Canlı bombada ikinci şüpheli

Canlı bombada ikinci şüpheli

Canlı bombada ikinci şüpheli Mehmet Öztürk'ün cep telefonundan alınan sinyallerin Taksim civarında olduğu belirlendi ve ailesine gösterilen görüntülerde aile Mehmet Öztürk'ü benzetti.Taksim'de patlayan bomba tüm Türkiye'nin yüreğini yakarken canlı bomba...

Mehmet Öztürk'ün cep telefonundan alınan sinyallerin Taksim civarında olduğu belirlendi ve ailesine gösterilen görüntülerde aile Mehmet Öztürk'ü benzetti.

Taksim'de patlayan bomba tüm Türkiye'nin yüreğini yakarken canlı bomba olduğu iddia edilen isimler ortaya atılmaya başlandı. İsimlerden birinin Savaş Yıldız diğerinin ise Mehmet Öztürk olduğu iddia edildi. Mehmet Öztürk'ün cep telefonundan alınan sinyallerin Taksim civarında olduğu belirlendi ve ailesine gösterilen görüntülerde aile Mehmet Öztürk'ü benzetti. İşte detaylar...

Taksim İstiklal Caddesi’ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba saldırısını islamcı terör örgütü IŞİD’in gerçekleştirdiği kesinleşti.

Canlı bomba ise Mehmet Öztürk… Güvenlik kaynakları her ihtimale karşı Savaş Yıldız ismini de araştırıyor. Taksim İstiklal Caddesi’ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, IŞİD’in gerçekleştirdiği belirlendi.

KARAR’ın ulaştığı bilgilere göre saldırıyı emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan Mehmet Öztürk’ün gerçekleştirdiği öğrenildi. Taksim’i kana bulayan saldırını öncesinde IŞİD militanı Mehmet Öztürk’ün güvenlik birimlerince olay bölgesinde sinyali tespit edildi.

mo.jpg

AİLESİ DE TEYİT ETTİ

Canlı bombanın patladığı olay yerinde elde ettiği deliller üzerinden M.Ö’nün ismine ulaşan polis, eldeki fotoğraflar ve görüntüleri Mehmet Öztürk’ün Gaziantep’teki ailesine gösterdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gösterdiği fotoğrafları ailesi de teyit etti.

OLAĞAN ŞÜPHELİ

IŞİD Bombacı Mehmet Öztürk’ün poliste daha önce herhangi bir suçtan kaydı olmadığı ancak ailesinde IŞİD’e yakın isimler olduğu ve poliste kayıtları olduğu belirlendi. Ancak Mehmet Öztürk’ün poliste bir suç kaydı olmadığı için saldırıyı hangi örgüt adına yaptığı henüz tespit edilemedi. Mehmet Öztürk’ün ailesinden DNA örneği alındığı öğrenildi.

ARANAN 4 IŞİD ÜYESİNDEN SAVAŞ YILDIZ İDDİASI

KARAR’ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, teröristin kimliği belirlenmek üzere. Saldırıda aranan 4 IŞİD’li terörist üzerinde duruluyordu. Olay yerinde ölen terörist ile aranan IŞİD’çiler arasında yapılan karşılaştırmada Hamza Tombak sahte kimlikli Savaş Yıldız’ın canlı bomba olduğu iddia edilmişti. Diyarbakır’dan Adana’ya göç eden bir ailenin oğlu olan merkez Yüreğir İlçesi doğumlu olan Savaş Y.’nın adı HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, ESP eski İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş ile partili İbrahim Yakup’un yaralandığı HDP saldırısında gündeme gelmişti. Hem Mersin, hem de Adana’daki HDP’ye bombayı bırakan kişi olduğu üzerinde durulan Savaş Y.’nin olayın ardından Suriye’ye geçtiği iddia edilmiş.

DNA EŞLEŞMESİ

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde durulan ''canlı bomba’ olduğu ileri sürülen Savaş Y.’nın Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’nde yaşayan babasından kan örnekleri alınıp, DNA eşleştirmesi yapılmak üzere İstanbul’a gönderildiği bildirildi.

KARDEŞLERİ SURİYE’DE

Savaş Y.’nın Adana’da sadece babasının olduğu, diğer kardeşlerinin ise Suriye’de yaşadığı da ileri sürüldü. Adı açıklanmayan babasından alınan örneklerin karşılaştırılması sonucu İstanbul’daki ''canlı bomba’ eylemini yapan kişinin Savaş Y. olup olmadığı da kesinleştirilecek. Güvenlik kaynakları saldırganın kimliğinin kesinleşmesi için DNA testinin beklendiği ve Savaş Yıldız ismiyle Mehmet Öztürk isminin de değerlendirmeye alındığını belirtti. DNA tespiti 5 saate belli olacak.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA YOK

Canlı bombanın kim olduğunu ilişkin gün boyunca iddialar ortaya atılırken hükümetten konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

"Canlı bombada ikinci şüpheli" haberi, 19 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Canlı bombada ikinci şüpheli haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Canlı bombada ikinci şüpheli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri