Çavuşoğlu: Bu tür alçak saldırılar bizim ilişkilerimizi bozamaz

Çavuşoğlu: Bu tür alçak saldırılar bizim ilişkilerimizi bozamaz

Çavuşoğlu: Bu tür alçak saldırılar bizim ili... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu saldırı sadece Büyükelçi Andrey Karlov'u hedef almamıştır; Rusya'yı, Türkiye'yi...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu saldırı sadece Büyükelçi Andrey Karlov'u hedef almamıştır; Rusya'yı, Türkiye'yi ve Rusya-Türkiye ilişkilerini hedef almıştır." dedi.

Çavuşoğlu, Ankara-Moskova uçuşunun sonuna doğru Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un bir sergi açılışında hain bir saldırı sonucunda vefat ettiğini öğrendiklerini ve şok olduklarını belirtti. "Her şeyden önce bu saldırıyı en şiddetli şekilde lanetliyoruz." diyen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve daha sonra açıklamada bulunduğunu hatırlattı.

Bakan Çavuşoğlu, Rusya ve Rus halkının bu saldırının amacının ne olduğunu çok iyi bildiğinin altını çizerek, "Bu saldırı sadece Karlov'u hedef almamıştır; Rusya'yı hedef almıştır, Türkiye'yi hedef almıştır ve Rusya-Türkiye ilişkilerini hedef almıştır" diye konuştu. 

Karlov'un eşine ve ailesine başsağlığı dileklerini ileten Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Dost Rus halkına gönülden başsağlığı dilediğini belirten Çavuşoğlu, “Moskova’ya indiğim andan itibaren gerek benim şehrim Antalya Alanya’dan gerekse tüm Türkiye’den birçok insan üzüntülerini dile getirdi ve başsağlığı dileklerini Rus halkına iletmemi rica ettiler.'' dedi.

İyi bir diplomat olan Andrey Karlov’un göreve başladığı günden bugüne en zor şartlarda, uçak düşürme hadisesinden sonraki zor günlerde bile ikili ilişkilerin gelişmesi için çok çaba sarfettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Zor günlerde gerçek bir diplomat olduğunu herkese gösterdi. Ama Andrey Karlov sadece iyi bir diplomat değil mükemmel bir insandı, bir dosttu.'' diye konuştu.

Karlov ile en son Tataristan Cumhurbaşkanı'nın Ankara ziyareti sırasında bir araya geldiklerini belirten Çavuşoğlu, “Gerçekten benim için de kişisel bir dosttu. O nedenle de çok üzgünüm. Gerçekten tüm Türkiye, Türk halkı çok üzgün." dedi.

Rusya ve Türkiye’de aklıselimin hakim olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: 

“Bunun arkasında ne var, ne planlandı bunu da birlikte ortaya çıkaracağız. Sayın Putin’in Cumhurbaşkanımıza önerdiği, soruşturma için ortak bir komisyon kurmayı hemen Cumhurbaşkanımız hiç tereddüt etmeden olumlu karşıladı. Ortak çabamızla, şeffaf bir şekilde bu hain saldırının arkasında ne olduğunu ortaya çıkaracağız ve hesabını da elbette hukuk çerçevesinde soracağız. Bu oyunu bozacağız."

Çavuşoğlu, bu tür saldırıların Türkiye ve Rusya'nın teröre karşı mücadelesini güçlendireceğini belirtti.

Moskova'da yarın Suriye'nin geleceğiyle ilgili Türkiye-Rusya-İran arasında yapılacak toplantıya katılmak üzere geldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Yarın Milli Savunma bakanımız da gelecek ve bu işbirliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoymayacak." dedi.

LAVROV İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Bu arada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Bakan Çavuşoğlu, görüşmede Lavrov'a bu hain terör saldırısını güçlü şekilde kınadığını belirterek, bunun iki ülkenin dostluğunu zedelemeye yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. 

Lavrov da Çavuşoğlu'na bunun farkında olduklarını söyledi.

MOGHERINI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, karşı tarafın talebiyle gerçekleşen görüşmede, Çavuşoğlu, Suriye konulu toplantı için gece Moskova'ya ulaştığını belirtti. 

Mevlüt Çavuşoğlu, ayrıca, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a gerçekleştirilen hain saldırının ardından Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonla görüşerek taziyelerini ilettiğini aktardı.

"Çavuşoğlu: Bu tür alçak saldırılar bizim ilişkilerimizi bozamaz" haberi, 20 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Çavuşoğlu: Bu tür alçak saldırılar bizim ilişkilerimizi bozamaz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çavuşoğlu: Bu tür alçak saldırılar bizim ilişkilerimizi bozamaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  2. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  3. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  4. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  5. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  6. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  7. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  8. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  9. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  10. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  11. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  12. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  13. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  14. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  15. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  16. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  17. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  18. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  19. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  20. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
Dünya Haberleri