Cansel'in okulunda yöneticiler görevden alındı

Cansel'in okulunda yöneticiler görevden alındı

Cansel'in okulunda yöneticiler görevden alındı Kayseri’de yaşayan lise öğrencisi Cansel K.'nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından hayatına son vermesi üzerine yetkililer harekete geçti.Öğretmenin açığa alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme...

Kayseri’de yaşayan lise öğrencisi Cansel K.'nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından hayatına son vermesi üzerine yetkililer harekete geçti.

Öğretmenin açığa alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını hatırlatan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü, okul yönetiminin de açığa alındığını söyledi.

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu" dedi.

Çandıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi. "Hiç kimsenin istemediği ve istemeyeceği bir olaydır çünkü ne olup olmadığını bilmiyoruz" diyen Çandıroğlu, şunları kaydetti:

"Adliye, bu olayın ne olup olmadığını söyleyecek. Öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı, tutanak altına aldı ve aynı anda da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu."

CHP SORU ÖNERGESİ VERDİ

Öte yandan Meclis Başkanlığı'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cansel K.'nin hayatına son vermesiyle sonuçlanan olayla ilgili sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Lisede okuyan 12’nci sınıf öğrencisi Cansel’in, öğretmeni B.Ö.’nün cinsel istismarına uğrayınca okul yönetimiyle durumu paylaştığı halde, okul yönetiminin olayın üzerini kapattığı iddiası doğru mudur? İddialar ile ilgili olarak okul yönetimi hakkında inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa, akıbeti nedir? İddialar ile ilgili olarak idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa akıbeti nedir?

Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel’in kendisini başından vurarak hayatını kaybetmesinde sorumluluğu bulunanlar kimlerdir? Bu kişiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır? Cansel’in ailesinin yapmış olduğu açıklamada matematik öğretmeni B.Ö.’nün mahkemede suçunu itiraf ettiği ifade edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili öğretmen ve okul yönetimi hakkında ne tür yaptırımlar uygulamıştır? Olayın üzerini kapattığı iddia edilen okul yönetimi görevden alınacak mıdır?

Daha önceki yıllarda dersine girmiş olduğu öğrencileri çeşitli sözler ile aşağıladığı iddiası doğru mudur? Dersler esnasında özellikle kız öğrencilere 'namus' konusunda öğütler verdiği ancak erkek öğrencilere cinsel içerikli terimler kullandığı iddiası doğru mudur? Konu ile ilgili öğrencilerin okul yönetimine şikayette bulunduğu ancak okul yönetiminin yapılan şikayetleri dikkate almayarak geçiştirdiği iddiası doğru mudur?

'MESAİ SAATLERİNDE OKULDAN AYRILDI MI'

Matematik öğretmeni B.Ö.’nün siyasi görüşü sebebiyle okul yönetimi tarafından korunduğu, yaşanan olayların ve yapılan şikayetlerin göz ardı edildiği iddiası doğru mudur? 15 Şubat 2016 tarihinde matematik öğretmeni B.Ö.’nün özel ders verme bahanesi ile Cansel’i bir bağ evine götürerek tecavüz ettiği iddiası doğru mudur? 15 Şubat 2016 tarihinde matematik öğretmeni B.Ö.’nün mesai saatleri içerisinde özel ders verme bahanesi ile Cansel’i bir bağ evine götürerek Cansel’e tecavüz ettiği iddiası doğru ise matematik öğretmeni Bayram Ö. mesai saatleri içerisinde görev yerinden okul yönetiminden izin alarak mı ayrılmıştır? İzin alınmışsa, okul yönetiminden kim tarafından izin verilmiştir?

'SINAV STRESİNE BAĞLI İNTİHAR' MI YAZILDI'

Cansel’in ailesine olaydan sonra ilgili Bakanlıkça psikolojik destek sağlanmış mıdır? Cansel’in matematik öğretmeni B.Ö.’nün tecavüzünden sonra intihar ederek hayatını kaybetmesi olayına ilişkin, polis tutanaklarına 'sınav stresine bağlı intihar ettiği' ifadelerinin yansıdığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise polisin bu olayın üzerini örtmeye çalışmasının gerekçesi nedir? Konunun üzerinin kapatılması yönünde talimatlar verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise ilgili talimatlar kim ya da kimler tarafından verilmiştir?"

"Cansel'in okulunda yöneticiler görevden alındı" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cansel'in okulunda yöneticiler görevden alındı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cansel'in okulunda yöneticiler görevden alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Gündem Haberleri