Bunun adı FETÖ ile Mücadele Değil!

Bunun adı FETÖ ile Mücadele Değil!

Bunun adı FETÖ ile Mücadele Değil! Çağlar Ezikoğlu    Bülent Keneş… Fethullah Gülen Cemaati’nin yayın organlarından birisi olan Today’s Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni’ydi… Fethullahçıların basın yayın kuruluşlarındaki tepe yöneticilerinden...

Çağlar Ezikoğlu

    Bülent Keneş… Fethullah Gülen Cemaati’nin yayın organlarından birisi olan Today’s Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni’ydi… Fethullahçıların basın yayın kuruluşlarındaki tepe yöneticilerinden bir tanesi… Kendisi ile sosyal medya üzerinden yaşadığımız bir olay da var. Ocak 2016’da Gülen Cemaati’ne yönelik kaleme aldığım eleştirel bir yazıya karşı ekürisi İhsan Yılmaz ile birlikte şahsıma yönelik ağır ifadelerle sosyal medya üzerinden saldırmış ve Fethullahçı sempatizanları ile sosyal medya üzerinden şahsıma bir linç kampanyası başlatmıştı… 8 Ekim 2015 tarihinde atmış olduğu tweet’ler yüzünden savcılığa ifadeye çağrıldı ve Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlaması ile tutuklandı. Fakat tam tamına 5 gün geçtikten sonra avukatları tarafından mahkemeye itirazda bulunuldu. Mahkeme “tutuklama kararının yerinde olduğuna'' dair bir karar verdi ve dosyayı Keneş’in avukatlarının talebi uyarınca bir üst mahkemeye yolladı.
Üst mahkeme İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, Bülent Keneş’in tahliyesine karar verdi.  Hakim, tweet’leri ve açıklamaları nedeniyle tutuklanan Bülent Keneş için delillerin toplanmış olması, karartılabilecek bir delilin olmaması, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunmaması ve adli kontrol hükümlerinin bu kapsamda yeterli olacağı gerekçesiyle, tutuklama kararının kaldırılmasına hükmetti. Her ne hikmetse! kaçma ihtimali bulunmadığı hakim tarafından öne sürülen Keneş şu anda firari konumunda…

Ahmet Şık… Fethullah Gülen örgütü aleyhinde 3 tane kitap çıkarmış ve gazetecilik yaşantısı boyunca bu kirli örgütle mücadele etmiş bir isim… Aralık 2016’da, daha önce atmış olduğu 8 tweet ve eski haberleri yüzünden FETÖ propagandası yapmak suçlamasıyla tutuklandı… Hakim, Ahmet Şık’ın “herhangi bir pişmanlık göstermeyip sorgu sırasında da söz konusu terör örgütlerinin üyelerinin açıklamaları ile aynı mahiyette açıklamalarda bulunduğu'' iddiasıyla, “adli kontrol kararının yetersiz geleceğini ve tutuklama tedbirinin orantılı olduğunu'' ileri sürerek tutuklama kararı verdi. 

Gökmen Ulu ve Mediha Olgun… Sözcü Gazetesi’nin iki gazetecisi… 19 Mayıs günü gazeteye yapılan operasyon sebebiyle gözaltına alındılar… Marmaris’te yerel bir gazeteci iken özellikle Ergenekon ve Balyoz davalarındaki Atatürkçü duruşu ile parlayan ve Fethullahçıları sert bir şekilde eleştiren ve bu kirli örgütle mücadele eden bir isimdi Gökmen… Savcılık tarafından, "örgüt içerisindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" gibi son derece ilginç! bir suçlama ile tutuklanması talep edilmişti Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un… Hakim ise bu suçlamalar yerine örgüte yardım etme ve Cumhurbaşkanı’na suikast suçlamalarını işin içine katarak bu iki gazeteci hakkında tutuklama kararı verdi.

3 olayı anlattık, birbirleriyle olan alakaları ne diye soranlar olacaktır. Aslında bu 3 olayın tek bir ortak aktörü var: Hakim Atila Öztürk. Evet, bu üç karar da aynı hakim tarafından alınmış. Azılı bir Fethullahçı olan, yurtdışındaki bağlantıları açık ve net olan bir FETÖ üyesini ''kaçma şüphesi yok’ diye tahliye eden de, hayatını FETÖ ile mücadele edenleri tutuklayan da aynı hakim. Her ne hikmetse! bu hakim hakkında 2015’de azılı FETÖ’cü Bülent Keneş hakkında verdiği bu karar yüzünden herhangi bir soruşturma vs. açılmamış. Bahse konu bu hakim, Fethullah’ın postacısı Fehmi adlı şahsın tanık olarak verdiği ifadelerden tatmin olmak suretiyle Sözcü Gazetesi’nin iki gazetecisini tutuklamış. Yorumu okuyuculara bırakıyorum.

