CHP: Hem Erdoğan hem Davutoğlu yok hükmündedirler!

CHP: Hem Erdoğan hem Davutoğlu yok hükmündedirler!

CHP: Hem Erdoğan hem Davutoğlu yok hükmünded... CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Anayasal sınırları dışına çıkan bu Cumhurbaşkanı aslında yok hükmündedir. Arzu ediyorsa, yüreği yetiyorsa Cumhurbaşkanlığını bırakır siyasetin içerisine girer. Şöyle rüştünü...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Anayasal sınırları dışına çıkan bu Cumhurbaşkanı aslında yok hükmündedir. Arzu ediyorsa, yüreği yetiyorsa Cumhurbaşkanlığını bırakır siyasetin içerisine girer. Şöyle rüştünü ispat eden, edecek olan bir başbakan arıyoruz, göremiyoruz, Türkiye’de çok ciddi başbakanlık problemi vardır.Başbakan da yok hükmündedir'' dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“CHP’NİN TEKLİFİNİ KARŞILAMAKTAN UZAKTIR''

AKP’nin dokunulmazlık teklifini imzaya açtığının hatırlatılması üzerine Gök, “Adalet ve Kalkınma Partisi anlaşılıyor ki kendi arkadaşlarını koruma kaygısı içerisinde, koruma telaşı içerisinde bu teklifimize sıcak bakmadılar. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin imzaya açtığı metin CHP’nin teklifini karşılamaktan uzaktır'' dedi.

“CUMHURBAŞKANINI MUHATAP ALMIYORUZ''

“Cumhurbaşkanı muhalefeti ''ipe un sermekle’ suçladı, ne diyorsunuz?'' sorusuna da Gök, “Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarını çoktan aştığı belli olan bir cumhurbaşkanının günlük iç siyasette bir siyasi parti lideri gibi değerlendirme yapmasını ve bunun bizden değerlendirilmesini beklenmesini kimse bizden beklemesin, Cumhurbaşkanını muhatap almıyoruz. Cumhurbaşkanının görevi, sınırları bellidir, bu ülkenin bir Başbakan’ı vardır, önce bu ülkede kim Cumhurbaşkanı kim Başbakan olacak ona bir karar versinler. Başbakan konuşmuyor, Cumhurbaşkanı konuşuyor, bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değildir, bizim muhatabımız hükümettir, başbakandır, o başbakanı da ortada bulabilirsek muhatap olarak. Cumhurbaşkanını muhatap kabul etmiyoruz'' yanıtını verdi.

“YÜREĞİ YETİYORSA CUMHURBAŞKANLIĞINI BIRAKIR SİYASETİN İÇERİSİNE GİRER''

“Yok hükmündedir sözüne ne diyorsunuz?'' sorusuna da Gök, “Cumhurbaşkanı’na şunu söylüyoruz, eğer siyasete meraklıysan Cumhurbaşkanlığı bırakır siyaset alanına girersin. Cumhurbaşkanının işi partiler arasında polemik yaratacak tartışmaların içerisinde olmak değildir. Anayasal sınırları dışına çıkan bu Cumhurbaşkanı aslında yok hükmündedir. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en tartışmalı görev sürecini götüren bir cumhurbaşkanı olarak tarihe geçmiştir. Arzu ediyorsa yüreği yetiyorsa Cumhurbaşkanlığını bırakır siyasetin içerisine girer. Bu Cumhurbaşkanıyla bizim fazla kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhurbaşkanı hem yetkilerini hem de anayasal sınırlar içerisinde tarif edilen bütün görevlerini fazlasıyla aşmıştır ve Türkiye demokrasisinin önünde bir tehdit oluşturmaya başlamıştır. Türkiye bu Cumhurbaşkanını daha fazla taşıyacak konumda değildir, kendisi Cumhurbaşkanlığı makamını yok hükmüne haline getiren bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır'' dedi.

“AKP BAŞKANLIK HEVESLERİNİ BİR ANAYASAL METİN HALİNE GETİRME HAZIRLIĞI İÇERİSİNDE''

“Başbakan’ın Güneş Motel uyarısı yaptığı ifade ediliyor, ne diyorsunuz? AK Parti’nin anayasayı tek başına getirme hazırlığına ne diyorsunuz?'' sorusuna Gök, şu yanıtı verdi:

“Anayasalar toplumsal uzlaşma metnidir. AKP’nin dayatacağı ya da dikte edeceği metinler değildir. Anlaşılıyor ki AKP kendi diktacı anlayışını, başkanlık heveslerini bir anayasal metin haline getirme hazırlığı içerisinde.

