Bozdağ: Bin Ladin ABD için neyse, Fethullah Gülen de Türkiye için odur

Bozdağ: Bin Ladin ABD için neyse, Fethullah Gülen de Türkiye için odur

Bozdağ: Bin Ladin ABD için neyse, Fethullah ... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Fetullah Gülen’in iadesi konusunda resmi iradenin ortaya çıkmaması, ABD’nin Gülen’in dostluğunu Türkiye’nin dostluğuna tercih ettiği anlamına gelir. Bu çok açık. Halkın ABD’ye tepkisine...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Fetullah Gülen’in iadesi konusunda resmi iradenin ortaya çıkmaması, ABD’nin Gülen’in dostluğunu Türkiye’nin dostluğuna tercih ettiği anlamına gelir. Bu çok açık. Halkın ABD’ye tepkisine yol açar. Olumsuz bir karar çıkarsa, Türkiye-ABD ilişkilerinde karar öncesi ve karar sonrası arasında çok önemli farklar çıkacaktır. El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin ABD için neyse, Fetullah Gülen de Türkiye için, Türk halkı için odur" dedi. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de daha önce "Gülen Bin Ladin'den daha tehlikelidir" diyerek ABD'yi uyarmıştı. Ancak bu uyarı da ABD'nin Gülen'i iadesine yetmemişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da bir araya geldiği bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göre, Bakan Bozdağ, Fethullah Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan kişilerle ilgili, "Cezaevlerinde darbe teşebbüsünde bulunanlarla ilgili çalışma yaptık. 680 kişi tek kişilik odalarda kalıyor, 3 kişilik odalarda 200 kişi kalıyor. Bir kısmı üçlü odalarda. Toplam1889 kişi bu şekilde daha az olan yerlerde, diğerleri koğuş gibi yerlerde kalıyor. Yargılamaların çoğu suç mahallinde yapılacak. Denizli’de ilk dava açıldı" dedi.

"RÜYA HİKAYELERİNİ YAYARAK TUTUKLULARIN İTİRAFÇI OLMALARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Cemaatin cezaevlerindeki üyelerini itirafçı olmalarını engellemeye çalıştıını belirten Bakan Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"Cezaevlerinden rüya hikâyeleri yayıyorlar. FETÖ rüyalar üzerinden çok ciddi propaganda yapıyor. Dışarıda da sosyal medyada da. Sahte rüyalar uyduruyorlar, birbirlerine anlatıyorlar. Böyle bir motivasyon yapmaya çalışıyorlar. Tutuklu olanları aileleri, içeridekileri, diri tutmaya çalışıyorlar. İtirafçı olmalarını engellemeye çalışıyorlar. Bugün, şu gün kurtulacaksınız… Sürekli umutlu bir bekleyiş içine sokuyorlar, soruşturma aşamasında çözülmeyi önlemeye çalışıyorlar. Bunun için her gün yeni bir rüya, hikâye, beklenti, umut yayarak bu çözülmeyi, itirafçılığı önlemek istiyorlar. Çok ilginç rüyalar anlatılıyor. Taa Amerika’dan tweet’ler atanlar var. Ziyaretçileri, avukatları aracılığıyla yayıyorlar. Çok acayip bir şey, uyduya dönüyor. Sorgusuz sualsiz kabul ediyorlar. ''Kasımın ilk haftası. 3. dünya savaşı çıkacak, hepimiz buradan çıkacağız. Bütün dünya hazırlık yapıyor, 11’inci ayın 8’inden önce dünya savaşı çıkıyor’ diye yayıyorlar. Memleket batsın, savaş çıksın, işgal edilsin, dünya da batsın istiyorlar"

"ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANIRLARSA..."

