Bir ülkücüden ders: İsmail Kahraman, Che Guevera'yı neden anlayamaz?

Bir ülkücüden ders: İsmail Kahraman, Che Guevera'yı neden anlayamaz?

Bir ülkücüden ders: İsmail Kahraman, Che Gue... Laiklik, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine olan düşmanlığı ile tanınan, geçmişte ABD 6. Filosu'nu protesto etmeye çalışan devrimci gençlere yönelik düzenlenen saldırı ile tarihte "Kanlı Pazar" olarak anılan...

Laiklik, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine olan düşmanlığı ile tanınan, geçmişte ABD 6. Filosu'nu protesto etmeye çalışan devrimci gençlere yönelik düzenlenen saldırı ile tarihte "Kanlı Pazar" olarak anılan günün baş kahramanlarından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın geçtiğimiz hafta efsanevi devrimci lider Ernesto Che Guevara'ya önelik sözleri gündem olmuştu.

Kanlı Pazar'da (16 Şubat 1969 taksim) ABD'yi protesto eden devrimci gençliğe saldıran gurup Kahraman'ın başkanlığını yaptığı ve ABD-NATO / CIA-MİT tarafından kurulan ve AKP yönetici kadrosunun neredeyse tamanın üyesi olduğu Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) idi. Kahraman'ın tarihi islamcıların ABD, CIA ve diğer istihbarat örgütleri tarafından sola karşı kullanılmanın utanç verici ve onursuz tarihinden başka bir şey değil.  

İsmail Kahraman ABD tarafından kurulup, fonlanmış ve örgütlenerek çok sayıda kanlı olayda parmağı olan bir örgütün lideri yani.. Kahraman'ın Che'ye yönelik olarak şunları söylemişti: 

"Dev-Lis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara'nın gömleklerini giymişler. Che Guevara 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip."

Kahraman'ın bu sözleri kamuoyunda geniş tepki görünce ve Küba tarafından resman protesto edilince kendince geri adım atmıştı. Kahraman'a bir tepki de MHP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Çağ Gazetesi yazarı yine ülkücü kimliği ile tanına Arslan Bulut'tan geldi.

Arslan Bulut'un yazsından Kahraman'la ilgili bölüm şu şekilde:

CHE GUEVARA'DAN NİÇİN RAHATSIZLAR?

Bütün dünyada solun bayrak adamı olan Ernesto Che Guevara'nın 39 yıllık hayatı Amerikan emperyalizmine karşı mücadele ile geçmiştir. Hayatını da bu yolda kaybetmiştir. AKP'nin kurucuları ise küresel kapitalizmin ve emperyalizmin beyni durumundaki CFR ve ADL adlı kuruluşların ve CIA'nın desteğini alarak Türkiye'de iktidar olmuş ve 2004 yılında 22 İslam ülkesinde haritanın değişmesini öngören Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığını üstlenmiştir!

Dolayısıyla, İsmail Kahraman'ın Che Guevara'ya "katil" demesi, ömrü boyunca bulunduğu siyasi duruşun getirdiği şartlanmışlığın neticesidir.

***

Che Guevara ise şöyle diyordu:

"Emperyalizmin bir dünya sistemi olduğunu, kapitalizmin son aşaması olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız ve o, dünya çapında yenilgiye uğratılmak zorundadır. Bu mücadelenin stratejik sonu, emperyalizmin yıkılması olacaktır. Bize, bu dünyanın sömürülenlerine ve az gelişmişlerine düşen pay, emperyalizmin temellerini ortadan kaldırmaktır: Biz ezilen uluslar, onlara sermaye, hammadde, teknisyen ve ucuz emek vererek ve onlardan yeni egemenlik araçları olan yeni sermaye, silah ve her çeşit materyal alarak mutlak bir bağımlılık içine sürüklenmekteyiz. 

"Emperyalizmin yıkılması hedeflenirken, onun başını kimin çektiği kesinlikle belirlenmek zorundadır. Bu, ABD'den başkası değildir.

"Zafer umutlarımızı şöyle özetleyelim: Emperyalizmi, en sağlam siperi olan ABD tarafından yürütülen baskıyı bertaraf ederek, topyekûn yok etmek. Taktik yöntem olarak, düşmanın kendi varoluş temellerinden, yani kendine bağlı bölgelerden sökülerek, kendi bölgelerinin dışında bir zorlu savaşa sokularak, tek tek ya da gruplar halinde halkların tedrici kurtuluşunu sağlamak.

"Bizim her eylemimiz emperyalizme karşı bir savaş çağrısı ve insanlığın en büyük düşmanı ABD'ye karşı halkların birliği için bir savaş marşıdır.

"Ölüm, nereden ve nasıl gelirse gelsin, savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silâhlarımız elden ele geçecekse ve başkaları yeni savaş ve zafer naralarıyla ve de mitralyöz sesleriyle cenazelerimize ağıt yakacaksa, hoş geldi, safa geldi." 

Gençliği, ABD'nin Yeşil Kuşak projesine hizmetle geçenler, bu sözleri anlayamaz!

(Arslan Bulut, Erdoğan'a Che Guevara tişörtü giydirmek!, Yeni Çağ )

"Bir ülkücüden ders: İsmail Kahraman, Che Guevera'yı neden anlayamaz?" haberi, 02 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bir ülkücüden ders: İsmail Kahraman, Che Guevera'yı neden anlayamaz? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bir ülkücüden ders: İsmail Kahraman, Che Guevera'yı neden anlayamaz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Gündem Haberleri