Yoldan çıkarım diye Boğaziçi Üniversitesi'ne gitmedim" diyen Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri okudu.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması sonrası Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri oldu. 1994 yılında İDO Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

-2001 yılında kurulan AKP'nin de kurucu isimleri arasında yer aldı. 

-2002 yılından sonra Ulaştırma Bakanlığı görevine getirildi, Türkiye'de en uzun süreli Ulaştırma Bakanlığı yapan isim oldu.

-Yıldırım'ın görev süresi boyunca birçok yolsuzluk iddiası gündeme geldi. Birçok devlet kurumu özelleştirme adı altında peşkeş çekildi. Yıldırım ailesinin, 17 şirketi, 28 gemisi ve 2 süperyatı olduğu iddia ediliyor ancak gerçek gemi sayısının bunun da üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

-AKP'de Davutoğlu'nun kendine yakın isimleri parti yönetimine getirmek istemesine karşı 12 Eylül'de yapılan AKP Kongresi'nde aday olacağı ileri sürülmüştü. Bu restin ardından Davutoğlu'nun kendi listesini değil Erdoğan'ın listesini kullanmak zorunda kaldığı bilgisi kulislere yansıtmıştı.

-Davutoğlu'nun karşısına Erdoğan'ın çıkardığı koz olduğu iddiaları sürekli dile getirildi. Son olarak Davutoğlu'nun yetkilerinin alındığı MKYK toplantısının kurgusunun da  Binali Yıldırım tarafından yapıldığı belirtildi.

-Yıldırım'ı daha yakından tanımak için birkaç açıklamasından notlar:

*İzin gününde çalıştırılırken ölen tershane işçisi için "biz de çalışıyoruz, kriz var, elbette çalışacak" dedi.

*Bir Ulaştırma Bakanı olarak "Eskiden delikli demir çıktı mertlik bozuldu derdik, şimdi internet çıktı, hem mertlik bozuldu hem güvenlik yok oldu..." demeyi başardı.

*Yıldırım'a göre yat sahibi olmak bir lüks değil, ihtiyaç: Yat sahibi olmanın bir lüks olmadığını, bunun bir ihtiyaç olduğu olgusunun Maliye tarafından kabul edilmesi lazım.

*3. köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi sonrası: Yavuz Sultan Selim'in Alevi kırımına dair iddialar soyut iddialardır. İstanbul Üniversitesi'nden Feridun Emecen 'Alevi katliamı bir efsanedir, gerçeklikle alakası yoktur' diye ortaya koymuştur.

"Binali Yıldırım kimdir? Profili düşük ama sicili kalabalık!" haberi, 19 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım kimdir? Profili düşük ama sicili kalabalık! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım kimdir? Profili düşük ama sicili kalabalık! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri