CHP açıkladı: Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi nerede saklandı?

CHP açıkladı: Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi nerede saklandı?

CHP açıkladı: Binali Yıldırım 15 Temmuz gece... CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, NTV yayınında soruları yanıtladı.Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbe gecesi Atatürk Havalimanı’nda darbecilerle iletişim kurduğu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, NTV yayınında soruları yanıtladı.

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbe gecesi Atatürk Havalimanı’nda darbecilerle iletişim kurduğu yönündeki ifadesi soruldu. "Kim söyler nasıl söyler bilmiyorum ama külliyen yalandır bu, iftiradır" diyen Tezcan, darbe gecesi Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'ndan gittiği yönündeki eleştirilere de ''Binali Yıldırım, Çankırı Tüneli'nde ne yapıyordu?'' şeklinde yanıt verdi.

"Bunun en önemli tanığı da Sayın Hayati Yazıcı’dır. 1A koltuğunda sayın genel başkan, 1B koltuğunda sayın Hayati Yazıcı vardır. Sayın Hayati Yazıcı’ya, 'hiç endişeniz olmasın darbeye karşıyız, birlikte mücadele edeceğiz' diyen odur" diyen Tezcan, "Meclis'e ilk gelen 3 milletvekilinden biri benim. 'Milletin tankın üstüne çıkma zamanıdır' diyen benim. O gece, başını bombaların altına sokan biziz. Çankırı tüneline gitmedik, Meclise geldik" dedi.

Bülent Tezcan'ın açıklamaları şöyle:

"15 Temmuz darbe girişimine karşı Türkiye’deki mücadeleyi küçümsetecek açıklamalar doğru değil. O dönem Sayın Cumhurbaşkanı da, Sayın Başbakan da, Sayın Genel Başkanımız da, milletvekilleri de doğru bir duruş gösterdik. O gün bunu takdir ediyordunuz da bugün niye takdir etmiyorsunuz.

Sayın Genel Başkan, kontrollü darbe meselesini bugün söylemedi. Belli ki pazartesi gününe kadar konuşacak bir şeyleri yok. Sayın Genel Başkan bunu 3 ay önce söyledi. Niye bugün ısrarla dönüp dönüp o küçük cümle tartışılıyor? Çünkü anlatacakları bir şey yok.

Mesela Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı niye ifade vermiyor, bunu konuşsunlar. Niye darbe komisyonunun işi zorlaştırılıyor, çalışmasına izin verilmiyor? Sayın Cumhurbaşkanının talimatıyla komisyonun süresinin uzatılması engellendi. Komisyon başkanı, "16 Nisan’dan sonra yazacağız raporu'' diyor. Acaba orada yazacakların referandumu etkilemesinden mi korkuyorsunuz? Bu sır perdesi, her vatandaşın kafasında soru işareti. Samimiyseniz darbe komisyonunu çalıştırırdınız.

ÇANKIRI TÜNELİ
'Havaalanında beklemedi, gitti' diyorlar. Sayın Başbakanın, Sayın Genel Başkanın korumalarından yüz katı fazla koruması vardı, ne işi vardı Çankırı Tüneli'nde? Niye meydanlara atlamadı? Tabiki kendisini koruyacak. Devleti yönetenler öncelikle tabiki kendilerini koruma altına almalılar böyle zamanlarda. Sayın Başbakan, Çankırı Tüneli’ne, Sayın Genel Başkan da kendisi için güvenli olan bir yere gitti. Bundan daha doğal bir şey yok.

Sayın Cumhurbaşkanı kalkıp, tankların meydanda toplandığı İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nün üstüne mi çıktı? Vatandaşlara 'havaalanlarına gidin' dedi. Vatandaş gidip kontrol sağlandıktan sonra devletin güvenlik güçleri güvenliği sağladıktan sonra gitti oraya. Yapılması gereken budur zaten. Yani ben kendi can güvenliğimi sağlama alayım, devletin 6 bin polisiyle kendimi koruma altına alayım ama ana muhalefet lideri kendisini güvenli alana çekmeden sokakta yürüsün diyorlar."

"CHP açıkladı: Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi nerede saklandı?" haberi, 11 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP açıkladı: Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi nerede saklandı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP açıkladı: Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi nerede saklandı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:36 Cem Yılmaz, Hasan Can Kaya'nın cevabına gönderme yaptı
  2. 10:33 Manisa'da kadın cinayeti: Eşini tüfekle öldürüp intihar etti
  3. 10:25 İslam Memiş: Sert dalgaya hazır olun
  4. 10:21 Kişiye özel ilana karşı çıktı: O 'kişi', yerine bölüm başkanı oldu
  5. 10:17 AK Parti döneminde 32 bin işçi hayatını kaybetti
  6. 09:52 Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Amedspor ve Göztepe'ye tebrik mesajı
  7. 09:49 Din dersi kitabı AK Parti beyannamesi
  8. 09:45 Demirköy'de Kaçak Göçmen Operasyonu: 21 Göçmen ve Organizatörler Yakalandı
  9. 09:42 AK Parti kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası: Erdoğan bazı isimleri görevden alacak
  10. 09:32 Zak Brown: McLaren, rakip takımlar gibi 'istikrarsız' değil
  11. 09:28 Melek Baykal'dan yıllar sonra gelen itiraf: Bir manken ve bir türkücü ile oynamam
  12. 09:21 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'dan şike iddiası: Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür
  13. 09:13 Mehmet Tezkan: Fatura birilerinin sırtına yüklenecek hazırlık bu yönde
  14. 09:08 Saray’a dakikada bir asgari ücret
  15. 09:03 Şampiyonluk şansı zora girdi Fatih Terim yuhalandı
  16. 09:01 Canlı yayın sırasında kamyon çarptı
  17. 08:51 Nüfusun 12 katı borç: Balıkesir’de açık 15,5 milyar TL
  18. 08:47 Tahliye olan Nihal Candan, koğuş arkadaşı Seçil Erzan'ı anlattı: O izlemiyor diye haber izlemedik
  19. 08:45 Ali Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da bir suç örgütü çökertildi, 9 şüpheli yakalandı
  20. 08:38 8 ayda 20 kilo veren Bergüzel Korel’den detoks tarifi
Gündem Haberleri