Birleşik Kamu İş'ten bakanlığa 80 bin imza

Birleşik Kamu İş'ten bakanlığa 80 bin imza

Birleşik Kamu İş'ten bakanlığa 80 bin imza Birleşik Kamu-İş üyeleri, ellerinde temsili kadın cenazeleri taşıyarak, “Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri insanlık ayıbıdır. Bu ayıba ortak olmayacağız" dedi.Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikaların...

Birleşik Kamu-İş üyeleri, ellerinde temsili kadın cenazeleri taşıyarak, “Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri insanlık ayıbıdır. Bu ayıba ortak olmayacağız" dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve bağlı sendikaların üyeleri, kadın cinayetlerini dikkat çekmek için ellerinde temsili kadın cenazeleriyle Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde eylem yaptı. Halk Bankası Ek hizmet Binası önünde toplanan Birleşik Kamu-İş üyeleri, "Kadınız Haklıyız, Kazanacağız" sloganı atarak bakanlığa yürüdü.

Birleşik Kamu-İş üyeleri, "Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri İnsanlık Ayıbıdır. Bu Ayıba Ortak Olmayacağız" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunulmak üzere, daha önce kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması amacıyla imza kampanyası başlatan Birleşik Kamu İş üyeleri, topladıkları 80 bin imzayı da bakanlığa teslim etti.

13 YILDA 5 BİN 406 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Bakanlık önünde Birleşik Kamu-İş Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan MYK üyesi Semra Pektopal, "Toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumun temel taşıdır. Bu da kadın ve erkeklerin, yaşamın her alanında eşit fırsatlara, eşit hak ve yükümlülüklere sahip oldukları anlamına gelmektedir. Ama ne yazık ki ülkemiz için bunlardan söz etmek mümkün değil. Çünkü ülkemizde kadın cinayetlerinde son 13 yılda büyük artışlar oldu. Kadına yönelik şiddet yüzde bin 400 arttı. 13 yılda öldürülen kadın sayısı 5 bin 406 oldu" dedi.

12809905_10154015656094394_220941468_o.jpg

"ZULMÜ TEŞVİK EDİYORLAR"

Pektopal sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan araştırmalarda, öldürülen kadınların katillerinin çoğunlukla aile üyelerinden birisinin olması dikkat çekicidir. Yine bu cinayeti işleyen eş ya da babanın durumunu irdelediğimizde bunun altında o kişinin işsiz olması ve bu nedenle bunalıma girmiş olmasının yattığını görebiliyoruz. Yine kadın cinayetlerinin önemli bir nedeni de namus anlayışının, kadınlara indirgenmiş olmasıdır. Yine ülkemizin kanayan yarası olan çocuk gelinler, önce bireyi, daha sonra tüm toplumu etkileyecek yıkıcı sonuçlar doğuruyor. Kadın cinayetlerinin her geçen gün daha da artmasının önüne geçmek için AKP iktidarı tarafından yapılan yasal değişiklikler ve koruyucu-önleyici tedbirler ne yazık ki göstermelik olmaktan öteye geçmiyor. Cinayeti işleyenlere, tacizde bulunan ve tecavüz edenlere uygulanan komik iyi hal indirimleri, kadınlara yapılan zulmü teşvik ediyor."

SKANDAL AÇIKLAMAYA TEPKİ

Cumhurbaşkanın eşi Emine Erdoğan' ın ''Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar’ programında yaptığı konuşmadaki “Harem, Osmanlı hanedan üyeleri için daha çok bir okuldur. Kadınların hayata hazırlandıkları, hayır faaliyetlerini örgütledikleri bir eğitim yuvasıdır'' ifadeleri kullanmasının skandal olduğunu söyleyen Pektopal, Emine Erdoğan’a şöyle seslendi: "Sizin harem dediğiniz okulu, öğrenci diye kastettiğiniz cariyeleri dünyanın çeşitli ülkelerinden, ailelerinden koparılıp zorla getirilen ve bedenleri de, zihinleri de köle olarak kullanılan gencecik, çocuk yaştaki kızlardı. Haremdeki cariyeler, bir nevi köleydi. Ne bir okuldu orası, ne de bir kültür yuvasıydı. Bizans’tan alınmış bir kültürü, bir Cumhurbaşkanı’nın eşi nasıl savunur. Şiddetle kınıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kadın cinayetlerini anlatan bir gösteri yapıldı ve bunu takiben toplanan imzalar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na teslim edildi.

"Birleşik Kamu İş'ten bakanlığa 80 bin imza" haberi, 12 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Birleşik Kamu İş'ten bakanlığa 80 bin imza haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Birleşik Kamu İş'ten bakanlığa 80 bin imza 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  2. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  3. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  4. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  5. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  6. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  7. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  8. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  9. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  10. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  11. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  12. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  13. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  14. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  15. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  16. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  17. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  18. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  19. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  20. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
Gündem Haberleri