CHP, AYM'ye başvuruyor

CHP, AYM'ye başvuruyor

CHP, AYM'ye başvuruyor CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, YAŞ kararlarına ilişkin, “Deniz Kuvvetlerinde yapılan atama ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yapılan atamada liyakatlı bir atama yapıldıysa biz atanan tüm komutanların hepsine başarılar...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, YAŞ kararlarına ilişkin, “Deniz Kuvvetlerinde yapılan atama ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yapılan atamada liyakatlı bir atama yapıldıysa biz atanan tüm komutanların hepsine başarılar dileriz. Bizim bakış açımız devletin kurallarıyla yönetilmesi ve liyakat sistemine uyulmasıdır. Bu çerçevede buna uyulduysa bütün komutanlarımıza hepsine başarılar diliyoruz'' dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BÜYÜKELÇİ ATAMALARI

Gök, basın toplantısında şunları ifade etti:

“Özellikle son yapılan atamalarda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra  söz verilmesine karşın liyakat sistemine uyulmayan atamalar yapıldığını görüyoruz, büyükelçi atamalarında gördüğümüz gibi. Bu konuda yetkisi, bilgisi ve donanımı olmayan kişilerin büyükelçilik yapılarak devletin itibarının zedelenmesine fırsat verilmesi akıl alacak gibi değildir.

YAŞ KARARLARI

Dün açıklanan YAŞ kararlarına bakıldığında özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki atamanın tartışıldığı görülüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bildiğiniz gibi Ergenekon ve Balyoz davalarının yani kumpas davalarının en çok sarstığı bir komutanlığımız ve o davaların orduda hiyerarşiyi ve teamülleri nasıl bozduğunu görüyoruz. İktidarın seyirci kaldığı hatta çanak tuttuğu olaylar ve davalar sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hiyerarşik yapının, teamüllerin bozulduğuna tanık oluyoruz.

Deniz Kuvvetlerinde yapılan atama ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına yapılan atamada liyakatlı bir atama yapıldıysa biz atanan tüm komutanların hepsine başarılar dileriz. Bizim bakış açımız devletin kurallarıyla yönetilmesi ve liyakat sistemine uyulmasıdır. Bu çerçevede buna uyulduysa bütün komutanlarımıza hepsine başarılar diliyoruz.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığının Temmuz ayı içerisinde İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakıf ile imzaladığı protokollerden sonra Ensar Vakfı ile yapmış olduğu protokol tam bir skandaldır. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı bu protokollerle yetkisini, iradesini ve görevlerinin bir kısmını vakıf ve derneklere devretmiştir.

Fetullah Gülen ile ilgili olarak ''ne istediniz de vermedik’ diyen iktidar şu anda başka yandaşlarına, başka kendine yakın gördüğü kuruluşlara, derneklere ne istiyorsa veriyor. Tehlike aynı şekilde burada da büyüktür. Fetullah Gülen hareketi onlar ne isterlerse verilmiştir, onun için büyümüştür. Şimdi başka kurumlar başka dernekler palazlandırılmak isteniyor.

“BU FOTOĞRAF VE HABER SAHTEDİR''

Genel Başkanımızın bir kilisede nikah tanıklığı yaptığına dair önce bir internet sitesinde daha sonra da bir televizyon kanalında haber yapılmıştır. Bir fotoğraf yayınlanmıştır. Bu fotoğraf ve haber sahtedir.

“SAHTE HABER ÜRETİLMİŞTİR''

Vahim bir tablodur. Sahte bir olaydan sahte bir haber üretilmeye çalışılmıştır.  Genel Başkanımızın Sheraton Otelinde Çankaya Belediye Başkanımızın kıymış olduğu bir nikahtaki fotoğrafı kullanılmak suretiyle bir başka sahte haber üretilmiştir. Büyük üzüntü verici bir tablodur, vahim bir tablodur, bu konuda Genel Başkanlığımız nezdinde yayın yapan haber yapan tüm kuruluşlar hakkında her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

“HERKES BU YETKİYİ İSTER''

Müftülere nikah kıyma yetkisi tasarısı Meclis’e sunuldu.

İçişleri Bakanlığının denetimi ve vesayeti dışında başka bir organa nikah kıyma yetkisinin verilmesinin Türkiye’nin önünde son derece güç sorunlar doğuracağını ifade ediyoruz. Eğer nikah kıyma yetkisini genişleteceksek o zaman herkes bu yetkiyi ister. Kalkar Cumhurbaşkanı der ki bu yetkiyi bana da verin ben de kıyım.

ALMANYA İLE İLİŞKİLER

Almanya ile yaşanılan sıkıntılar giderek artıyor.

Biz CHP olarak bir an önce bu gerginliğin sona ermesini ve tüm uyuşmazlık noktalarının giderilmesini bekliyoruz.''

"CHP, AYM'ye başvuruyor" haberi, 03 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP, AYM'ye başvuruyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP, AYM'ye başvuruyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  2. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  3. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  4. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  5. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  6. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  7. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  8. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  9. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  10. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  11. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  12. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  13. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  14. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  15. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  16. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  17. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  18. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  19. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  20. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
Gündem Haberleri