CHP lideri, Erdoğan' darbesine karşı direniş çağrısı yaptı

CHP lideri, Erdoğan' darbesine karşı direniş çağrısı yaptı

CHP lideri, Erdoğan' darbesine karşı direniş... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanılığı makamını ele geçiren Tayyip Erdoğan'ın, kendi partisinin hükümetine karşı gerçekleştirdiği 'Pelikan Darbesi'ne karşı direniş çağrısı yaptı. AKP'de yaşanan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanılığı makamını ele geçiren Tayyip Erdoğan'ın, kendi partisinin hükümetine karşı gerçekleştirdiği 'Pelikan Darbesi'ne karşı direniş çağrısı yaptı. 

AKP'de yaşanan olağanüstü kongre krizine ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun görevden ayrılması kararını "darbe" olarak değerlendirerek, "4 Mayıs saray darbesini bir partinin bir iç meselesi olarak görmemesi lazım. Aydınlar demokrasiden yana olanların hepsinin darbeye dirnemesi bir zorunluluktur. Bir dikta zeminin hazırlanması için ülkenin başbakanı için saray darbesi yapanlar asla unutmasın CHP oldukça amaçlarına asla ulaşamayacaklardır" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli bölümleri şöyle: 

"Helallik boynumuzun borcudur, tüm haklarımızı helal ediyoruz. Başarılarını anlattı ama başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi tercihi olmadığı da ifade etti. Kendi tercihi değilse hangi gerekçeyle başbakanlıktan ayrıldı. Bu sorunun yanıtı verilmedi. izin verirseniz bu sorunun yanıtını vben vereyim. 17 Aralık 2012, dönemin Başbakanı şu ifadeyi kullandı: Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır. Yani güçler ayrılığı ilkesini açıklıkla reddetti. Sonra devam etti. 21 Mart 2015, sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra: Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır. Bu cümleyi birkaç yerde tekrar etti.

"SARAY DARBESİ"

"Bu söylemler aslında sivil görünümlü bir darbenin, bir dikta yönetimi özleminin ayak sesleriydi.Bunu defalarca dile getirdik. Dünkü görüşmede darbe fiilen gerçekleşti. Darbenin adı 4 Mayıs Saray Darbesi'dir.4 Mayıs saray darbesi, 28 Şubat'ı da aşan bir niteliğe sahiptir. 4 Mayıs saray darbesi ile Sayın Davutoğlu başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbe 'yol arkadaşım' dediği bir kişi tarafından gerçekleşmiştir. Sayın Davutoğlu başbakan olarak iki kere seçimlere girdi. Parlamenter demokratik sistem içinde Sayın Davutoğlu başbakanlık koltuğuna oturmuştur. Meşruyeti yargılanmamıştır. Kendisinin de sıklıkla vurguladığı milli irade getirmiştir.

"23 MİLYONUN İRADESİNİ BİR KİŞİ EZDİ" 

"Sayın Davutoğlu 23 milyonun iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmıştır. O bir kişi 4 Mayıs'ta saray darbesini gerçekleştiren kişidir. Ülkesinin demokrasisini değil, dikta rejimini isteyen kişidir. Sayın Davutoğlu, dikta yönetimine zemin hazırlamıştır. Demokrasiden yana olan herkes darbeye direnmelidir.

"DARBECİLERİ YENECEĞİZ"

"Bir dikta yönetiminin yasal zeminini hazırlamak için 4 Mayıs saray darbesini yapanlar CHP olduğu sürece asla amaçlarına ulaşamayacaklar. 150 yıllık parlamenter rejimimizi bir diktatöre teslim etmeyeceğiz. Darbecileri yeneceğiz. Tarih de bunu hep böyle yazmıştır."

DAVUTOĞLU'NU ARADI 

Bu arada, Davutoğlu'nu akşam saatlerinde arayan Kılıçdaroğlu, kısa süren konuşmada, "Alınan olağanüstü kongre kararının" hayırlı olması dileklerini iletti.

"CHP lideri, Erdoğan' darbesine karşı direniş çağrısı yaptı" haberi, 06 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP lideri, Erdoğan' darbesine karşı direniş çağrısı yaptı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP lideri, Erdoğan' darbesine karşı direniş çağrısı yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Politika Haberleri