Lakin son günlerdeki gelişmelerden az çok kestirebildiğim bir durumu aktarmam gerekiyor. Bu platformda daha önce FETÖ’nün finans kaynağı olan Kavurmacı’ların Baklavacı’ların nasıl bir bir tahliye olduğunu yazmıştım. Bu tahliyelerin ardı arkası kesilmiyor son günlerde. Banka Asya’ya para yatıranlar içerde iken, Bank Asya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Birgili tahliye edildi. Gezi Parkı’nda Ali İsmail’i katleden polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı ve Kayseri’den AKP milletvekili aday adayı olan Mutlu Karayılan ayağındaki ''varis’ gösterilerek sağlık sebepleri gerekçesiyle tahliye edildi.

Ama daha ilginci özellikle İBB Başkanı Topbaş’ın damadı Kavurmacı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ''yargının işidir, karışamayız kimse AKP’ye bu konuda hesap soramaz’ şeklinde yaptığı açıklamayla bir nevi Kavurmacı’yı temize çekmiş olması. Aslında AKP içerisindeki bir kavganın farklı bir boyuta dönüşmesini görüyoruz. Daha önce de defalarca belirtmiştik FETÖ ile daha yakın ilişkilerde olan Hocacı-Gülcü-İslamcı tayfa ile tamamen Saray’dan nemalanan Reisçi veya nam-ı diğer Pelikancı tayfa arasındaki çatışmayı. İşte bu çatışmada ibre artık Pelikancılardan Hocacı-Gülcü tayfaya doğru dönmüş durumda son günlerde. Önce Reisçi tayfanın önde gelen isimlerinden Ömer Turan’ın AKP MKYK’sı sonrası sert çıkışı, sonra yine o tayfanın Davutoğlu’na yakın olan Yeni Şafak Gazetesi’ndeki tek temsilcisi olan Salih Tuna’nın gazeteden ayrılması, Reisçi tayfaya oğlunu yollamış olan Mehmet Barlas’ın Erdoğan’a yönelik ''üst düzey FETÖ’cüler korunuyor’ şeklindeki itirazı ve son haber olarak bahse konu Reisçi tayfadaki Ak Troller için AKP’li bazı vekillerin dava açarak harekete geçmesi… İşte bunlar FETÖ ile yakınlığı aşikar olan Hocacı-Gülcü ekibin ciddi anlamda karşı bir atağa geçtiğini gösteriyor.

İşin arka planında ne olmuştur, Cumhurbaşkanı ne karar vermiştir de bu mücadelede böylesi üst düzey FETÖ’cüler tahliye edilirken sessiz kalmıştır, nasıl pazarlıklar vs. yapılmıştır bunları tahmin edebilecek bir veriye sahip değilim. Lakin son günlerde olan gelişmeler artık FETÖ ile mücadelenin neredeyse tamamen sıfırlanacak noktaya doğru gidişin ilk işaretleridir. Görünen o ki, bu kirli Fethullahçı örgüt ile mücadele bundan 10 sene önce nasıl ki kendimi de içine gururla katabildiğim  Atatürkçü, ilerici, Cumhuriyetçi ve laik yurttaşlar tarafından yürütülüyorsa yine aynı şekilde bugün de aynı yurttaşlar tarafından yürütülmeye devam edecek…

Aberystwyth Üniversitesi, Uluslararası Siyaset Departmanı, Araştırma Görevlisi ve Doktora Adayı

"Bunun adı FETÖ ile Mücadele Değil!" haberi, 27 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Bunun adı FETÖ ile Mücadele Değil! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bunun adı FETÖ ile Mücadele Değil! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  2. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  3. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  4. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  5. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  6. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  7. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  8. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  9. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  10. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  11. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  12. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  13. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  14. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  15. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  16. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  17. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  18. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  19. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  20. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
ABC Kritik Haberleri