''Bir oradan, bir buradan’: AKP, suikastların yolunu açıyor!

''Bir oradan, bir buradan’: AKP, suikastların yolunu açıyor!

''Bir oradan, bir buradan’: AKP, suikastları... Referandum sürecinde birçok kez Devlet Bahçeli taraftarı grupların saldırısına uğrayan MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Tele1 ekranlarda Ece Zereycan’ın sunduğu Gün Bitiyor programına telefonla canlı bağlandı. Sinan Oğan,...

Referandum sürecinde birçok kez Devlet Bahçeli taraftarı grupların saldırısına uğrayan MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Tele1 ekranlarda Ece Zereycan’ın sunduğu Gün Bitiyor programına telefonla canlı bağlandı. Sinan Oğan, kendisine yönelik saldırılardan, başkanlık referandumu sürecine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 ADALET BAKANI, VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ’NE SUÇ DUYURUSU

 Sinan Oğan’ın ilk değindiği konu, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın Oğan’a yönelik saldırıyı “Demokratik hak'' olarak nitelemesi oldu. Sinan Oğan bu konuda, “Valla ben bugün sosyal medya hesabımda Vali’ye haber gönderdim. Dedim ki eğer Sayın Yozgat Valisi bu suçu ve suçluyu övmekten vazgeçmezse, bu sözünün yanlış olduğunu belirtmezse, şiddetin demokratik hak olmadığını belirtmezse Vali’yi ilk gördüğüm yerde Ben de demokratik hakkımı kullanacağım'' şeklinde konuştu.

Sinan Oğan ayrıca Vali Yurtnaç’ın yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Oğan, “Adalet Bakanı, Emniyet Müdürü, Vali, bunlar hakkında hukuki yolları takip edeceğim ancak edilen laf laf değil. Yani adamın elinde sopa var, belinde silah var. Araca girse belki de bizi vuracak. Araca tekme tokat girmişler, bizim arkadaşlarımıza plastik mermi sıktılar biliyor musunuz?'' ifadelerini kullandı.

''SÖZLÜ SATAŞMAYLA POLİS NASIL YARALANDI?

Sinan Oğan, Kemal Yurtnaç’ın Oğan’ın toplantısında herhangi bir saldırı olmadığı, sadece sözlü sataşma olduğu yönündeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Kendilerine yönelik silahlı bir saldırı olduğunu yineleyen Oğan, “Bizim arkadaşlarımızdan yaralananlar oldu orada. Diyor ki bir şey olmadı, gelenler dayak yedi. Orası doğru ama bizimkilere de plastik mermi sıktılar. Böyle bir eyleme bir Vali kalkıp demokratik hak demesi suçu ve suçluyu övmektir, şiddeti özendirmektir. Nasıl ki Devlet Bahçeli, ''Arabanın lastiğine sıkan yarın beyne de sıkar’ dediyse, Devlet Bahçeli nasıl, ''Ülkücü işini yarım bırakmaz’ dediyse ve o günlerden bugünlere geldiysek, Vali de bunu dedikten sonra insanlar da diyecek ki ''Ben demokratik hakkımı kullanıyorum, ne var bunda?’ Sonra bir de orada utanmadan diyor ki ''Orada bir şey olmadı, sözlü sataşma oldu. Sözlü sataşmayla polisler nasıl yaralandı? Ben de diyorum ki orada söylenen sözler polislere ağır geldi de kalbi mi kırıldı polislerin. Ambulansların biri geldi, biri gitti'' dedi.             

