Böke’nin ilginç sicili; IMF, küresel kapitalizm ve Bilderberg!..

Böke’nin ilginç sicili; IMF, küresel kapitalizm ve Bilderberg!..

Böke’nin ilginç sicili; IMF, küresel kapital... ABC Haber MerkeziCHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa ederek örgüt içi iktidar mücadelesini tırmandıran isimlerden biri olan Selin Sayek Böke'nin özgeçmişi hayli ilginç. Böke'nin profili,...

ABC Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa ederek örgüt içi iktidar mücadelesini tırmandıran isimlerden biri olan Selin Sayek Böke'nin özgeçmişi hayli ilginç. Böke'nin profili, sol bir partiden çok, liberal ve sağ bir siyasal hareketin çizgilerini taşıyor.

Bu konuda yaptığımız araştırma sonucu ulaştığımız bilgileri, okurlarımız ve izleyicilerimizle yorumsuz olarak aşağıda paylaşıyoruz:

Selin Sayek Böke 1972 yılında doğdu. Dr. Füsun Sayek ve Prof. Dr. İskender Sayek’in kızı. Lise eğitimini 1989 yılında TED Ankara Koleji’nde tamamladı, 1993 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden lisans diplomasını aldı.

Böke, 1993-1999 Dünya Bankası projelerinde danışmanlık görevlerinde bulundu. Bu danışmanlık görevleri kapsamında Güney Afrika, Doğu ve Orta Avrupa ekonomilerine ilişkin projelerde çalıştı.

CHP eski sözcüsü, 2001-2003 yılları arasında IMF’nin Washington DC ofisinde Ekonomist olarak görev aldı.

2007 yılında Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün verdiği ''Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü’nü (Excellence Award in Global Economic Affairs) kazanan dört ekonomistten biri oldu.

CHP’nin 2014 yılında gerçekleşen kurultayı sonrasında, Ekonomik Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde CHP’den İzmir’den kontenjan milletvekili olarak parlamentoya girdi.

CHP’nin 2014’de Antalya’da düzenlediği çalışma kampında Selin Sayek Böke, sunduğu tebliğde, “Kapitalizme uyum sağlamalıyız. CHP’nin kapitalizme uyumlu, insana dokunan sosyal demokrat bir üretim modelini toplumun önüne koyması gerekmektedir'' dedi.

IMF, bütün dünyada krizin yükünü emeği ile geçinenlerin üzerine yıkan, azgelişmiş ülkeleri borç sarmalına sürükleyen küresel kapitalizmin en önemli örgütlerinden biridir.

Dünya Bankası ve IMF yatırımlar için verdikleri kredilerle borçlandırdıkları ülkelere çeşitli dönüşüm projeleri dayatıyor. Şu anda Türkiye’nin de uygulamakta olduğu sosyal güvenliğin yok edilişi, eğitimin, sağlığın, suyun, enerjinin piyasalaştırılması, tarımın çok uluslu tekeller lehine serbest piyasaya açılması gibi yıkım politikalarının arka planında hep “reform'' adıyla dayatılan Dünya Bankası ve IMF projeleri var.

Selin Sayek Böke, aynı zamanda küresel kapitalist düzenin en tepesinde yer alan, illegal ve Masonik bir danışma meclisi gibi çalışan bir örgütün / platformun, yani Bilderberg’ in de katılımcısı.

Avusturya’nın Tirol bölgesindeki Telfs şehrinde 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Interalpen Otel’de gerçekleşen Bilderberg’in toplantısına Türkiye’den katılanlar arasında CHP’li Selin Sayek Böke de var. Diğer katılımcılar ise şöyle; Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Google ve Twitter’in Türkiye’deki avukatı Gönenç Gürkaynak, gazeteciler Nuray Mert ve Soli Özel.

Bilderberg toplantılarında ne konuşulduğunu açıklamak yasak. Toplantılara katılımın ilk şartı bu yasağa uymuk. Dolayısıyla konuşulanlar sır gibi saklanıyor. Hiç kimse toplantıda konuşulanlar hakkında detaylı bilgiler veremiyor. Toplantı sonrasında alınan kararlar, üzerinde mutabakat sağlanan konular veya ortaya çıkan ağırlıklı eğilim konusunda da herhangi bir rapor hazırlanmıyor. Eğer katılımcılardan biri bu kuralı çiğnerse küresel kapitalizmin “efendileri'' tarafından “aforoz'' ediliyor.

Selin Sayek Böke katıldığı bu Bilderberg toplantısı hakkında kamuoyu önünde hiç konuşmadı.

"Böke’nin ilginç sicili; IMF, küresel kapitalizm ve Bilderberg!.." haberi, 09 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Böke’nin ilginç sicili; IMF, küresel kapitalizm ve Bilderberg!.. haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Böke’nin ilginç sicili; IMF, küresel kapitalizm ve Bilderberg!.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  2. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  3. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  4. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  5. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  6. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  7. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  8. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  9. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  10. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  11. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  12. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  13. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  14. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  15. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  16. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  17. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  18. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  19. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  20. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
Politika Haberleri