'Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa çenenizi kapatın'

'Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa çenenizi kapatın'

'Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa çeneniz... İstanbul Beşiktaş'taki TAK'ın üstlendiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arsında olan 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş da vardı. Akbaş'ın yaklaşık 1 ay önce Başkent Üniversitesi'nde...

İstanbul Beşiktaş'taki TAK'ın üstlendiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arsında olan 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş da vardı. Akbaş'ın yaklaşık 1 ay önce Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katılan Yılmaz Özdil'i dinlemeye gittiği ve kitabını imzalattığı ortaya çıktı.

Özdil, bugünkü yazısında Berkay'ı yazdı.

İşte Yılmaz Özdil'in o yazısı:

Berkay

Asrın liderimiz musalla başında şehit tabutuna kolunu dayayarak konuştu, “ne mutlu şehit ailesine'' dedi. Stratejik başbakan ahmet kiziroğlu, gençlere konuştu, “sizlerin çehresinde şehitlik aşkını görüyorum'' dedi.

Orman bakanı “şehitlik şerbeti içmeye hazır olduğunu'' söyledi. Enerji bakanı “benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır'' dedi.

Yurtdışına asker gönderme tezkeresi görüşülürken, bunların grup başkanvekili meclis kürsüsüne çıktı, “yurtdışında şehit olmak en büyük şereftir'' dedi. İçişleri bakanı şehit ailesini ziyaret etti, “şehitlik nasip işidir, benim Iğdır'a gelmem de nasip işidir, aniden karar verdim ve geldim, şehit olmak da işte böyledir'' dedi.

Bunların meclis idare amiri, şehit cenazesine katıldı, sonra da “şehit cenazesini başarılı şekilde organize eden ve süreci içtenlikle yöneten valimize ve belediye başkanımıza teşekkür ederim'' diye tweet attı… Böylece bizler de şehidimizin başarılı organizasyonla ve içtenlikle toprağa verildiğini öğrenmiş olduk.

Gençlik ve spor bakanı yardımcısı “rabbim bize de nasip etsin, şehit olalım, göçelim bu diyarlardan, dünya yaşanılacak yer değil'' diye tweet attı… Askerliğini bedelli yaptığı ortaya çıktı.

Bunların milletvekili, sanırsın pastane açıyor, kırmızı kurdela keserek, törenle şehitlik açtı. Hayırlı olsun denildi. Diyanet işleri başkanlığı çocuk dergisi hazırladı, çocuklara çizgi öyküyle vizyon verdi, “şehit olmak ne güzel, keşke şehit olsam!'' 

Bu ülkenin başkentinin belediye başkanı, televizyonda izah etti, “cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı ve beni rabbilalemin koruyor, 25 bin şehit de versek kimse ses çıkartmasın'' dedi. En son… Çevre bakanı polislere moral verdi, “inşallah sizler de şehit olun'' dedi.

yilmaz.jpg

Giden can senin canın olmayınca… Başkasına ait evlatların ölümü üzerinden delikanlılık yapmak ne kolay değil mi? * Berkaycığımın fotoğrafına bakarken, pırıl pırıl gülümseyen yüzüne bakarken yazıyorum bu satırları…

*

Sadece bir ay önceydi. Profesör Mehmet Haberal'ın davetiyle, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, Başkent Üniversitesi'ne söyleşiye gitmiştim. İzdiham vardı. İnsana neşeyle bakan, cıvıl cıvıl enerjileriyle moral veren, her şeye rağmen umutlu olmamızı sağlayan binin üzerinde genç salonu doldurmuştu. “Memleketin geleceğine dair karamsar olanlar gelsin bu çocukları görsün'' diye geçirmiştim içimden… Gençliğini yaşamayan tiplerin, gençliği yönetemeyeceğini konuşmuştuk. Kahkahalarla gülmüştük. Ayrılırken hatıra fotoğrafları çektirmiştik, gücüm yettiğince kitaplarını imzalamıştık.

*

Dün öğreniyorum ki… İnsana yaşama sevinci veren gençlerimizden biri Berkaymış. Henüz 19 yaşında. Hayat kurtarma idealini benimsemiş, tıp fakültesini tercih etmiş. Bu fotoğrafı çektirmişiz. Tertemiz yüreği yüzüne yansımış bir evlat… Kitabının ön sayfasına “değerli Berkay, hayata hep gülümseyerek bakmanız dileğiyle'' yazmışız.

b-011.jpg

Yaşatmayı beceremediği için, ölümü yücelten zihniyetin… İnşallah sizler de şehit olun diyen hükümetin… Ölünce sakın sesinizi çıkarmayın diyen siyasilerin ülkesinde… Hayata gülümseyerek bakabilmeyi dilemişiz.

*

Berkaycığımın pırıl pırıl gülümseyen yüzüne bakarken yazıyorum bu satırları…

*

Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa çenenizi kapatın arkadaş. Acımız tarifsiz, bari kesin sesinizi. 

"'Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa çenenizi kapatın'" haberi, 14 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 'Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa çenenizi kapatın' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bir işe yaramıyorsunuz, hiç olmazsa çenenizi kapatın' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  2. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  3. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  4. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  5. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  6. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  7. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  8. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  9. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  10. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  11. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  12. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  13. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  14. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  15. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  16. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  17. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  18. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  19. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  20. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Otomotiv Haberleri