''AKP REFERANDUMU İPTAL EDECEK BİR DÜMEN PEŞİNDE’

Sinan Oğan, AKP’nin kendisine yönelik saldırılarla Ülkücüler arasına kan davası sokarak bir kaos ortamı yaratmaya ve toplumun farklı kesimlerinden insanlara suikast yapılmasına olanak sağlayarak referandumu iptal ettirme amacında olduğunu savundu. Oğan bu konudaki iddiasnı, “AKP, ''Hayır’ oylarının önde olduğunu net bir şekilde gördü. Bu referandum hayata geçtiği taktirde ''Hayır’ çıkacak ve bu AKP için ciddi bir sıkıntı olacak. O sebeple de AKP bu referandumu iptal ettirecek bir dümen peşinde. Peki bunun için AKP ne yaptı? Suriye kısmına baktı önce. Suriye kısmından bize bir ekmek çıkar mı diye. Yok. Orada Amerika ve Rusya’nın şamarını yedi oturdu yerine. Döndü Irak’ta bir şey yapabilir miyim dedi. Oradan da bir şey çıkmadı. Avrupa’ya bir bodoslama daldı amiyane tabirle. Orada da şimdi vatandaşlarımız ciddi bir sıkıntı içerisinde. Ülkücülerin arasına kan davası sokarsam, Ülkücüleri bir ondan bir bundan bir karanlık el vurur da böyle karanlık bir ortama Türkiye çekilirse referandumu iptal etmek için de fırsat doğacak demektir. Kanaatimde yapılan budur. Bu işlem, referandumu iptal ettirmek için düşünülse de bu bütün provokasyon yapmak isteyenlere bir fırsat sunuyor. IŞİD’in DHKP-C’sine, YPG’sinden PKK’sına, yabancı istihbarat örgütlerine kadar. Türkiye’nin içinden geçtiği bu hassas dönemde Türkiye’nin farkı kesimlerine yönelik bazı suikastlara, bazı eylemlere davetiye çıkarıyor'' şeklinde ifade etti.        

''KENDİ GÜVENLİĞİMİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIM’

Sinan Oğan, AKP hükümetinin kendi toplantıları için kasıtlı olarak güvenlik zafiyeti oluşturduğunu iddia ederek bu yüzden kendi güvenlik önlemlerini kendilerinin almak zorunda kaldığını dile getirdi. Oğan, “Eğer o anda o silahlı kişilerden birisi korumaları geçseydi Allah korusun çok kötü şeyler olurdu. Çünkü biz de ruhsatlı silahımızla geziyoruz. Ben yine de ümidimi yitirmek istemiyorum. Ben, devletin vatandaşına sahip çıkacağını, bu Evet-Hayır oylamasına Türkiye’nin istikrarını kurban vermeyeceklerini ümit etmek istiyorum. Ama bir taraftan da kendi tedbirimi kendim almaya devam ediyorum. Çünkü bunu diyen bir Vali’ye ben nasıl güveneyim? Orada gelip tedbir almayan Emniyet Müdürü’ne nasıl güveneyim? Telefon edip geçmiş olsun demeyen İçişleri Bakanı’na nasıl güveneyim? Telefon edip ''Yahu benim ilimde saldırıya uğradın. Ben Adalet Bakanı’yım. Kendi ilimde adaleti sağlayamadım Sinan Bey, kusura bakmayın. Çok kınıyorum bu saldırganları’ diyemeyen bir Adalet Bakanı’nın olduğu bir ülkede Ben mecburum ki kendi güvenliğimi kendim sağlayayım'' ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan ayrıca, kendisine yönelik kamuoyuna yansımayan saldırı girişimleri olduğunu ve bu tür girişimleri toplumu daha fazla germemek için kamuoyuna yansıtmadıklarını dile getirdi.    

Oğan son olarak ise, 2014 yılında 60 AKP’li milletvekili tarafından linç girişimine maruz kaldığı dönemde AKP’li bir yurttaştan ölüm tehdidi aldığını, mahkemenin ise davayı Uzlaşma Kurulu’na ilettiğini belirtti.

                             

"''Bir oradan, bir buradan’: AKP, suikastların yolunu açıyor!" haberi, 28 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''Bir oradan, bir buradan’: AKP, suikastların yolunu açıyor! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Bir oradan, bir buradan’: AKP, suikastların yolunu açıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri