Cem Küçük'ün ifitraları da dosyaya girdi

Cem Küçük'ün ifitraları da dosyaya girdi

Cem Küçük'ün ifitraları da dosyaya girdi 16 gazeteciyle birlikte tutuklanan Nazlı Ilıcak, savcılıkta verdiği ifadede, tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi “yanıldığını'' söyledi.Hürriyet muhabiri Arda Akın, yurtdışına çıkış ve imza şartıyla mahkemeden...

16 gazeteciyle birlikte tutuklanan Nazlı Ilıcak, savcılıkta verdiği ifadede, tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi “yanıldığını'' söyledi.

Hürriyet muhabiri Arda Akın, yurtdışına çıkış ve imza şartıyla mahkemeden serbest bırakılmıştı. Yandaş kalem Cem Küçük’ün Arda Akın hakkında “paralelci'' diye yazdığı yazının polis raporuna girdiği ortaya çıktı. Savcılıkta, Akın’a Cem Küçük’ün yazısı da soruldu. Akın ise “O yazıdaki iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Kaldı ki bu yazı nedeniyle Cem Küçük hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Küçükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtım. Süreç devam ediyor. Cem Küçük’ün yazısının somut hiçbir dayanağı yoktur. Aynı kişi aynı yazıda hem benimle ilgili hem de AKP’de yönetici olan Hayati Yazıcı ile ilgili paralel iddiasında da bulunmuştur. O süreçten sonra Cem Küçük gazeteden uzaklaştırılmıştır'' yanıtını verdi.

Nazlı Ilıcak: Örgütü 15 Temmuz'da gördüm

Darbe girişimi sonrası “FETÖ/ PYD terör örgütünün'' medya yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla 16 gazeteciyle birlikte tutuklanan Nazlı Ilıcak, savcılıkta verdiği ifadede, tıpkı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi yanıldığını söyledi. Ilıcak, “Bu yapının aslında dindar bir yapı olmadığını, mazlum bir yapı olmayıp, örgütsel bir yapılanma olduğunu yeni anladığım için üzgünüm. Ben 40 yıllık gazeteciyim, iyi niyetimin kurbanı oldum'' dedi.

Ilıcak, savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddetti. 17-25 Aralık sonrasında dindar insanlara yönelik “cadı avına'' karşı çıktığı için Sabah gazetesi, CNN Türk ve Kanal D’deki görevlerine son verildiğini söyledi. Sonrasında nafakasını kazanmak için Bugün TV’de programa başladığını, Can Erzincan TV’de çalıştığını anlattı. Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarının yapıldığı dönemde, AKP’nin destekçisi olduğunu da anımsatarak “Sonrasında Erdoğan da yanıldığını söylemişti. Ben de şu anda özellikle darbe yapılması, darbe esnasında Genelkurmay Başkanı’na darbeye katılanların Fethullah Gülen ile görüştürme teklifleri, darbeye karışanlardan çıkan 1’er dolarlık banknotlar, darbeye karışanların polise ve vatandaşlara ateş talimatı vermesi ve Meclis’in bombalanması gibi hususları gördüğümde, bu insanların aslında mağdur olmadığını anladım. Ben de yanıldığımı düşünüyorum. Bu yapının aslında dindar bir yapı olmadığını, mazlum bir yapı olmayıp, örgütsel bir yapılanma olduğunu yeni anladığım için üzgünüm'' dedi.

Darbecilerin Genelkurmay Başkanı’nı Fethullah Gülen’le görüştürmek istemesinin kendisini çok sarstığını söyleyen Ilacak, “Yanıldığımı, bu yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm, daha önce bilseydim ne orada yazardım ne de orada bulunurdum. Bilakis karşısında yer alırdım. 40 yıllık gazeteciyim, iyi niyetimin kurbanı oldum. Ben çalıştığım dönemde şu anda yurt dışına kaçmış olduklarını öğrendiğim, daha önce öğrendiğimde de aşırı derecede tepki gösterdiğim Tarık Toros ve Erkan Başyurt gibi çalıştığım kurumda yönetici olan kişilerle örgütsel bir bağ içerisinde bulunmadım. Kendileri de bana programımla ilgili herhangi bir telkinde bulunmadılar. ''

Tweetten tutuklandım

Nazlı Ilıcak ve tutuklanan eski Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal, dün gece Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Ilıcak ve Erdal, iki ayrı polis aracılığıyla saat 01.00’de kuruma getirildi. Ilıcak cezaevi girişinde herhangi bir açıklama yapmadı. Erdal ise “Sadece gazeteciyiz, attığımız tweetlerden dolayı tutuklandık'' dedi.

"Cem Küçük'ün ifitraları da dosyaya girdi" haberi, 31 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Cem Küçük'ün ifitraları da dosyaya girdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cem Küçük'ün ifitraları da dosyaya girdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  2. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  3. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  4. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  5. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  6. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  7. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  8. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  9. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  10. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  11. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  12. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  13. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  14. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  15. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  16. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  17. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  18. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  19. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  20. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
Otomotiv Haberleri