CHP milletvekili, kadın düşmanı kitaplar nedeniyle savcıları göreve çağırdı

CHP milletvekili, kadın düşmanı kitaplar nedeniyle savcıları göreve çağırdı

CHP milletvekili, kadın düşmanı kitaplar ned... Kütahya ve Pamukkale Belediyesi’nin kadın düşmanı öğütlerinin yer aldığı kitapları Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, savcıları göreve çağırdı. Kütahya Belediyesi’nin "Efendisine...

Kütahya ve Pamukkale Belediyesi’nin kadın düşmanı öğütlerinin yer aldığı kitapları Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, savcıları göreve çağırdı. 
Kütahya Belediyesi’nin "Efendisine itaat etmeyen kadına müeyyide, dövmek", Pamukkale Belediyesi’nin “Kadınlar parklara gitmemeli. Sen kadını dövdükçe daha çok sevecek'' öğütlerinin yer aldığı kitapları Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, savcıları göreve çağırdı. 

CHP'li Hürriyet dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında da bugüne kadar binlercesi dağıtılan kitap için, "Hemen gereğini yapıyorum" demesini beklediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sadece güldüğünü öne sürdü.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, eski Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanı Hasan Çalışkan’ın, 16 yıl önce yazdığı ''Evlilik ve Aile Hayatı’ adlı kitabın Kütahya Belediyesi’nce üzerine belediye amblemi de bastırılarak yeni evli çiftlere dağıtıldığını söyledi. Hürriyet, “Aile ve evlilikle ilgisi yok'' dediği kitaptan şu öğütleri örnek olarak gösterdi: “İyi kadın itaatkâr olandır. Kadın, efendisinden izinsiz bir yere gidemez. Kadınların 16-18 yaşlarına doğru evlendirilmeleri uygun olur. Efendisine itaat etmeyen kadına uygulanacak birinci müeyyide nasihat, ikinci müeyyide yatakta alakayı kesmek, üçüncü müeyyide kadını dövmek. Kadın işyerinde kocasından daha yakışıklı erkek görürse gönlü ona kayabilir.''

MİLLİ EĞİTİM BAKANI, 'HERKES DAĞITABİLİR' DEMİŞTİ

Hürriyet’in önceki gün konuyu Meclis’te gündeme getirip, hükümetin ne yapacağını sorması üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Vallahi çağa, bilime uymayan bir kitabı ne biz okuyabiliriz ne bakabiliriz'' diyerek şöyle konuştu: “Herkes dağıtabilir. Dağıtır ama vatandaşın da elinde bir terazisi var. Vatandaş katılmazsa bu kitabın bir değeri yok.''

CHP milletvekili Hürriyet dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında da bugüne kadar binlercesi dağıtılan kitap için, “Hemen gereğini yapıyorum'' demesini beklediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sadece güldüğünü öne sürdü. Hürriyet, “Milli Eğitim Bakanı da ''vatandaş kaale almasın’ diyor. Kaale alıyor ki spor yapan kadını dövüyor, hamile kadını, şort giyen kadını tekmeliyor'' dedi.

Hürriyet, Denizli Pamukkale Belediyesi’nin ''Evlilik ve Mahremiyetleri’ adlı kitabında da, “Kadınlar spor sahalarına ve parklara gitmemeli'', “Sen kadını dövdükçe seni daha çok sevecek, daha çok isteyecek'', “Tokalaşmak zinaya giden yoldur'' ifadelerinin yer aldığını söyledi. Hürriyet, “Bu belediyelere soruşturma başlatılmalı. Aksi halde, AKP kadına şiddetten her bahsettiğinde bu kitabı göstereceğim. Savcılara çağrıda bulunuyorum. İhbar olarak kabul edip gereğini yerine getirmelidir'' diye konuştu. 

"CHP milletvekili, kadın düşmanı kitaplar nedeniyle savcıları göreve çağırdı" haberi, 17 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP milletvekili, kadın düşmanı kitaplar nedeniyle savcıları göreve çağırdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP milletvekili, kadın düşmanı kitaplar nedeniyle savcıları göreve çağırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  2. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  3. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  4. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  5. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  6. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  7. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  8. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  9. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  10. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  11. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  12. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  13. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  14. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  15. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  16. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  17. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  18. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  19. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  20. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
Politika Haberleri