Can Ataklı: Erdoğan ile Gül'ün arası 17-25 Aralık'tan beri kötü

Can Ataklı: Erdoğan ile Gül'ün arası 17-25 Aralık'tan beri kötü

Can Ataklı: Erdoğan ile Gül'ün arası 17-25 A... Sözcü yazarı Can Ataklı, "kulağı delik bir kaynağının" 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile halefi Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinden beri aralarının kötü olduğunu iddia ettiğini aktardı."O...

Sözcü yazarı Can Ataklı, "kulağı delik bir kaynağının" 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile halefi Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinden beri aralarının kötü olduğunu iddia ettiğini aktardı.

"O gu¨nlerden bu gu¨nlere elbette c¸ok s¸eyler degˆis¸ti. Bilal Erdogˆan uzunca bir su¨re ortalarda go¨ru¨nmedi. Dıs¸arı c¸ıkacagˆı zaman da hep babasının makam aracında oturdu" diyen Ataklı "S¸imdilerde rahat oldugˆunu go¨ru¨yoruz. Rahat olmasına rahat da nedense babasıyla birlikte bazı dıs¸ gezilere katılmıyor" ifadesini kullandı.

Can Ataklı'nın "Erdogˆan Gu¨l’e neden c¸ok sogˆuk?" başlığıyla yayımlanan (15 Mayıs 2017) yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ortada ac¸ık bir savas¸ yok ama Cumhurbas¸kanı Erdogˆan ile eski Cumhurbas¸kanı Abdullah Gu¨l'u¨n aralarının hayli sogˆuk oldugˆu bilinmeyen bir gerc¸ek degˆil.

Gu¨l'u¨n Cumhurbas¸kanlıgˆı sırasında iki liderin es¸lerinin gec¸inemedigˆi, Emine Erdogˆan'ın C¸ankaya'ya c¸ıkmamak ve Hayru¨nisa Gu¨l ile kars¸ılas¸mamak ic¸in bin dereden su getirdigˆi de c¸ok konus¸uldu.

Gu¨l'u¨n 7 yıllık go¨rev su¨resinin bitiminde yeni du¨zene go¨re yeniden aday olmak istemesi, buna Erdogˆan'ın engel oldugˆu da bir gerc¸ek.

Referandum sırasında Gu¨l'u¨n hayır kampanyasına katılmamakla birlikte evet ic¸in hic¸ destek vermemesi de AKP c¸evrelerinde c¸ok manidar kars¸ılanmıs¸tı.

Zaten saraya yakın kimi gazeteci ve akademisyenin Gu¨l ve arkadas¸larına yo¨nelik hakaret kampanyaları da iki lider arasındaki sogˆuklugˆu kanıtlıyor.

Ancak hafta sonu konus¸tugˆum “kulagˆı delik'' kaynaklarımdan biri “Aralarının ko¨tu¨ olması 17-25 Aralık'a dayanıyor'' dedi.
Anlattıgˆına go¨re aslında bu gerc¸egˆin bir bo¨lu¨mu¨ 17-25 Aralık tapelerinde var.

Erdogˆan olay gu¨nu¨ ogˆlu Bilal'ı arıyor. “Bu is¸in bas¸ında Zekeriya O¨z var. Onu bana Hamdi Topc¸u (THY eski yo¨netim kurulu bas¸kanı) getirmis¸ti. Hemen ona git'' diyor.

Bilal Erdogˆan Hamdi Topc¸u'ya gidiyor. Topc¸u canı biraz sıkkın olsa da mecburen Bilal Erdogˆan'ı alıp Zekeriya O¨z'e gidiyor. Ancak Zekeriye O¨z beklenen tepkiyi vermiyor ve “Artık c¸ok gec¸. Ben istesem bile bir s¸ey yapamam'' kars¸ılıgˆını veriyor.
Bu operasyonda Bilal Erdogˆan'ın da go¨zaltına alınması so¨z konusu olunca buna c¸ok o¨fkelenen Tayyip Erdogˆan “Abdullah Amcana (Abdullah Gu¨l) git, hemen durumu anlat, bir s¸eyler yapsın'' talimatı veriyor.

