Cemal Canpolat: Mahkemeye gideceğiz, İstanbul'u Ankara yönetiyor

Cemal Canpolat: Mahkemeye gideceğiz, İstanbul'u Ankara yönetiyor

Cemal Canpolat: Mahkemeye gideceğiz, İstanbu... Ali Avcu/ ABCPartisinin il binasındaki basın toplantısında konuşan Canpolat “Dosyalar geçerken 156 oy yok. 143 kişi vardı. Yani bu dosya hile yapılarak geçirilmiştir'' dedi. CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever...

Ali Avcu/ ABC

Partisinin il binasındaki basın toplantısında konuşan Canpolat “Dosyalar geçerken 156 oy yok. 143 kişi vardı. Yani bu dosya hile yapılarak geçirilmiştir'' dedi. CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever ise İstanbul’un AKP tarafından yönetilemediğini ifade etti.

Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddiaları konuşulurken İBB'de Topbaş'ın vetosuna rağmen kabul edildn beş dosya yargıya taşınıyor.

CHP'liler oylamada usulsüzlük yapıldıgını öne sürerek mahkemeye gideceklerini açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığında İBB'deki krize ilişkin yapılan açıklamada Kadir Topbaş'ın İstanbul'u yönetmediği, İstanbul'u Ankara'nın yönettiği öne sürüldü.

İBB Meclisi CHP Grupbaşkanvekili Ertuğrul  Günsever Topbaş'la AKP'nin meclis grubunun uzun süredir konuşmadıkları bilgisini verdi.

Öte yandan Topbaş'ın veto ettiği beş dosyanın meclisten geçirilmesinde usulsüzlük olduğu iddia edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, dosyaların meclisten geçerken ''hile yapıldığını’ söyledi ve pazartesi günü mahkemeye gideceklerini belirtti. Partisinin il binasındaki basın toplantısında konuşan Canpolat “Dosyalar geçerken 156 oy yok. 143 kişi vardı. Yani bu dosya hile yapılarak geçirilmiştir'' dedi.

Canpolat'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde; 

Bugünkü basın toplantımızın nedeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde dün yaşanan krizle ilgilidir. Kadir Topbaş yönetiminin, AK Parti yönetiminin İstanbul'u yönetemez noktaya gelmesinin dün bir örneğini yaşamış olduk. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 5 dosya daha önce Büyükşehir Belediyesi'ne gelen dosyalardır. Bu dosyalar Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından reddedilmiştir. Bunların bir kısmı mahkemelere intikal etmiş; ama daha sonra AK Parti grubunun oylarıyla geçmesine rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı teknik nedenlerden dolayı tekrar büyükşehir grubuna iade etmiştir. Dün iade edilen bu 5 dosya tartışılma yerine AK Parti grubu bir gün önceden Kadir Topbaş'ın dışında belediye Meclis üyelerini arayarak Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'na davet ediyor. AK Parti Meclis üyelerini ararken yanlışlıkla bizim birkaç meclis üyemizi de arıyorlar. Konunun çok önemli olduğunu, Kadir Topbaş'a rağmen toplanıp bu dosyaların geldiği gibi geri iade edilmesini söylüyorlar. Biz öyle öğrenmiş olduk. Cumhuriyet Halk Partisi grubu net tavır koyarak bu yolsuzlukla iç içe olan dosyaları reddetmiştir" diye konuştu. 

 "İSTANBUL'DA BELEDİYE BAŞKANI YOK"

 "İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da yönetilmiyor. İstanbul'da Belediye Başkanı yok. İstanbul'un kararları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı vermiyor" diyen Canpolat, "Bu kavga ortaklar arasında kavgadır. Bu kavganın en büyüğü AKP'nin daha önce birlikte yola çıktığı FETÖ kavgasıyla başlayan, bu kavganın rant kavgasına dönüştüğü bir kavgadır. Bu rantçılara karşı Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkanları, İstanbul grup yönetimi, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları genel merkezimizle birlikte İstanbul halkının emeğini sonuna kadar savunacağız. Bu yolsuzlukların hesabını birlikte soracağız" şeklinde konuştu.

 YARGIYA TAŞINACAK

İl Başkanı Canpolat ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın vetosuna karşın Meclis'ten geçen bu 5 dosya için mahkemeye gideceklerini söyledi. 

 "AKILALMAZ BİR UZLAŞMAZLIK SÖZ KONUSU"

 CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de, "3,5 yılın sonunda artık Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Büyükşehir Meclis grubuyla, Belediye Başkanı arasında akılalmaz bir uzlaşmazlık söz konusudur. Ve bu, bütün belediye çalışmalarına da büyük ölçüde yansımıştır. Burada yapılan bütün imar hataları il başkanımızın nezaretinde kurduğumuz izleme komitesi tarafından incelenerek İstanbul'a karşı işlenmiş suçların büyük bir bölümü yargıya taşınmıştır. 5 bin imar dosyasının içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bizim yarısından fazlasında bizim ret oyumuz vardır" ifadesini kullandı.

"Cemal Canpolat: Mahkemeye gideceğiz, İstanbul'u Ankara yönetiyor" haberi, 22 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cemal Canpolat: Mahkemeye gideceğiz, İstanbul'u Ankara yönetiyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemal Canpolat: Mahkemeye gideceğiz, İstanbul'u Ankara yönetiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri