Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası 6 Mayıs'a ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası 6 Mayıs'a ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası 6 Mayıs'a ... Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları'' davasının Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Mahkeme savcının bu talebini...

Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları'' davasının Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Mahkeme savcının bu talebini reddetti. Can Dündar ve  Erdem Gül duruşmasında savcı Evliya Çalışkan'a mütalaasını  hazırlaması için süre verildi. Mahkeme duruşmayı 6 Mayıs'a ertelendi.

Can Dündar sosyal medya hesabında konuya ilişkin "Bir zafer daha.. Ankara MİT TIR'lari davasıyla birleştirme talebi reddedildi."şeklinde mesaj attı.

Can Dündar: Plan çöktü, beraate bir adım daha yaklaştık
 Can Dündar ve Erdem Gül duruşma sonrası açıklama yaptı. Can Dündar bugünkü karardan çok mutlu olduğunu belirterek "plan çöktü, beraate bir adım daha yaklaştık" dedi.

CAN DÜNDAR: ÖĞRETİM ÜYELERİNİN DAVASINI KENDİ DAVAMIZDAN DAHA ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can Dündar da şöyle konuştu:

"’Bugün iyi bir tesadüf oldu. Bugün Türkiye’nin basın özgürlüğünü ilgilendiren önemli davası ve mücadelesi, ifade özgürlüğünü ve barış özlemini dile getiren akademisyenlerin davası bir araya geldi. Dolayısıyla çok daha güçlüyüz bugün burada. Tek tek yargılanmak yerine bir arada, birbirimizin mücadelesine sahip çıkmayı çok önemli buluyorum. İki önemli damar bugün Çağlayan önünde bir araya geldi. Ben Türkiye’nin muhalif potansiyelinin mücadele gücünün, direncinin adliye önlerinden başlayacağına inanıyorum. Öyle olmaya başladı. Giderek daha güçlüyüz. Bugün öğretim üyelerimizi alıp dışarıya çıkarmaya geldik. Kendi davamızdan daha çok önemsiyoruz. Onları buradan alıp daha güçlü bir şekilde ayrılacağız ve öğrencileri, öğretim üyesi arkadaşları onlara inananlar, barışa inananlar hep birlikte Silivri’ye gideceğiz, alıp çıkacağız diye ümit ediyorum. Bizi yargılamak ile sonuç alamayacaklarını görecekler. Bu mücadele sonunda hem basın özgürlüğünü ifade özgürlüğünü çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız, diye ümit ediyorum. Bu Çağlayan’da başlayan mücadele çağlayana dönüşecek. Buna yürekten inanıyoruz. Dilerim akşam iyi haberler ile hep birlikte olacağız.’’

ERDEM GÜL: ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDEN İKİ İYİ HABERLE ÇIKMAK İSTİYORUZ 

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül duruma öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Benzer şeyleri söyleyeceğiz. En son duruşmamız 1 Nisan’daydı. Hepiniz buradaydınız. Medya meselesi bakımından söylersek medyadaki halimizde bir değişiklik yok. Medyanın üzerindeki baskı düşünce özgürlüğünün üzerindeki baskı aynı şekilde devam ediyor. Tek fark biz hapiste değiliz. Tutuksuz kalabiliyoruz şu süre boyunca. Bunun sürmesi de gerekiyor. Biz hatta davamızın da düşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün de mahkemede fırsat verilirse bunu söyleyeceğiz. Anayasa Mahkemesi kararı sonrası bu davanın düşürülüp bizim tam özgürlüğümüze kavuşmamız ve gazeteciliğe devam etmemiz gerekir. İkinci bölümde bizim davada bu olurken akademisyenlerin de serbest bırakılması gerekiyor. Çağlayan adliyesinden iki iyi haberle çıkmak istiyoruz.’’

DESTEK İÇİN ADLİYEYE GELDİLER
 
CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve Osman Baydemir, eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler, Gazeteci Yazar Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu grup, Gül ve Dündar'a destek vermek için adliyeye geldi.

Mahkeme, 1 Nisan’daki celsede, Dündar ve Gül’ün sorgusunu yapmıştı. Dündar ve Gül’ün avukatlarına soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini bildirmeleri için süre vererek davayı ertelemişti. Daha önce mahkemeye çağrılan ancak gelmeyen tanık Emre Erciş hakkında zorla getirme kararı çıkarmıştı.

Ne olmuştu!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberleri nedeniyle yargılandıkları davanın 3. oturumu başladı. Basına ve izleyicilere kapalı görülen davada gazeteci Emre Erciş tanık olarak dinlenecek. Can Dündar duruşma öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

İyi bir tesadüf oldu. Türkiye'nin basın özgürlüğünü ilgilendiren ve ifade özgürlüğünü ve barış özlemini dile getiren akademisyenlerin davası bir araya geldi. Çok daha güçlüyüz bugün burada. İki önemli damar Çağlayan önünde bir araya geldi. Bir tür çağlayana dönüşecek Çağlayan'da başlayan mücadele!

