Çayan Birben'in biber gazıyla ölüme sebep olan polislere iyi hal indirimi!

Çayan Birben'in biber gazıyla ölüme sebep olan polislere iyi hal indirimi!

Çayan Birben'in biber gazıyla ölüme sebep ol... Mahkum olan polislerin cezası ertelenirken, Birben ailesinin avukatı Halis Yıldırım, verilen cezanın bir bakıma suçun işlendiğini somutlaştıran bir karar olduğunu belirterek, ancak temyize başvuracaklarını söyledi. Çayan Birben'in...

Mahkum olan polislerin cezası ertelenirken, Birben ailesinin avukatı Halis Yıldırım, verilen cezanın bir bakıma suçun işlendiğini somutlaştıran bir karar olduğunu belirterek, ancak temyize başvuracaklarını söyledi. Çayan Birben'in babası Ahmet Birben de "Adalet ancak baştakilerin elinde var. Çünkü o gariban Ahmet Birben’in oğluydu" diyerek verilen karar tepki gösterdi.

Yalova'da, 2012 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken, polislerin biber gazlı müdahalesinde fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra yaşamını yitiren Çayan Birben davasında karar verildi. Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde ''taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan yargılanan polisler İbrahim Baltacı, Tekin Ceyhan, Ercüment Küçükakça ve Serhat Ayhan Yeni duruşmaya katılmadı, avukatları geldi. 

Birben ailesinin avukatı Halis Yıldırım, karar duruşmasına son söz olarak polislerin Çayan Birben'e biber gazını bir silah olarak sıktığını ve sanık polislerin 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmalarını istedi. 

Sanık polislerin avukatı Ali Çelik ise mahkemedeki tanık beyanlarının, olayın ardından polise verdikleri ifadeleriyle çeliştiğini söyledi. Çelik, tanık beyanlarının Çayan Birben’in ölümünden sonra değiştiğini ileri sürerek, sanık polislerin beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti sanıklardan Ercüment Küçükakça’nın beraatına karar verirken, İbrahim Baltacı, Tekin Ceyhan ve Serhat Ayhan Yeni'yi önce 2’şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından 3 polisin cezasını 'iyi hal' indirimiyle 1'er yıl 8'er ay hapse indiren mahkeme heyeti ardından bunu da erteledi. Mahkemenin mahkum olan 3 polise 3 yıl denetimli serbestlik süresi koydu.

"GARİBAN AHMET BİRBEN'İN OĞLU"
Duruşma sonrası duygularını dile getiren Çayan Birben’in babası Ahmet Birben "Adalet ancak baştakilerin elinde var. Rafa kaldırırlar, başka bir şey yok. Avukat tutmuşlar. Acaba o avukatın kendi çocuğu biber gazından ölseydi aynısını söyleyecek miydi? Söyleyemezdi. Çünkü o gariban Ahmet Birben’in oğluydu" dedi. 

Duruşmanın ardından Yalova Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Birben ailesinin avukatı Halis Yıldırım, verilen cezanın bir bakıma suçun işlendiğini somutlaştırdığını, ancak adil olmadığını söyledi. Kararı temyiz edeceklerini belirten Yıldırım, "Bugün sıkça ülkemizde karşılaştığımız adil olmayan bir mahkeme kararıyla karşı karşıyayız. Yaşamının baharında, biber gazı isimli kimyasal silahın sıkılmasıyla öldürülmüş bir genç. Bugün davası bitirildi. Kısmi bir ceza verildi. Taksirle ölüme sebebiyet vermekten. Bu ceza da ertelendi. Aslında bu bir anlamda suçun işlendiği, bunun kanıtlanması, somutlanması anlamında bir karar ama bu asla ve asla ortaya konulan bir fiilin karşılığı değildir. Bütün yargılama süreçleri tamamlana kadar bu davanın takipçisi olacağız" dedi. 

SİYASİLERDEN TEPKİ 

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da mahkemenin kararının tatmin edici olmadığını söyledi. Sarıbal, "Burada da ne yazık ki gencecik yitirdiğimiz bir insanın karşılığında sadece durumu idare eden bir ceza uygulandı. Bu anlamda yargının ne kadar eşitsiz, ne kadar dengesiz olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş ise duruşmaları sürekli takip ettiklerini anlatırken, "Bunu takip etmeseydik sümenaltı edilir, unutulurdu. Çünkü bir kez daha aynı olayı yaşamayalım. Çayan Birben vakaları karşılaşmayalım diye bunu kamu vicdanı açısından, halk güvenliği açısından önemsedik ve bu davanın peşini bırakmadık. Bugün bu uğraşlarımız neticesinde bir ceza söz konusu oldu ama bu ceza bizim için yeterli bir ceza değil. Biber gazı sonucu insanlar önümüzdeki dönem ki bunu temenni etmiyoruz ölürse, ölebilirse bu mahkemenin verdiği kararın caydırıcılık etkisinin olmadığını göstermiş olacak" diye konuştu.
 

"Çayan Birben'in biber gazıyla ölüme sebep olan polislere iyi hal indirimi!" haberi, 23 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çayan Birben'in biber gazıyla ölüme sebep olan polislere iyi hal indirimi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çayan Birben'in biber gazıyla ölüme sebep olan polislere iyi hal indirimi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  2. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  3. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  4. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  5. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  6. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  7. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  8. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  9. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  10. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  11. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  12. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  13. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  14. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  15. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  16. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  17. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  18. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  19. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  20. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
Gündem Haberleri