Bozdağ, tutuklulara 'pişmanlık çağrısı' yaparak, "Ailelere sesleniyorum: Lütfen herkes çocuklarına sahip çıksın. Hukuk belli, kanun belli. Bu bir örgüt faaliyeti. Etkin pişmanlıktan istifade eden olursa cezaları indiriliyor, örgüt üyeliğinden ceza bile almıyorlar. Kanunların kendilerine sağladığı lehte hükümleri kullanmak üzere hareket etsinler. Örgütün kara propagandalarına aldanmasınlar. Kripto avukatlar olabilir, bu örgütle irtibatı olmayan avukatlar seçerlerse daha doğru olur" şeklinde konuştu. 

"BİN LADİN ABD İÇİN NEYSE FETHULLAH GÜLEN DE TÜRKİYE İÇİN ODUR"

Fethullah Gülen'in iadesi sürecine ilişkin konuşan Bakan Bozdağ şunları söyledi:

"Fetullah Gülen’in iadesi konusunda resmi iradenin ortaya çıkmaması, ABD’nin Gülen’in dostluğunu Türkiye’nin dostluğuna tercih ettiği anlamına gelir. Bu çok açık. Halkın ABD’ye tepkisine yol açar. Olumsuz bir karar çıkarsa, Türkiye-ABD ilişkilerinde karar öncesi ve karar sonrası arasında çok önemli farklar çıkacaktır. El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin ABD için neyse, Fetullah Gülen de Türkiye için, Türk halkı için odur. 

Geçici tutuklama talebimizi ilettik. Bugüne kadar olumlu ya da olumsuz cevap iletilmedi. Fetullah Gülen, terör örgütünü ABD’den sevk ve idare etmeye devam ediyor. Kaçma arayışına dair çok ciddi istihbaratlar var.

"500 BİN DİJİTAL VERİ VAR"

Gülen dosyasındaki bilgi ve belge kadar dünyada kaç ülkede bu kadar sağlam veri yer almıştır? Eğer bu kadar sağlam dosyada iade yapılmazsa başka hangi dosyada yapılır? ABD yönetimi iade eğilimi gösterdiğinde mahkeme kararı onun tersine çıkmaz. Orada da Avrupa’da da çıkmaz. 500 bin civarında dijital veri var. Bilgisayar kaydı, flaş bellek, cep telefonu kamera kayıtları, bir de arama ve el konulma sırasında elde edilmiş pek çok evrak var. Bu darbe teşebbüsünde bulunanlar başarısızlığı hesap etmedikleri için tedbirsiz davrandılar. Ben eminim ki çok şey ortaya çıkacaktır. Biz hukuki sürecin bu iş için olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz“.

TUTUKLU VE GÖZALTI SAYILARI

Darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan kişi sayısı ise şu şekilde:

2 Anayasa Mahkemesi üyesi, 141 Yargıtay üyesi, 48 Danıştay üyesi, 5 HSYK üyesi hakkında soruşturma izni verildi. AYM, Yargıtay, Danıştay ve HSYK üyesi de dahil toplam 3 bin 690 hâkim ve savcı için soruşturma izni çıkarıldı.

Adli ve idari yargıda görevli 2 bin 194 hâkim ve savcı, Yargıtay’da görevli 102, Danıştay’da görevli 41, AYM’de görevli 2, HSYK’da görevli 5 üye tutuklandı.

163 general, 6 bin 269 albay ve alt rütbeler (askeri öğrenci ve er dahil), 7 bin 140 emniyet mensubu, 19 vali, 76 vali yardımcısı, 58 kaymakam ve 18 bin 190 memur, sivil olmak üzere; toplam 34 bin 259 şüpheli tutuklandı.

77 bin 545 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

"Bozdağ: Bin Ladin ABD için neyse, Fethullah Gülen de Türkiye için odur" haberi, 10 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bozdağ: Bin Ladin ABD için neyse, Fethullah Gülen de Türkiye için odur haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bozdağ: Bin Ladin ABD için neyse, Fethullah Gülen de Türkiye için odur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  2. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  3. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  4. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  5. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  6. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  7. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  8. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  9. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  10. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  11. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  12. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  13. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  14. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  15. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  16. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  17. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  18. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  19. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  20. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
Politika Haberleri