Böyle giderse ABD Hükümeti 2 gün sonra kapanabilir

Böyle giderse ABD Hükümeti 2 gün sonra kapanabilir

Böyle giderse ABD Hükümeti 2 gün sonra kapan... Amerikan Kongresi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Afrika ülkeleriyle ilgili tepki çeken yorumunun ardından hala kaynıyor. Kongre üyeleri dün yapılan oturumda her iki partinin de üzerinde uzlaşabileceği bir göç anlaşması için...

Amerikan Kongresi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Afrika ülkeleriyle ilgili tepki çeken yorumunun ardından hala kaynıyor. Kongre üyeleri dün yapılan oturumda her iki partinin de üzerinde uzlaşabileceği bir göç anlaşması için çalışmaya devam etti. Ancak 19 Ocak’a kadar anlaşmaya varılmazsa, federal hükümet kapanma riskiyle karşı karşıya.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Kongre’nin devlet harcamalarına ayrılan fonların uzatılması kapsamında bir göç paketinin oylanması yönündeki umutları, Trump’ın geçen hafta Amerika’nın Haiti ve Afrika ülkelerinden göçmen almaya ihtiyacı olup olmadığını sorguladığı söylemi nedeniyle suya düştü.

TASARI GÖÇLE İLGİLİ REFORMLAR İÇERECEK
Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili Kongre üyeleri tarafından geçen yılın sonundan bu yana görüşülen tasarı, Amerika’ya çocuk yaşta getirilen yüzbinlerce göçmen gencin durumuna çözüm getirmeyi hedefliyor. Tasarının ayrıntıları henüz netleşmedi ancak paketin Amerika’nın sınır güvenlik önlemlerini sıkılaştırması ve yasal göçle ilgili reforma gitmesi bekleniyor.

DACA programının Mart ayında sona ermesiyle ülkeye çocuk yaşta getirilen kayıtsız yabancılar sınırdışı edilebilecek. Bunun önlenmesi için Kongre’nin konuya yasal bir çözüm bulması gerekiyor.

HÜKÜMETİN KAPANMASINDANSA… 
Şu ana kadar Demokrat Partili Kongre üyeleri, DACA konusunda baskı yaparak hükümetin kapanmasına neden olmaktansa hükümet harcamalarına ayrılan fonların geçici olarak uzatılması konusunda hemfikir oldular.

Bazıları DACA programı yenilenmeden hükümet harcamalarına ayrılan fonların uzatılması için oy kullanmayacağını söylerken, bir kısımsa harcama anlaşması ve göç konularının somut sonuca ulaşacağı konusunda umutlu.

Trump yönetimiyse göçmenlik reformu konusundaki hedefine bağlı olduğu sinyalini veriyor.

'KONGRE’NİN ZAMANI DARALIYOR'
İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, Senato Adalet Komisyonu’ndaki oturum sırasında yaptığı konuşmada “Sınır güvenliğini arttıracak bir anlaşmaya varabileceğimize dair çok umutluyum. Bu aynı zamanda DACA’dan faydalananlar için kalıcı bir çözümü içerecek'' dedi.

Nielsen, Kongre’ye DACA’dan faydalananları korumak için zamanının daraldığı uyarısında bulundu ve Başkan Trump’ın DACA programının yürürlükten kalkacağı Mart ayı tarihini esnetmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.

KAPANMA NE DEMEK
Hükümetin “kapanması'' durumunda federal hükümete çalışan ve acil nitelikli olmayan personel zorunlu olarak ücretsiz izne çıkarılıyor ve devletin birçok programı askıya alınıyor. Ulusal savunma, kamu sağlığı, güvenlik ve diğer hayati birimlerde çalışan acil nitelikli personel ise, maaşlarını gecikmeli almak koşuluyla çalışmaya devam ediyor. Amerikan hükümetini asgari düzeyde çalışmaya zorlayan bu kapanmalar ilk kez yaşanmıyor; Amerikan hükümeti onlarca yıldır birçok kez “kepenk indiriyor.''

"Böyle giderse ABD Hükümeti 2 gün sonra kapanabilir" haberi, 17 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Böyle giderse ABD Hükümeti 2 gün sonra kapanabilir haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Böyle giderse ABD Hükümeti 2 gün sonra kapanabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  2. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  3. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  4. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
  5. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
  6. 15:41 Penaltı Maratonu! Süper Lig'de En Fazla Penaltı Kazanan ve Gole Çeviren Takımlar
  7. 15:41 İslam Memiş Uyarıyor: Yatırımcılar Bir Sabah Karalar Bağlayabilir
  8. 15:41 Telerefik kazasında bir rapor daha ortaya çıktı: Vidalar gevşek, makara eskiydi
  9. 15:41 24 Nisan 2024 Güncel Döviz Kuru Ne Kadar?
  10. 15:40 Hava Kalitesi Tehlike Altında! Lodos ve Çöl Tozları Etkili Olacak
  11. 15:40 İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekiliyle CHP'nin Meclis Gücü 126'ya Yükseldi
  12. 15:39 Özel'den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı yapıldı: Emekçilerin elini havada bırakmayın
  13. 15:38 Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
  14. 15:37 24 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  15. 15:36 Erdoğan'dan 1915 olayları hakkında: Tarihte yaşananları nefret diline geçit vermeden ele almalıyız
  16. 15:34 Ekipler Korhan Berzeg’e ait kanıtların peşinde: 'Pantolonu parçalanmıştı, kafatası yoktu'
  17. 15:32 Yabancı ekonomistlerin tahminleri belirlendi: Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
  18. 15:28 Arsenal-Chelsea karşılaşmasında gol yağmuru yaşandı
  19. 15:27 Hudut Kartallarından Önemli Başarı: 12 Terörist Yakalandı!
  20. 15:25 Dzeko'yla Tadic'i gönderdi: 'Ben yönetimin yerinde olsam bu 2 yıldızı tatile yollarım'
Dünya Haberleri