CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı

CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı

CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Onları idam sehpalarına gönderenler Türkiye’nin karanlık sayfalarında yer almışlardır. Ama devrimciler...

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Onları idam sehpalarına gönderenler Türkiye’nin karanlık sayfalarında yer almışlardır. Ama devrimciler isimlerini Türkiye devrim tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdı'' dedi.

CHP Altındağ İlçe Başkanlığı, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için Ankara Ulucanlar Cezaevi önünde anma etkinliği düzenledi. Saat 22.30 sıralarında ellerinde meşalelerle Ulucanlar Cezaevi önüne gelen grup sloganlar atıp, marşlar söyledi. Düzenlenen anma etkinliğine, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan vatandaşlar da katıldı. Cezaevi önüne kurulan kürsüden gruba seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Biz faşist generallerin uygulamalarıyla katledilen bütün devrimcilerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları katledenler, onları idam sehpalarına gönderenler Türkiye’nin karanlık sayfalarında yer almışlardır. Ama devrimciler isimlerini Türkiye devrim tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdı'' şeklinde konuştu.

galeri-064.jpg

Bingöl, “Bugün hayatı boyunca devrimci mücadelenin içinde yer almış ve bütün hukuki süreç içerisinde devrimcileri savunan Halit Çelenk’in de 5. ölüm yıl dönümü. Az önce Deniz’in mahkemedeki savunmasını dinledik hep birlikte. O sesindeki kararlılık, tıpkı idam sehpasına yürürken ve sandalyeyi tekmelerken en ufak bir ikircikli davranış sergilemeyen Deniz, savunmasında da aynı kararlılığı göstermiştir. Bugün 5 Mayıs. Ne tesadüftür ki Denizler'in idam sehpasını tekmelediği 6 Mayıs öncesinde, bir gün öncesinde hayatı boyunca devrimci mücadelenin içinde yer almış ve bütün hukuki süreç içerisinde devrimcileri savunan Halit Çelenk’in de 5. ölüm yıl dönümü. Bilirsiniz Deniz idama götürülmeden önce Halit abisi ile birlikte kısa bir sohbet ederken sevgili karısına selam göndermişti. ''Şekibe ablamıza selam ederiz. Onun da bizim üzerimizde çok emeği var’ demişti. Onlar ölümsüzdür. Onlar dünya durdukça hiçbir şekilde unutulmayacak'' dedi.

Bundan sonra da Deniz Gezmiş’i ve arkadaşlarını anmaya devam edeceklerini söyleyen Bingöl, “Bugün olduğu gibi bundan sonra da daha büyük kalabalıklarla Denizler'i, Mahirler'i, Ulaşlar'ı anamaya ve onların anıları önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz. Denizler'in yolundan giden gençler hayatın her alanında mücadele etmeye devam ettiler; Gezi şehitlerimiz var. Yarın da 6 Mayıs’ta Denizler'in katledildiği gün olan 6 Mayıs’ta onların mezarı başında anma etkinliği yağacağız'' diye konuştu.

Ulucanlar Cezaevi önünde toplanan grup, sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.  

dnz.jpg

Denizler Bursa'da idam edildikleri saatte anıldı

12 Mart döneminde yargılanan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 44'ncü yıldönümünde, idam edildikleri saat olan 05.30'da Bursa'da anılarına açılan 'Üç Fidan Parkı'nda sevenleri tarafından anıldı.

O dönem yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince idam cezasına çarptırılan ve cezaları TBMM'de onaylanınca 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde saat 05.30'da asılarak idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Nilüfer İlçesi Üç Fidan Parkı'nda anma töreni düzenlendi.

68'liler Birliği Vakfı üyeleri, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam saati olan 5.30'da 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ellerindeki karanfilleri Üç Fidan Anıtı'na bırakan vakıf üyeleri parktan ayrıldı.

"CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı" haberi, 06 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri