CHP Hükümetin istifasını İstedi

CHP Hükümetin istifasını İstedi

CHP Hükümetin istifasını İstedi CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara patlamasında nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, "Bu hükümetin 14 yıllık yönetiminin iç politikada ötekileştirme dışta işgal senaryolarının sonucudur. Derhal...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara patlamasında nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, "Bu hükümetin 14 yıllık yönetiminin iç politikada ötekileştirme dışta işgal senaryolarının sonucudur. Derhal istifa etmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İL BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI DÜZENLENDİ

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in katılımıyla partinin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

chp-hukumetin-istifasini-istedi-8171559_6509_m.jpg

Toplantıda açıklamalardan önce Ankara patlamasında ölenler için bir dakika sessiz kalındı. O sırada salonun duvarına üzerinde gül olan Ankara yazısı yansıtıldı.

"PATLAMA OLMAMASI İÇİN DUA EDER HALE GELDİK"

Bingöl, Ankara'da 28 kişinin öldüğü, 61 kişinin yaraladığı patlama nedeniyle yaptığı açıklamada, istihbarat örgütlerinin ne yaptığını sorgulayarak, hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bingöl, şöyle konuştu:

"Boğazımız düğümleniyor. Acılarımızı ifade edecek kelimeleri bulmakta güçlük çekiyoruz. Maalesef artık sıklıkla vurgu yaptığımız gibi bu hükümet, AKP iktidarı ülkeyi yönetemiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar basiretsiz ve acz içinde olan bir başka iktidar dönemini hatırlamıyorum. 2002 yılında iktidar olan AKP, terörün olmadığı bir dönemde iktidar oldu. Gelin görün ki bugün 12 Eylül öncesindeki günleri aratırcasına her gün her saat ülkenin hangi bölgesinde nasıl olayla karşı karşıya kalacağımızın ızdırabı içindeyiz. Bir patlama olayı ile karşılaşmamak için dua eder noktaya geldik.

"İKTİDARDAKİLER GEREĞİNİ YAPAR, İSTİFA EDER"

Suruç'ta 34 genç kardeşimiz bir katliamla karşı karşıya kaldı. Ardından Ankara Garı'nda 103 kişi, Sultanahmet'te 10 Alman vatandaşı hayatını kaybetti. Bu üç patlama, 147 insanın hayatına mal oldu. Dün de yine Türkiye'nin en güvenli bölgesinde bir patlama gerçekleşti. Bu ülkenin hükümeti ne yapar? Allah aşkına istihbarat örgütleri neleri çalışır? Neleri tespit eder? İç güvenliği sağlamaya yönelik hangi icraatlarda bulunur. Hükümetbasiretsizliğini aczini ortaya koymuştur. Dünyada en ufak bir can kaybı olduğunda iktidardakiler gereği yapar, istifa eder. Türkiye'deki hükümet ise yüzlerce kişi ölüyor ama rutin açıklamalarla olayı unutturmaya terk ediyorlar, ya da o olaylardan siyaseten nemalanmanın fırsatçılığın, faydacılığın bir örneğini gösteriyorlar."

"AKP, TÜRKİYE'Yİ ŞİDDET SARMALINA SOKTU"

CHP'li Bingöl, iktidarın ülkeyi şiddet sarmalına soktuğunu ileri sürerek, "Türkiye'de iyi ki CHP var. CHP'nin tüm örgütleri en mütevazi belde örgütünden en üst kuruluna kadar ülkesine olan sorumluluğunu büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. CHP o çerçevede hareket ederek sorunlar için çözüm üretiyor. Dört yıl öncesini hatırlayın. Suriye olayları başlamadan önce biz bu olayların faturasının ağır olacağını ortaya koymuştuk. AKP bugün Türkiye'yi bir şiddet sarmalına bir bataklığına soktu. 'Yeter artık' diye çığlık atmak içten bile değil. Biz siyasiler her türlü bedeli ödemeye hazırız. Yola çıkarken can kaygısı ile siyaset yapmıyoruz. Patlamanın meclise yakın olması çok anlamlı ama her bir vatandaşımızın bu ülkeye canı fed olsun vatandaşımız can kaybederken bizimkinin lafı olmaz" dedi.

"TÜRKİYE SIKINTILI BİR DÖNEMDE"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel yönetimlerle 2019'a kadar olan sürecin nasıl yöneteceğini değerlendirmek için önceden planlanmış bir program nedeniyle İzmir'e geldiklerini belirterek, patlamada güvenlik zafiyetine dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Ülkemiz her geçen gün yeni bir acı ve üzüntüyle karşı karşıya. Gün olmuyor ki bir şehit haberi ve acı bir haber almayalım. Türkiye sıkıntılı bir dönemde. Menfur saldırıda askeri personel ve bir sivil yurttaşımızı kaybettik. Masum insanlar Ankara'nın göbeğinde terörle karşı karşıya kaldılar. Diyarbakır Bingöl karayolunda altı şehidimiz var. Artık bu acıları sadece taziye dileyerek geçirmememiz lazım. Bunun sorumluları bu konuda hepimizi tatmin eden açıklamaları ve kararları olması lazım.

"BİZ KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ"

Reyhanlı, Suruç, Ankara, Sultanahmet katliamlarına tanık olduk. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Bu ülkeyi yöneten irade bunun sorumlusudur. Bu ülkenin istihbaratı sorgulanmalıdır. Biz devlet geleneği olan bir ülkeyiz. 92 yıllık bir tecrübeyi yaşıyoruz. Kabile devleti değiliz. Bu katliamların ve terörün bitirilmesi gerekir. Yetkililerin bun anlamda üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Faillerin bulunmasını istiyoruz.

"BU OLAYLARIN YAKIN TAKİBİNDEYİZ"

Yaşam devam ediyor ve bizler sorumluluğumuzun bilinciyle ülkemizin hizmetinde olacağız. Hiç kimse sanmasın ki bu ülke sahipsizdir ve bu olaylar değerlendirilmiyor. Bu olayların yakın takibindeyiz. Yaşanılır bir ülke için irademizi ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. AKP hükümetinin istifa gibi onurlu bir davranışı görmedik. Bu kadar güvenlik ve istihbarat zaafiyeti olamaz ya bunu biliyorlar da gözlerine kapatıyorlar işlerine öyle geliyor."

"DERHAL İSTİFA ETMELERİ GEREKİR"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de "Bu hükümetin 14 yıllık yönetiminin iç politikada ötekileştirme dışta işgal senaryolarının sonucudur. Derhal istifa etmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"CHP Hükümetin istifasını İstedi" haberi, 19 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Hükümetin istifasını İstedi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Hükümetin istifasını İstedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri