Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit

Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit

Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldı... Bingöl'de kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Havalimanı yolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, saat 17.45'de büyük bir patlama meydana geldi. Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada,...

Bingöl'de kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Havalimanı yolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, saat 17.45'de büyük bir patlama meydana geldi. Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada, zırhlı polis servis aracı büyük hasar gördü. Araçta bulunan ve sayıları tam olarak tespit edilemeyen yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Bingöl'deki hastanelere kaldırıldı. Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

6 POLİS ŞEHİT OLDU, 4 POLİS YARALANDI
Bingöl'e 15 kilometre mesafede bulunan havalimanında koruma görevi yapan Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüse, kent merkezine dönerken, saat 17.45 sıralarında PKK'lılar daha önceden yola park ettikleri bomba yüklü aracı patlattı. 

Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada polis servis midübüsünde bulunan 5 polis olay yerinde şehit olurken, yaralanan 3'ü ağır 5 polis memuru ise ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 polis memuru daha şehit oldu. 2'si ağır 4 polis memurunun tedavisi devam ediyor. 



YARALI POLİSLER ELAZIĞ'A GÖTÜRÜLDÜ
Bingöl'de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne bombalı araçla düzenlenen ve 6 polis memurunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 4 polisten durumu ağır olan 2'si helikopter ile Elazığ'a götürüldü. Fırat Üniversitesi kampüs alanına inen helikopterdeki yaralı polis memurları Ferit Akgün ile Hasan Tendik amblanslarla Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı polislerden biri sedye ile götürülürken "vatan sağolsun" diye bağırdı. 

BOMBALI ARAÇ TÜRK BAYRAĞI İLE KAMUFLE EDİLMİŞ
Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı polis midübüsüne düzenlenen ve 6 polis memurun şehit olduğu bombalı saldırıda yaralanan 4 polis memurundan Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren 2 polisi, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Polislere acil şifalar dileyen Vali Yavuz Selim Köşger, ziyaretten sonra hastane önünde olayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirten Vali Köşger, ardından düzenlenen operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandığını bildirdi. Vali Köşger, şunları söyledi: 

"Milletimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. Havaalanı nöbetinden dönen çevik ekibimizin zırhlı servis aracına yönelik bir menfur saldırı terör örgütleri tarafından gerçekleştirildi. Yolun kenarına park etmiş bir bombalı araç ile menfur saldırı gerçekleştirildi. Kaputu açık şekilde, arkasına Türk Bayrağı asılı bir şekilde kamufle etmiş. Polis aracımız geçerken patlatılmış. Patlamanın şiddeti ile çok yüklü miktarda patlayıcı madde düzeneği olduğu anlaşılıyor. Şu ana kadar 6 polisimiz şehit oldu. 4 tane polisimiz de yaralı. Yaralılarımızdan durumu ağır olan 2 polisimiz, Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne helikopterler ile sevk edildi. Birisi burada yoğun bakımda, birisi de hafif yaralı olmak üzere 4 yaralımız var" dedi.

'15 METRE FIRLATTI'
Vali Köşger, açıklamasında araca yüklenmiş olan bombanın zırhlı polis aracını 15 metre uzağa savurduğunu ifade ederek, "Patlamanın şiddetiyle polis zırhlı aracı 15 metre öteye savruldu. Şiddetli bir patlama oldu. Zıhlı araçlar normal araçlar gibi değil. Ağırlığı normal araçlara göre daha yüksek araçlardır. Patlamayla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere bomba uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine sevk edildi. Olaydan sonra geniş çaplı operasyonlar başlatıldı ve teröristlerle sıcak temas sağlandı. Operasyonlar sürüyor. Olayla ilgili daha detaylı bilgileri vereceğiz" diye konuştu.

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Bingöl'deki zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıyla ilgili Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar yer aldı:
"01 Ağustos 2016 günü saat 17:30 sıralarında Bingöl Havalimanı çevre yolu mevkiinde Havalimanı güvenlik tedbiri kapsamında nöbetten dönen emniyet personelini taşıyan Bingöl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı midibüsün geçişi esnasında BTÖ mensup kişi ya da kişiler tarafından önceden tuzaklanmış bomba yüklü sivil aracın patlatılması sonucu Hasan Koçer, Bekir Deniz , Abdullah Bıyık , Yunus Emre Doğan, Oğuz Sümbül L ve Duran MELEMİR isimli (6) Kahraman Polis Memuru şehit olmuş, Buğra Yıldırım, Ferit Akgün, Hasan Tendik ve Osman Eray Karademir isimli (4) Kahraman Polis Memuru ise yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Şehit ateşi Malatya'ya düştü
Bingöl’de PKK’lıların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 6 polisten biri olan Abdullah Bıyık’ın acı haberi ailesinin yaşadığı Malatya’ya ulaştı.

Bingöl’de çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 6 polis şehit oldu. Şehit polislerden Abdullah Bıyık’ın acı haberi ailesinin yaşadığı Malatya’ya ulaştı. Uşaklı olan şehit Polisin ailesinin yaz tatili nedeniyle memleketlerinde oldukları öğrenildi.

2 kardeş olan Şehit polisin 2 yıl önce evlendiği ve 1,5 yaşlarında erkek bir çocuğunun olduğu öğrenildi. Acı haberi Uşak’ta alan aile karayolu ile Bingöl’e doğru yola çıkarken şehidin Malatya’daki hemşire olan kız kardeşi acı haberle birlikte yıkıldı.

Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği şehidin kız kardeşine sakinleştirici iğne yapıldı. Şehit polisin annesinin emekli hemşire babasının ise emekli astsubay olduğu ve uzun yıllardır Malatya’da yaşadıkları belirtildi.

Şehit haberi ile birlikte babaocağının bulunduğu Çöşnük Mahallesi Kadım Sokağa Türk Bayrakları asıldı.

"Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit" haberi, 01 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bingöl'de çevik kuvvet aracına bombalı saldırı: 6 şehit 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  2. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  3. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  4. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  5. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  6. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  7. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  8. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  9. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  10. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  11. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  12. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  13. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  14. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  15. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  16. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  17. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  18. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  19. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  20. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
Gündem Haberleri