Çavuşoğlu: Esad konusunda Suriye halkının ne dediği önemli

Çavuşoğlu: Esad konusunda Suriye halkının ne dediği önemli

Çavuşoğlu: Esad konusunda Suriye halkının ne... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de siyasi çözüme geçmemiz lazım. Üstelik (Suriye Devlet Başkanı Beşar) 'Esad kalsın' desem o 'kalsın' dese önemi var mı? Suriye halkı ne diyor bu önemli" dedi.Sputnik Türkiye'nin...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de siyasi çözüme geçmemiz lazım. Üstelik (Suriye Devlet Başkanı Beşar) 'Esad kalsın' desem o 'kalsın' dese önemi var mı? Suriye halkı ne diyor bu önemli" dedi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Çavuşoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi'nce gerçekleştirilen 'Dostlar Meclisi'  toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye genelinde ateşkesin sağlanması gerektiğine değinerek şöyle devam etti:

Suriye'de siyasi çözüme geçmemiz lazım. İran'ı da işin içine çekmemiz lazım. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Rusya'dan güçlü bir ortak açıklamaya herkes imza atıyor, ortak açıklama önemli değil, içeriğinde ne var buna bakmak lazım. Bu açıklamada ülke genelinde ateşkes var, siyasi çözüm var, insani yardım var, BM kararları var. Nasıl bir Suriye görüyoruz, milli beraberliği var. Herkesi kapsayan yönetim anlayışı var. Geleceği inşa etmek için biz bu adımları atmazsak kim yapacak? Yok efendim 'Halep'i mi sattınız?' Niye satalım Halep'i. Halep'te zalimi de zulmü de gördük. Suriye toprakları üzerinde başkasıyla pazarlık yapmayız. Suriye topraklarında gözümüz yok. Yok efendim 'Esad'ı mı tanıdınız?' Ne alakası var Esad'ı tanımakla. 

'ONLARI KİM RAZI EDECEK?'

"Cenevre'de müzakereler kimler arasında yapıldı. Muhalefetin temsilcileri ve rejimin temsilcileri. Şimdi siyasi bir çözüm istiyorsanız ortada iki taraf var, rejim tarafı ve muhalefet tarafı. Bunları bir araya getirmek 'Esad kalsın' demek değil ki. Üstelik ben 'kalsın' desem o 'kalsın' dese önemi var mı? Suriye halkı ne diyor bu önemli. Onları kim razı edecek, mümkün mü? 600 bin insanı öldürmüş zalim kişiyi mazlum insanların kabullenmesi mümkün mü? Esad'a razı olmak gibi bir şey yok. Böyle yorumlar çıkıyor, hiç alakası yok. Bizim görüşümüz belli. 600 bin kişiyi öldürmüş insan Suriye'yi birleştiremez ve birleşik Suriye'nin geleceğinde yer alamaz. Nasıl olacağını bilen varsa gelsin anlatsın. Bu yapılanların unutulacağını mı zannediyorsunuz, unutulmaz. Herkesin kabulleneceği bir yönetim olması lazım."

'ONA POLİS MEMURU DİYEMEYİZ'

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "En son Rusya Büyükelçisi'nin (Andrey Karlov) Ankara'da öldürülmesi olayı. Bir polis memuru. Biz ona polis memuru diyemeyiz. O bir hain. Darbe girişiminde bulunanlara da asker diyemeyiz. Bunlar yıllarca devletin içine sızmış hainler. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini bozmak istediler. Rusya ile attığımız bazı adımları engellemek istediler." diye konuştu.

'1.7 MİLYAR DOLAR İNSANI YARDIM YAPTIK'

İnsani dış politikalarını çok başarılı bir şekilde sürdürmeye devam ettiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Yıllık 1.7 milyar dolar insani yardım yaptığımızı öve öve anlatıyorduk. 2015 yılı sonu itibariyle 7.1 milyar dolar insani yardım yapan bir ülkenin evlatlarıyız. Gurur duyuyoruz" dedi.

"Çavuşoğlu: Esad konusunda Suriye halkının ne dediği önemli" haberi, 25 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Çavuşoğlu: Esad konusunda Suriye halkının ne dediği önemli haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çavuşoğlu: Esad konusunda Suriye halkının ne dediği önemli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Dünya Haberleri