“ACABA HANGİ KARANLIK İŞLERİN İÇİNDELER''

AKP’nin şu anda referanduma götürmek için sayısının yeterli olmadığı ortada. Onlar bu teklifi bir dayatmayla bu şekilde getirmekte ısrar ediyorlarsa acaba hangi karanlık işlerin içindeler onu da elbet yakında görürüz.''

“Nusaybin’de operasyon için yetki askere verildi, bütün binaların yıkılmasına dair söylemler var, nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da Gök, “Bu iktidar teröre yardım ve yataklık etmiştir. Ölen bütün şehitlerimizin sorumlusu bu iktidardır'' diyerek şöyle devam etti:

“Biz terörle olan mücadeleyi destekliyoruz.

Siyasetçi bu sorumluluğu üstlenmek durumundadır.

Ülkemiz gittikçe demokrasiden, anayasadan uzaklaşan bir çizgiyle yönetilmeye başlıyor. Bunun adını da koymuyorlar. Yani orada bir sıkıyönetim mi ilan ettiniz, edeceksiniz, olağanüstü hal mi ilan edeceksiniz, bunu Meclis’ten geçirmeniz gerekir. Meclis’ten geçirilmemiş yetkilerle yeni yetki alanları ihdas edilmesi son derece hukuka aykırıdır.''

“BAŞBAKAN DA YOK HÜKMÜNDEDİR''

“Cumhurbaşkanı'nın Yüksekova, Cizre il olmalı şeklinde açıklaması oldu, ne diyorsunuz?'' sorusuna Gök, “Bu ülkenin başbakanı yok mudur? Bir ilçenin il olmasına cumhurbaşkanı mı karar veriyor, bu ülkenin başbakanı nerededir? Ya da bu ülkenin Cumhurbaşkanı aynı zamanda başbakanlık görevini mi yapıyor, bu ülkenin başbakanı niye konuşmuyor? Ortada olmayan bir başbakan bolca konuşan bir cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı’nın yetkisinde mi bu konu? Başbakan nerede, başbakanı arıyoruz, bizim muhatabımız başbakan. Bizim muhatabımız cumhurbaşkanı değildir, Başbakan’dır. Bu ülkenin başbakanı var mı, yok mu sorguluyoruz. Bu ülkenin başbakanı niye konuşmuyor? Bu ülkenin başbakanı ne iş yapar? Cumhurbaşkanından aldığı talimatlarla mı hareket ediyor, şöyle rüştünü ispat eden, edecek olan bir başbakan arıyoruz, göremiyoruz, Türkiye’de çok ciddi başbakanlık problemi vardır. Başbakanlık yetkilerini kullanmayan, korkan, iradesi olmayan, sürüklenen bir başbakan Türkiye’de bir başbakanlık boşluğu yaratmaktadır. Başbakan da yok hükmündedir'' dedi.

“BÖYLE BİR AÇILIŞ ANCAK DİKTATÖRLERİN OLDUĞU ÜLKELERDE OLUR''

ANKA'nın haberine göre; Vodafone Arena Stadı'nın açılışına ilişkin soruya Gök, “Ben bir stat açılışının taraftardan kaçırılarak, halktan kaçırılarak yapıldığına ilk defa tanık oldum. Böyle bir açılış ancak diktatörlerin olduğu ülkelerde olur. Çünkü diktatörler halktan korkarlar, onlarla beraber olmak istemezler. Tribünler boş, adı stat, stat bin kişilik protokol için yapılmaz, taraftar için yapılır, dün yapılan açılış töreni tam bir diktatörler tarafından tercih edilen bir yoldur'' yanıtını verdi.

Meclis gündemine ilişkin de Gök, “AKP grup başkanvekilleri bize bir önerilerde bulundular, şu kanunları görüşelim diye… Getirdikleri kanun tekliflerin, tasarıların tümü son derece mahsurlu'' dedi.

"CHP: Hem Erdoğan hem Davutoğlu yok hükmündedirler!" haberi, 11 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP: Hem Erdoğan hem Davutoğlu yok hükmündedirler! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP: Hem Erdoğan hem Davutoğlu yok hükmündedirler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  2. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  3. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  4. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  5. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  6. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  7. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  8. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  9. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  10. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  11. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  12. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  13. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  14. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  15. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  16. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  17. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  18. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  19. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  20. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
Politika Haberleri