ByLock listesi paylaşan Eminağaoğlu'na hapis cezası istemi

ByLock listesi paylaşan Eminağaoğlu'na hapis cezası istemi

ByLock listesi paylaşan Eminağaoğlu'na hapis... ABC Haber MerkeziFETÖ mensubu olanların iletişim kurmak amacıyla kullandığı söylenen ByLock telefon uygulamasını kullandığı iddia edilen AKP'li isimlerin bulunduğu 60 kişilk bir liste sosyal medya üzerinde paylaşılmıştı....

ABC Haber Merkezi

FETÖ mensubu olanların iletişim kurmak amacıyla kullandığı söylenen ByLock telefon uygulamasını kullandığı iddia edilen AKP'li isimlerin bulunduğu 60 kişilk bir liste sosyal medya üzerinde paylaşılmıştı. Nejat Kumbasar adlı bir kişinin Facebook üzerinden paylaştığı bu listeyi kendi sosyal medya hesabından paylaşan Yargıçlar ve Savcılar Birliği Kurucu Başkanı Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Kumbasar hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Sosyal medyada beğenen ve paylaşan 9358 kişiden, sadece Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Nejat kumbasar  hakkında dava açılırken, Mayıs 2017 tarihinden bu yana paylaşılan liste bazı sayfalarda hala yayınlanmakta. 

SADECE KULLANMAK YETERLİ KANIT SAYILMIYOR
AKP'li Cumhurbaşkan Tayyip Erdoğan, Bylock bulunmasını, kullanılmasını; darbecilikle, ihanetle suçlamış, "ağlayarak bana gelmeyin" demişti. İlk başta yargı kararları da ByLock kullanımını FETÖ için yeterli kanıt sayarken, daha sonra yargıda şu anki görüş yerleşik karar haline gelmişti. Hala yargı kararlarında; 2014 yılı öncesi ByLock'un herkesce kullanılabildiği, bu durumun suç oluşturmadığı vurgulanmaktadır. 

2014 sonrasında ise durumun değiştiği, ancak 2014 sonrasıda, telefonuna ByLock indiren, bu programı bulunduran, hatta kullanan kişilerin FETÖ konusunda suçlanmak için yeterli kanıt sayılmadığı yargı kararlarında ifade edilmektedir. 

Yargı kararlarında, bu program kullanılarak örgütün amacı doğrultusunda hareket edilmesi, bu çerçevedeki kişilerle iletişim içinde olunması ve iletişim içeriğinin önemli olduğu ancak bu durumda ByLock'un kanıt olarak kullanılabileceği ifade edilmektedir. Hukuksal durum böyle olmasına rağmen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı üç ayrı dava açmış durumda.

İddianame:

1-iddianame.jpgiddianame-2-002.jpgiddianame-3-002.jpg

'SAVCILIĞIN HUKUKU DEĞİL ERDOĞAN'IN SÖYLEMİ'
Eminağaoğlu duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "İddianameye bakıldığında, hukuk değil, yakınıcılar hanesinde 21 kişi olarak A'dan Z'ye hükümetin künyesi görülmektedir... Hukuka aykırı hiçbir davranış olmamasına rağmen, savcılığın hukuku değil Erdoğan'ın söylemlerini gözeterek dava açması, bir hukuk devleti olunmadığının açık ifadesidir. Bu dava bir fırsat gibi mi görülüyor? Ortada hiçbir suç unsuru yokken, hiç kimse için dava açılmaması gerekirken, hala daha farklı sayfalarda yayınlanan listeye, beğeni ve paylaşım yapan 9358 kişi için tek bir işlem yapılmaması gerekirken, diğer kişiler için bir işlem de yapılmazken, bu listeyi aylar sonra paylaşan sadece benim ve benim paylaşım yaptığım kişi için dava açılması, yargının nasıl amacı dışında kullanıldığını gösteriyor."  diye konuştu. 

Ömer Faruk Eminağaoğlu, AKP'nin yurdışındaki FETÖ okullarını desteklemesi karşısında, FETÖ konusunda AKP'ye ilk işlemi dönemin Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak 2003 yılında yapmıştı. Daha sonra ise, Zekeriya Öz'ün terfisini engelleme girişimi nedeniyle yargılanmış ve beraat etmişti. Ancak bu konuda kendisine disiplin cezası verilmişti. FETÖ'nün yargı ayağı ile ilgili hala yapılan yargılamalarda FETÖ'nün YARSAV'ı etkisiz kılmak için yönetiminden, sadece Eminağaoğlu'nun uzaklaştırılmasını ve onun tasfiyesini yeterli gördüğü yolundaki ifadeler kamuoyuna da yansımıştı.


 

"ByLock listesi paylaşan Eminağaoğlu'na hapis cezası istemi" haberi, 24 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ByLock listesi paylaşan Eminağaoğlu'na hapis cezası istemi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ByLock listesi paylaşan Eminağaoğlu'na hapis cezası istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  2. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  3. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  4. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  5. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  6. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  7. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  8. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  9. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  10. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  11. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  12. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  13. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  14. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  15. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  16. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  17. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  18. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  19. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  20. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
Gündem Haberleri