Biz Türkiye'yiz Plaftormu kuruldu

Biz Türkiye'yiz Plaftormu kuruldu

Biz Türkiye'yiz Plaftormu kuruldu Bursa Eski Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, AKP’de 2 dönem il yöneticiliği yapan ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Tahsin Bulut, CHP eski il başkanı Şahin Gençal,...

Bursa Eski Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, AKP’de 2 dönem il yöneticiliği yapan ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Tahsin Bulut, CHP eski il başkanı Şahin Gençal, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Çınar ve çeşitli partilerde aktif siyaset yapmış birçok vatandaş, düzenledikleri basın toplantısıyla “Farklıyız, Birlikteyiz Biz Türkiye’yiz Girişimini'' başlattıklarını duyurdu.

Bursa Kültür Park’ta bir araya gelen grup, toplumda giderek artan kutuplaşma ikliminden dolayı böyle bir platformu kurduklarını açıkladı.

Grup adına açıklama yapan Tahsin Bulut “Bizler muhafazakâr, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat görüşlere sahip kişiler olarak bir arada yaşama kültürümüze katkı sağlayacak bu girişimi başlatmış bulunmaktayız'' ifadelerini kullandı.

Türkiye haritası üzerine “Farklıyız, birlikteyiz biz TÜRKİYE’yiz!'' sloganıyla yola çıkan platform önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de giderek artan kutuplaşma diline ve ayrışmaya karşı olduklarını vurgulayan platformun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bugün burada, Bursa’da yaşayan bir grup yurttaş olarak karşınızdayız. Sizlerin de dikkatini çekeceği gibi, bu grubun içerisinde farklı toplumsal ve siyasal kesimlerden temsilciler var. 

Bizler farklılıklarımızın bilinciyle bir araya geldik ve sizlerin karşısına çıkmaya karar verdik. Ve yine sizlerin aracılığıyla Bursa’mıza ve güzel ülkemize bir mesaj vermek istiyoruz.

NEDEN BURADAYIZ

Bizler neden bir araya geldik ve neden karşınızdayız?

Ülkesini seven, geleceğine ilişkin endişeler taşıyan bu ülkenin yurttaşları olarak, son yıllarda siyasi süreçlerde yaşanan derin kutuplaşmalar, parçalanmalar ve ayrışmalar nedeniyle, toplumsal yapımızda oluşan kopuşlardan büyük kaygı duyuyoruz. 

Toplumsal dokumuzda her geçen gün kök salan ''güvensizlik ve aşırı kutuplaşmanın, mahallelere, sokaklara, işyerlerine ve hatta aile içlerine kadar sirayet etmesi, derin kaygımızın temelini oluşturuyor. 

Bizler; muhafazakâr, milliyetçi, liberal, sosyal demokrat ve sosyalist gibi farklı siyasi kimliklere sahip yurttaşlar olarak, tüm bu gergin ve ayrıştırıcı siyasal iklime rağmen, bir arada yaşama kültürüne sahip olduğumuzu ve farklılıklarımızın ayrışma değil birer zenginlik kaynağı olduğunu, tüm Türkiye’ye göstermek için bir aradayız.

Bugün, bu beceriyi ortaya koymaya, bir arada huzur içinde yaşama kültürünü benimsemeye, ortak vatanımızda ortak paydamızı büyütmeye, her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. 

Biz, farklı siyasal düşüncelerin, farklı inançların, farklı kültürlerin ve farklı yaşam biçimlerinin mensupları olarak, hem günümüz toplumsal, siyasal ve kültürel iklimini esenliğe kavuşturacak bir anlayışın fitilini ateşlemek, hem de gelecek kuşaklara örnek teşkil edecek bir ortaklaşmayı başarmak için, bir araya gelmiş bulunuyoruz. 

TÜM TÜRKİYE’YE YAYMAK İSTİYORUZ

Arzumuz, Bursa’dan başlatmakta olduğumuz bu girişimin, Türkiye geneline yayılmasını sağlamak ve ayrışmanın değil, bir arada yaşama kültürünün bizzat yurttaşlar eliyle sağlanabileceğini, tüm Türkiye’ye göstermektir.

Farklılıklarımızı birbirimize dayatan değil, onları fark eden ve onlar üzerinden bir uzlaşma kültürü geliştirebilen bir toplum olma mücadelesini vermeliyiz. Farklılıklardan çatışma üretme yerine, onlardan doğan zenginliği, toplumsal bir sinerjiye dönüştürme başarısını sergileyebilmeliyiz.

Farklı kimliklerimizle bir araya gelen yurttaşlar olarak hiçbir siyasi hareketi desteklemek ya da karşısında olmak gibi bir misyonumuz yok ve olamaz. 

Bizler ayrışma, kutuplaşma ve giderek çatışma ortamına evrilecek bir toplumsal yapının, ülkemizin hiçbir sorununu çözmediğine ve çözmeyeceğine ilişkin yeterli tarih bilincine ve farkındalığa sahip yurttaşlarız. Ve bugün burada bir araya gelerek, buna izin vermek istemediğimizi ve bu kudrete sahip olduğumuzu tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz.

DEMOKRASİ ÇAĞRISI

Aynı toprakların ve aynı tarihin bir parçası olarak geçmişte olduğu gibi, gelecekte de bir arada yaşayacağız. Bizler tüm siyasi tartışmaların ayrışma ve çatışma kültürüne dönüşmeden, yaşadığımız tüm sorunların demokrasi ve hoşgörü kültürü içerisinde çözülmesini istiyoruz. Bunu sağlamak ve bu kültürü ayakta tutmak için farklılıklarımızla bir araya gelmeye ve bu kültürü her türlü zorluğa rağmen ayakta tutmaya kararlıyız.

İstediğimiz şey huzurdur, barıştır, demokrasidir, herkesin hukuk önünde eşit olduğu bir Türkiye’dir. Amacımız bunun mümkün olabileceğini göstermek ve suya düşen bir taş parçası olabilmektir. 

Bu girişim, birlikte kardeşçe yaşama iradesinin ete kemiğe bürünmüş halidir. Bu nedenle girişimimizin adını, ''Farklıyız, Birlikteyiz, Biz TÜRKİYE’yiz’ olarak belirledik. 

Bizler, her ne sebeple olursa olsun çocuklarımıza ve torunlarımıza kavga eden bir ülke bırakmak istemiyoruz. Bugün burada olduğu gibi bundan sonra da bu hedef için bir araya gelmeye devam edeceğiz. 

Bunun Türkiye’mize örnek oluşturması dileklerimizle, ''Farklıyız, Birlikteyiz, Biz TÜRKİYE’yiz’ diyor ve siz değerli basın mensuplarımıza katılımlarınızdan dolayı yürekten teşekkür ediyoruz.''

"Biz Türkiye'yiz Plaftormu kuruldu" haberi, 16 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Biz Türkiye'yiz Plaftormu kuruldu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Biz Türkiye'yiz Plaftormu kuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  2. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  3. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  4. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  5. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  6. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  7. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  8. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  9. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  10. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  11. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  12. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  13. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  14. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  15. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  16. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  17. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  18. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  19. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  20. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
Politika Haberleri