Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak!

Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak!

Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekt... Halk TV’de bu akşam 21.00'de yayınlanacak Zamanın Ruhu programına, gazeteci-yazar Merdan Yanardağ, E.Yarbay Mustafa Dönmez, E.Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan katılacak. Cüneyt Akman’ın sunduğu proğramda, Cemaatin devlet...

Halk TV’de bu akşam 21.00'de yayınlanacak Zamanın Ruhu programına, gazeteci-yazar Merdan Yanardağ, E.Yarbay Mustafa Dönmez, E.Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan katılacak. Cüneyt Akman’ın sunduğu proğramda, Cemaatin devlet içinde nasıl örgütlendiği ve 15 temmuz darbe sürecine nasıl gelindiği tümü koniunun uzmanı olan konuklarla ve ilk kez ortaya konulacak belgelerle değerlendirilecek.

Merdan Yanardağ, Türkiye'yi 15 Temmuz darbesine getiren süreci bütün yönleriyle 10 yıl önce ortaya çıkarmış, bu konudaki ilk kapsamlı araştırmayı kitap olarak yayımlamış, konferanslar vermiş ve çok sayıda proğram yapmıştı. Yanardağ bu nedenle Ergenekon tertebine dahil edelerek önce gözaltına alanmış ve tutuksuz yargılanmaya başlanmıştı. Ancak Cemaatin devlet içine nasıl sızdığına/sızdırıldığına dair ısrarlı araştırmaları, yazıları, bu konudaki kitapları ve yönettiği medya kuruluşlarının tavizsiz duruşu nedeniyle Merdan Yanardağ 5 Ağustos 2013'te tutuklanmış ve Ergenekon tertibinin çöktüğü Mart 2014'e kadar hapiste kalmıştı.  

E. Yarbay Mustafa Dönmez, TSK'da Cemaat yapılanması hakkındaki ilk raporu hazırlayan subaydı. Ordu içindeki Cemaat yapılanmasını en iyi bilen askerler arasında olduğu kabul edilen Dönmez, Sakarya’daki 1’inci Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nda görev yaptığı esnada Ergenekon adına “mühimmat'' gizlediği iddiasıyla tutuklanmış ve Silivri’de 4 yıl 2 ay hapis kalmıştı. 

E. Emniyet Müdürü Dr. Adil Serdar Saçan, Cemaat örgütlenmesine ilişkin Emniyet'te hazırladığı rapor, ülkücü mafya ve Hizbullah’a yönelik en kapsamlı çalışmayı yapmasıyla tanınıyor. Ayrıca AKBİL yolsuzluğu soruşturmasında Tayyip Erdoğan’ın da olayda rolü olduğuna yönelik delilleri ortaya koyan, bu nedenle AKP’nin iktidara geldiğinde ihraç ettiği ilk memur olan Adil Serdar Saçan, Ergenekon kumpasına dahil edilerek tutuklanmış ve 1 yıl 7 ay Silivri'de kalmıştı. Adil Serdar Saçan, Fethullah Gülen Cemaati’nin Emniyet içindeki yapılanmasını en iyi bilen polis şeflerinden biri olarak tanınıyor.

Bu akşam 21.00'de Halk TV'de canlı yayınlanacak programda Cemaat’in başta Emniyet, yargı ve TSK’da nasıl örgütlendiği, 15 Temmuz darbe sürecine nasıl gelindiği, bu süreç içerisinde üzeri hala örtülmeye çalışılan AKP’nin sorumluluğuna oldukça önemli veriler sunulacak ve kritik analizler yapılacak. 

CANLI YAYIN;

"Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak!" haberi, 14 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bu sefer Cemaat ve 15 Temmuz darbesi gerçekten tartışılacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri