'Bizi canlı canlı mezara soktular'

'Bizi canlı canlı mezara soktular'

'Bizi canlı canlı mezara soktular' Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın cinayetiyle ilgili iddianame, Elvan vurulduktan tam 1270 gün sonra tamamlandı. Baba...

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın cinayetiyle ilgili iddianame, Elvan vurulduktan tam 1270 gün sonra tamamlandı. Baba Sami Elvan iddianameyle ilgili olarak RS FM'de program yapan Enver Aysever'e konuştu.
Berkin Elvan dosyasında 42 şüpheli varken sadece polis memuru F.D. hakkında ''olası kast' suçundan dava açıldı. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, iddianameyle ilgili olarak Enver Aysever'e açıklamalarda bulundu. Bugün, Aysever'in RS FM'de sunduğu ''Oyuna Devam' programının konuğu olan Sami Elvan, "Bir ailenin nasıl yok edildiğini görmelerini istiyorum. Bizi canlı canlı mezara soktular" dedi.

"Berat Albayrak'ın hesabına gelen Berkin Elvan resimleri bizi üzmüştü. Bir amirin talimat verdiğini gördük. Kimseye bir şey söylemedik. Dün itibariyle biraz daha olumlu bakalım dedim ama duyduklarımız iyi değil tabii ki" diyen Elvan, "Sorunların tamamen yer almadığını, hukuksuzluğu görüyoruz. Ama biz hukuksal olarak ne kadar hakkımız varsa sonuna kadar arayacağız. Her gün acımız tazeleniyor. Biz aile olarak ayakta durmak için elimizden gelen bütün gücü sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.
?'BİRİLERİNİN ÇOCUĞUMUZUN KANINA İHTİYACI VARMIŞ'

Baba Elvan "3,5 yıl içerisinde neler yaşandı?" sorusuna "14 yaşındaki çocuğu terörist yaptılar. 269 gün hastanede ölümü bekledik. Bir insan çocuğunu bile bile avucumuzdan uçurarak birilerine teslim ettik. Birilerinin çocuğumuzun kanına ihtiyacı varmış demek ki. Çocuğumuzun kanından beslenenler hâlâ bedelini ödemiyorlar. Nerede hakkımız varsa sonuna kadar arayacağız" yanıtını verdi. 
''GÜNLERDİR PERİŞAN VE UYKUSUZ DURUMDAYIZ' 
Berkin Elvan'ın kardeşlerinin ve ailenin ekonomik durumunun sorulması üzerine konuşan Sami Elvan, "İki çocuğum da okuldan derslerini bırakıp, eve geldiler. Kötüleşmişler okulda. Bize başka gözle bakan insanlar da var" dedi. Kayseri'den hiç tanımadıkları, marangoz olduğunu öğrendikleri bir şahsın kendilerine hakaret edebildiğini vurgulayan Elvan, "Ağıza alınmayacak hakaretler ediyorlar bize. Berkin teröristmiş. Bize hâlâ terörist gözüyle bakıyorlar. Berkin 14 yaşında bir çocuk, 14 yaşında. O çocuk nasıl terörist olabilir?" diye sordu. "Bu ülkede çocuk hakları diye bir şey yok. Çocuklarımız yanıyor" diyen Baba Elvan, "Bu ülkede insanlık kalmamış. Adalet zaten yok. Günlerdir perişan ve uykusuz durumdayız. Nasıl anlatacağız bunları insanlara, bilemiyorum" ifadelerini kullandı.
''SANİYE SANİYESİNE HER ŞEY AKLIMIZDA'

Berkin Elvan komadayken insanların her gün ''Keşke bir mucize olsa' dediğini hatırlatan Enver Aysever, "Şimdi ne bekliyorsunuz?" diye sordu. Sami Elvan soruyu, "İşin açıkçası bir baba olarak bir çocuğunu kaybetmiş baba olarak adaletin tam olarak yerine gelmesini istiyorum" sözleriyle yanıtladı. "Ben nereye gitsem oğlum olumlu ya da olumsuz şekilde karşımda. Yolda yürüsem, otobüste olsam. Her yaşadığım gün ben bu acıyı yaşıyorum" şeklinde konuşan Sami Elvan, "Aile olarak çok acı çekiyoruz. Saniyesi saniyesine her şey aklımızda. Bizim çektiklerimizi kimse çekmesin. Kim sorumluysa sonuna kadar peşini bırakmayacağız. Çocuğumu katledenler ''emri ben verdim' diyenlerse onlar da yargılanmalı" dedi. 
''HIRSIZIN YERİ VAR, BİZİM YOK BU ÜLKEDE'
 Berkin Elvan'ın anısına saldırılmasına tepki gösteren Sami Elvan, "Ben de, çocuğum da kimseye bir şey yapmadık. Hırsızın, ülkeyi bölenin bu ülkede yeri var. Bizim bir yerimiz yok" diye konuştu. "Benim oğlumu vuran kişinin çocuklarına sarıldığını görüyorum" diyen Elvan, "Ama benim yavrum yanımda yok. Bir ailenin nasıl yok edildiğini görmelerini istiyorum. Bizi canlı canlı mezara soktular" ifadelerini kullandı.

"'Bizi canlı canlı mezara soktular'" haberi, 08 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Bizi canlı canlı mezara soktular' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bizi canlı canlı mezara soktular' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri