Can Dündar’ın süre talebi kabul edildi

Can Dündar’ın süre talebi kabul edildi

Can Dündar’ın süre talebi kabul edildi Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 17-25 Aralık fezleke ve soruşturmalarıyla ilgili köşe yazıları ve yazı dizisi nedeniyle “Gizliliği ihlal'' ve “Hakaret'' suçlarından yargılandığı davada, MİT TIR'larıyla...

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 17-25 Aralık fezleke ve soruşturmalarıyla ilgili köşe yazıları ve yazı dizisi nedeniyle “Gizliliği ihlal'' ve “Hakaret'' suçlarından yargılandığı davada, MİT TIR'larıyla ilgili hakkında açılan davaya hazırlandığı için süre talebinde bulundu. Mahkeme, Dündar’ın talebini kabul etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6. celsesi görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan Can Dündar getirildi. Can Dündar'ın sakallarının uzamış olması dikkat çekti. Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın da bulunduğu şikayetçilerin avukatlarının da katıldığı duruşmaya, Dündar'ın eşi Dilek Dündar'ın yanısıra CHP milletvekillleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu ile HDP'li Milletvekili Filiz Kerestecioğlu izleyici olarak katıldı.

Hakim Abdurrahman Orkun Dağ, Dündar hakkındaki davaların birleştirilmesi işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Dündar'ın avukatları tarafından dilekçe verildiğini belirten Hakim Dağ, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava (MİT TIR'ları haberlerine ilişkin) için savunma hakkı yönünden çalışmanın sağlıklı yapılabilmesi amacıyla esasa yönelik savunma hazırlanması için ek süre talebinde bulunulduğunu ifade etti.

“SAĞLIKLI DEĞERLENDİRME İÇİN SÜRE TALEP EDİYORUZ''

süre talebine ilişkin söz verilen Can Dündar, “Avukatlarımın bu talebine katılıyorum. Önemli bir davamız mevcut olup o konuda gerekli çalışmaları yapmayı planladık. Bu durum mevcut davanın önemsenmediği anlamına gelmesin. Bilakis daha sağlıklı değerlendirme yapmak için süre talebimiz olmuştur'' dedi. Dündar'ın avukatları da söz alarak “Müvekkilimiz hakkında müebbet hapis ve 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştır. Bu davanın kamuoyunda Selam Tevhid olarak bilinen dava ile birleştirilmesi talebi mevcuttur. 10 bin sayfayı bulunan iddianameyle birleştirme talebi vardır. Bunun için yoğun bir çalışma içinde olma yükümlülüğümüz var. O konudaki beyanlarımızı 25 Mart'ta yapılacak duruşmada bildireceğiz. Bu nedenle duruşmanın bu tarihten sonraya verilmesini talep ediyorum'' dedi.

“SAKAL YAKIŞMIŞ''

Hakim, taraflara delillerini bildirmek ve esasa yönelik açıklamalarını bildirmek üzere süre verilmesine karar verdi. Duruşma, 25 Nisan'a bırakıldı. Duruşma sonunda izleyicilere dönen Can Dündar bir süre milletvekilleriyle sohbet etti. İzleyicilerden bazısı “Sakal yakışmış'' diye yorumda bulununca Dündar, teşekkür etti. Daha sonra Dilek Dündar, hakimin izniyle eşi Can Dündar'ın yanına alındı. Çift, kısa bir süre görüşüp birbirlerine sarıldı.

İDDİANAMELER…

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Recep Tayyip Erdoğan ve Necmeddin Bilal Erdoğan avukatı tarafından şikayet dilekçesi verildiği belirtiliyor. Dilekçede, Can Dündar'ın Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde 18 Temmuz 2014 tarihli “Fezleke okumak hakkımız'', 1Temmuz 2014'te ise “Erdoğan'ın yumuşak karnı'' başlıklı yazılarla o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği ifade ediliyor. İddianamede, Dündar'ın yazılarında ihtimal ötesinde bir kesinlikle ifadelere yer verildiği ve masumiyet karinesinin ihlal edildiği belirtiliyor. Can Dündar'ın eyleminin hakaret suçunu oluşturduğu ifade edilerek toplam 1 yıl 5 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapsi talep ediliyor.

Can Dündar hakkındaki ikinci iddianamede ise, Binali Yıldırım, Muaz Yassın A Kadı, Usame Kutub, Cengiz Aktürk, Abdülkerim Çay, Yassen Abdullah A Kadı, Hasan Doğan, Recep Tayyip Erdoğan ve Necmeddin Bilal Erdoğan şikayetçi sıfatıyla yer alıyor. Dündar'ın 3 Ağustos'tan 8 Ağustos 2014'e kadar yayımlanan yazı dizisinde, şikayetçilere hakaret ettiği ifade ediliyor. İddianamede, yazı dizisinin bütünü incelendiğinde o suç tarihinde Başbakan olan Recep Tayyip Edoğan ile diğer şikayetçilerin suç örgütü lideri ve üyeleri olarak gösterildiği, yazının birçok yerinde şikayetçilerin rüşvet alan, menfaat temin eden, kanunlara aykırı birçok eylemde bulunan kamu görevlileri ve işadamları olarak değerlendirmelerin yapıldığı anlatılıyor. Dündar'ın “Hakaret'' ve “Soruşturmanın gizliliğini ihlal'' suçlarından toplam 2 yıl 8 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapsi talep ediliyor. 17 Aralık 2015'teki duruşmada, her iki dava hukuki ve fiili irtibat olduğu gerekçesiyle birleştirilmişti.

"Can Dündar’ın süre talebi kabul edildi" haberi, 19 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Can Dündar’ın süre talebi kabul edildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Can Dündar’ın süre talebi kabul edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Gündem Haberleri