Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki

Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki

Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Ser... AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, Gazze'deki İsrail saldırılarına sert tepki gösterdi. Çoğunluğu kadın ve çocuk olan binlerce sivilin ölümü ve altyapının yıkımıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Ortadoğu'da tansiyon yükseliyor! Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'deki İsrail saldırılarına karşı sert sesini yükseltti. Borrell, bölgede yaşanan insani krizi ve İsrail'in uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerini şiddetle kınadı. Binlerce sivilin ölümü ve altyapının yıkımıyla birlikte artan endişeler, uluslararası toplumu tedirgin ediyor. Bu çatışmalar, bölgede barış umutlarını daha da azaltıyor.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen "Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu tarafından insani yardım çalışanları, gazeteciler ve sivillerin öldürülmesine AB'nin tepkisi" başlıklı oturumda konuştu.

Ortadoğu'da yaşananlarının bölge için bir "dönüm noktası" olduğunu vurgulayan Borrell, İran ve İsrail arasındaki artan gerginliğin Gazze'deki insani trajediyi gölgede bırakmaması gerektiğini ifade etti.

"Gazze'de çocuklar açlıktan ölmeye başladı"

Borrell, Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini ve nüfusun yüzde 75'inin yerinden edildiğini hatırlatarak, çocukların açlıktan ölmeye başladığını belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki sivil altyapının yüzde 60'ından fazlasının hasar gördüğünü ve yüzde 35'inin tamamen yok edildiğini belirten Borrell, "Gazze'deki şehirler, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman şehirlerine yapılan saldırılardan daha fazla tahrip edildi." dedi.

İsrail'in saldırılarında Birleşmiş Milletler'e (BM) ait ajanslarda çalışan 200'den fazla insani yardım görevlisinin öldüğünü anımsatan Borrell, insani yardım çalışanlarının korunmasının uluslararası hukukun gereği olduğunu vurguladı.

"İsrail'in haklı çıkarılması mümkün mü?"

Borrell, İsrail ordusunun 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıya işaret ederek, Dünya Merkez Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) altısının yabancı, birinin de Filistinli olduğu 7 çalışanının öldüğünü belirtti. "İsrail ilk kez bunun dramatik bir hata olduğunu kabul etti. Ancak asıl soru şu: daha önce fark edilmeden kaç benzer hata yapıldı?" şeklinde konuştu.

İsrail'in bölgedeki basın mensuplarını da hedef aldığını belirten Borrell, "Yaklaşık 100 gazeteci ve medya çalışanı Gazze'deki saldırılarda öldürüldü. Bu gazetecilerin sesi, orada yaşananları aktarmak ve vatandaşları bilgilendirmek açısından hayati ön

"Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki" haberi, 23 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
  2. 21:18 Hamas: "Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
  3. 21:17 Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
  4. 21:13 Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
  5. 21:12 Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu
  6. 21:11 Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
  7. 21:11 Almanya'yı Vuran Şiddetli Hava: Yağışlar ve Fırtınalar Felaketi Getirdi
  8. 21:09 Ev yapımı kaşarlı poğaça tarifi
  9. 21:09 Erdoğan: "Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"
  10. 21:08 Biden'ın Göç Politikası Açıklaması: Japonya ve Hindistan'a Yönelik Eleştiri
  11. 21:05 Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
  12. 21:05 RTÜK'ten TELE1 ve NOW TV'ye Yeni Ceza
  13. 21:03 İşte Sadakatin Kitabını Yazan 4 Burç!
  14. 21:03 Beyaz Saray: "İsrail davasındaki farklı tutumumuz, Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez"
  15. 21:01 Kişilik testi: Hangi nehir öfkenizle nasıl baş ettiğinizi ortaya çıkaracak
  16. 21:00 UNICEF: "Refah'taki 600 bin çocuk hasta, yaralı ya da aç"
  17. 20:59 Ebeveynlere "mahremiyet" uyarısı: Çocuklarınızı sosyal medyada malzeme etmeyin!
  18. 20:59 Zeytin Fiyatlarındaki Yüzde 200'e Varan Zam Esnafı ve Müşterileri İsyan ettirdi
  19. 20:57 Bu baharat vücudu yeniden doğmuş gibi yapıyor!
  20. 20:55 Zeytin Ağacı dizisinden müjdeli haber: Sonunda ikinci sezonu geliyor!
Dünya Haberleri