CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi

CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan

CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli... Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği iddia edilen "para sayma" görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında, CHP Parti Meclisi Üyesi Turgay Özcan da Savcılıkta "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği iddia edilen "para sayma" görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında, CHP Parti Meclisi Üyesi Turgay Özcan da Savcılıkta "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen "para sayma" görüntülerine ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve suç unsurlarının tespiti amacıyla re'sen soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, binayı sattığı öne sürülen Ali Rıza Braka, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in de aralarında bulunduğu 12 kişi "şüpheli" sıfatıyla Savcılığa ifade vermişti.

TURGAY ÖZCAN İFADE VERDİ

Soruşturma kapsamında, CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan da "şüpheli" sıfatıyla Savcılıkta ifade verdi. Ardından, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özcan, "Ben o dönem Cumhuriyet Halk Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanıydım. Serkan Çebi de benim 30 yıllık arkadaşımdır. Biz büyük bir gururla İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir il binası kazandırdık. O il binası kampanyası çerçevesinde de partililerimizden, etrafımızdaki insanlardan bağışlar gelmişti. Serkan da ilave para koyarak, parayı teslim ettik. Karşılığında koskocaman bir il binası var. Orayı kullanıyoruz. Burada Cumhuriyet Halk Partililerin ve onların dostlarının alın terleriyle kazandırdıkları paralardır. Paraların hepsi kayıtlı. Zaten kayıtlı olmasa ondan haberdar olamazlar. 15 buçuk milyon lirayı teslim ettim diyen biri var. Bir de aldım diyen birisi var. Kayıt altında. Ama böyle yasal çerçevesi açısından bu işleri yapan herkes neyi ne kadar yasal çerçeve büründüreceğini bilen insanlar değil, profesyonel insanlar değil. Biz siyasetçiyiz. Toplumumuza hizmet etmek için partimize bir bina kazandırdık. Onu da herhangi bir yerden haram paralarla değil, her partilinin alın teriyle kazandığı helal paralarla elde ettik. Bundan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Orada Cumhuriyet Halk Partililer var. Çok doğaldır, binayı alan Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliğidir. Onun da temsilcileri oradadır. Biz onları tanıyoruz, bizim arkadaşlarımız," sözlerini söyledi. Özcan daha sonra adliyeden ayrıldı.

"CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi" haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:33 Büyük otomobil markası iflas bayrağını kaldırıyor! Satış için görüşmeler başladı
  2. 14:25 Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
  3. 14:19 Tesla, ekonomik zorluklara rağmen cesur bir adım attı! Türkiye'de o modele büyük indirim
  4. 14:19 Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu duyurdu: 48 kişi gözaltına alındı
  5. 14:16 Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
  6. 14:11 Özgür Özel, 1.5 milyar borçla devralınan Yunusemre Belediyesi'nde
  7. 14:07 Bakan Işıkhan, asgari ücrette zam olup olmayacağını açıkladı
  8. 14:07 İşte 2023 model Fiat Egea Cross'un dikkat çeken yeni fiyatları!
  9. 14:06 Nisan 2024'te alkol fiyatlarına zam yapıldı: Rakı ve şarap fiyatlarında artış yaşandı
  10. 14:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamuda tasarruf dönemi başlıyor
  11. 14:04 Tarım Kredi Holding'de yağ skandalı: 2500 ton ham yağ kayıp!
  12. 14:01 İYİ Parti'de yeni lider arayışı başladı: Dört adayın yarışacağı salona seyirci alınmayacak
  13. 14:00 31 Mart gecesi seçimi kaybettiğini anlayan başkan gece yarısı belediyeyi batırdı iddiası
  14. 13:51 Şimşek'ten 'KDV' açıklaması geldi: Doğru belgelendirme için yapıldı
  15. 13:48 Akşener İYİ Parti'ye veda etti: Başarısızlığı ben aldım başarıyı siz yakalayacaksınız
  16. 13:44 Eski arabanızı elektrikliye dönüştürün! Türk firmadan devrim yaratan icat
  17. 13:38 Afrika Bitti Suriye Başladı: Pazartesi Gününe Dikkat! Alerjisi Olanlar Evden Çıkmasın
  18. 13:37 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi! Gram Altın 3.500 TL'yi Aşıyor mu?
  19. 13:36 Asgari Ücrete Zam Sürprizi! Işıkhan'dan Son Dakika Açıklama Geldi
  20. 13:36 İYİ Parti'nin Yeni Lider Adayı: Müsavat Dervişoğlu'nun Yaşamı ve Siyasi Deneyimi
Türkiye Haberleri