Mahkeme, 1 Nisan’daki celsede, Dündar ve Gül’ün sorgusunu yapmıştı. Dündar ve Gül’ün avukatlarına soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini bildirmeleri için süre vererek davayı ertelemişti. Daha önce mahkemeye çağrılan ancak gelmeyen tanık Emre Erciş hakkında zorla getirme kararı çıkarmıştı.

Adalet Şöleni... Akademisyenlerin davası 14:00'da 

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı da bugün ilk kez yargıç karşısına çıkacak. Gazeteciler ve akademisyenlere destek olmak isteyen barış savunucuları da bugün Çağlayan’a akın edecek.

Akademinin davası

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız'' bildirisine imza verdikleri için “terör örgütü propagandası yaptıkları'' iddiasıyla tutuklu 4 akademisyenin davası ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. 7.5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu akademisyenler, 14.00’te yargıç karşısına çıkacak. Oturumda, tahliye talepleri de karara bağlanacak.

''Adalet şölenine gelin’

Sendika temsilcileri, öğrenciler, sivil toplum örgütü üyeleri, barış savunucuları da bugün, düşünce ve ifade özgürlüğü ile haber alma hakkı açısından tarihi öneme sahip iki davanın görüleceği Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne akın edecek. Tutuklanan akademisyenlere destek için kurulan ve “Kalemlere Özgürlük'' kampanyası başlatan ''Metris Üniversitesi’ oluşumu bugünü “Büyük Adalet Şöleni'' diye nitelendirerek, herkesi davaları izlemeye çağırdı. Çağrı metninde, “22 Nisan’da Çağlayan Adliyesi’nde iki dava birden var. Hem akademisyenler, hem de gazeteciler yargılanıyor! Çağlayan Adliyesi, Türkiye tarihinin en önemli günlerinden birine sahne olacak. Biz de Metris Üniversitesi olarak, herkesi bu Büyük Adalet Şöleni’ne katılmaya davet ediyoruz'' denildi.

Barış Bloku ise “Sadece barış talebini dile getirenler değil savaşın gerçeklerini ortaya çıkaranlar da tutuklanmaktan ve yargılanmaktan kurtulamadı. Ülkeyi içte ve dışta savaşa sürükleyen iktidar gerçekleri açığa çıkaranları da hedef tahtasına koymuş Dündar ve Gül’ü yaptıkları haber nedeni ile tutuklattı. Ancak bu korku ve yıldırma politikaları ne akademisyenleri ne de gazetecileri yıldıramadı. Akademisyen ve gazetecilerin yanındayız'' dedi.

almancane19sbs6.jpg

Alman siyasilerden destek ziyareti

MİT TIR’ları duruşması öncesi Alman parlamenterler Can Dündar’a destek ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri Michael Stübgen, Matern von Marschall, Gabriele Groneberg, Dr. Dorothee Schlegel, Sevim Dağdelen, Manuel Sarrazin, Alman Parlamentosu Avrupa Komisyonu Sekreteryası’ndan Heike Baddenhausen, Almanya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Harald Schindler ve Almanya İstanbul Başkonsolosluğu Protokol Sorumlusu Charlotte Kuntze-Fechner’in de aralarında bulunduğu heyet, Can Dündar’a bugün görülecek MİT TIR’ları haberi davasını izleyeceklerini belirttiler. Parlamenterler davayı, Federal Meclis’te de gündeme getireceklerini dile getirdiler.

16 Mart'ta tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya ve 31 Mart'ta tutuklanan Meral Camcı hakkındaki dava da bugün başlıyor. 

4 tutuklu akademisyen bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacaklar. Duruşma saat 14:00'te başlayacak.

Tutuklu akademisyenlerin bugün ilk duruşmaya çıkacak olmalarıyla ilgili ABD Dışişleri'nden de açıklama geldi. Sözcü Kirby, davayı yakından izlediklerini söyledi. Sözcü, ABD'li diplomatların duruşmaya katılıp katılmayacakları yönündeki soruya ise "şu anda bu konuda bilgim yok" yanıtını verdi.

"Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası 6 Mayıs'a ertelendi" haberi, 22 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası 6 Mayıs'a ertelendi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası 6 Mayıs'a ertelendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  2. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  3. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  4. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  5. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  6. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  7. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  8. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  9. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  10. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  11. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  12. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  13. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  14. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  15. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  16. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  17. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  18. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  19. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  20. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
Gündem Haberleri