Bilal Erdogˆan bunun u¨zerine Abdullah Gu¨l'e kos¸uyor. Gu¨l ise Bilal Erdogˆan'a “Bu durumda bir Cumhurbas¸kanı olarak mu¨dahale edersem is¸ daha da bu¨yu¨r'' dedikten sonra s¸u nasihati veriyor; “Evladım, herhalde bu yolsuzluk olayının ic¸inde degˆilsin, olamazsın da, yani korkacak bir s¸eyin yok, bence hic¸ c¸ekinme, git ifade ver, bo¨ylesi daha hayırlı'' diyor. “Kulagˆı delik'' kaynagˆım bunları anlattıktan sonra “Bilal Erdogˆan, Gu¨l'u¨n so¨zlerini babasına aktardıgˆında kıyamet kopuyor, is¸te o gu¨n bu gu¨n Erdogˆan Gu¨l'u¨ affetmiyor'' dedi. Kaynagˆımın daha sonra anlattıgˆı bir s¸ey ise gerc¸ekten “akla ziyan'' bir durum.
C¸u¨nku¨ iddiasına go¨re bir grup polis Bilal Erdogˆan'ı go¨zaltına almak ic¸in eve geliyor. I·s¸te o anda c¸ok garip s¸eyler yas¸anıyor. Tabii bunlar dogˆruysa gerc¸ek bir gu¨n mutlaka ortaya c¸ıkacaktır.

O gu¨nlerden bu gu¨nlere elbette c¸ok s¸eyler degˆis¸ti. Bilal Erdogˆan uzunca bir su¨re ortalarda go¨ru¨nmedi. Dıs¸arı c¸ıkacagˆı zaman da hep babasının makam aracında oturdu. S¸imdilerde rahat oldugˆunu go¨ru¨yoruz. Rahat olmasına rahat da nedense babasıyla birlikte bazı dıs¸ gezilere katılmıyor. O da ayrıca dikkat c¸ekici bir nokta.

"Can Ataklı: Erdoğan ile Gül'ün arası 17-25 Aralık'tan beri kötü" haberi, 15 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Can Ataklı: Erdoğan ile Gül'ün arası 17-25 Aralık'tan beri kötü haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Can Ataklı: Erdoğan ile Gül'ün arası 17-25 Aralık'tan beri kötü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:41 Singapur'da F-16 Savaş Uçağı Kazası: Pilot Fırlatma Koltuğuyla Kurtuldu
  2. 23:38 Türk Kadın Hakemler Avrupa Hentbol Arenasında Zirvede: EHF 2024 Finali!
  3. 23:37 9 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  4. 23:35 Yeni bir çağ doğuyor! Retrograd Plüton'un Oğlak burcundan Kova burcuna geçişi
  5. 23:33 Ayaklar yüksek kolesterolü nasıl ele veriyor: Bilmeniz gereken 6 belirti!
  6. 23:33 Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
  7. 23:32 Bir ilde taksi ücretlerine zam yapıldı
  8. 23:32 Kilo vermek isteyenler bu saat aralığında egzersiz yapmalı!
  9. 23:31 Çamaşırlarınızı 40 derecede yıkamayın!
  10. 23:29 Türkiye’de üretiliyor ancak değerini bilen yok: Pahalı kozmetik ürünlerinden daha etkili!
  11. 23:28 Berlin Senatörü Franziska Giffey Kütüphanede Saldırıya Uğradı
  12. 23:21 Enerjisa Enerji, Karataş'ta Sürdürülebilir Balıkçılık Projesiyle Çevre Dostu Ekonomi İnşa Ediyor
  13. 23:18 Mart Ayında Türkiye'de Konut Kredileri Yüzde 14 Arttı
  14. 23:13 Kenya'daki Sel Felaketi: Artan Kolera Vakalarıyla Mücadele Devam Ediyor
  15. 23:07 Ziraat Türkiye Kupası’nda, finalde Beşiktaş'ın rakibi belli oldu
  16. 23:03 İsrail'den ABD'ye tehdit: "Gazze'de on binayı çökertiriz"
  17. 23:01 Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
  18. 22:56 Hull City, Rosenior'un Ayrılmasının Ardından Tim Walter'ı Teknik Direktörlük İçin Gündemine Aldı
  19. 22:52 Gazze'ye Yardım Kapısı: İsrail Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı Yeniden Açtı
  20. 22:49 Vestel Elektronik tahvil ihracında beklentileri aştı: 800 milyonun üzerinde talep!
Politika Haberleri