CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesine tepki gösterdi

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı... CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesini eleştirerek, Şimşek'in aslında Türk milletini kastettiğini belirtti. Yücel, CHP'nin 22 yıldır iktidarda olan AKP'nin sadece elit kesimi değil, toplumun geri kalanını da hedeflediğini ifade etti.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesini eleştirerek, Şimşek'in aslında Türk milletini kastettiğini belirtti. Yücel, CHP'nin 22 yıldır iktidarda olan AKP'nin sadece elit kesimi değil, toplumun geri kalanını da hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin ana yurdu olduğunu ve herkesi bu yurda beklediklerini vurguladı. Vatandaşların bu yurda dönüşlerinin başladığını ve herkesi bu evde misafir etmeye hazır olduklarını söyledi.

'AKP’NİN CREME DE LA CREME - KAYMAK TABAKASI HARİÇ GERİ KALAN HERKESİ KASTEDİYOR'

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında devam eden Merkez Yönetim Kurulu toplantısının gerçekleştiği genel merkezde bir basın toplantısı düzenledi ve şu ifadeleri kullandı:

'AKP’nin her bir şeyi çok bilen ekonomist genel başkanı Kent Lokantaları’na yenik düştü. 10 bin lirayla geçinin dediniz. Emekli vatandaşlarımızla dalga geçtiniz, açlığa mahkûm ettiniz, emeklilere yenildiniz Sayın Erdoğan. Asgari ücretin altında kira kalmadı. Ev demeye bin tanık isteyen, dört duvarı olan üstü kapalı bir bina bile, durduğu yerde asgari ücretli bir işçiden daha fazla para kazanır oldu. Bir işçinin ödeyemediği ev kirasına yenildiniz. Ekonomik darboğazın rahatlık bırakmadığı ailelere, buzdolapları bomboş, tencere kaynamayan evlere, geleceğinden umudu kesmiş gençlere, yarınını göremeyen annelere, babalara, parasızlığın, mutsuzluğun, kapana kısılmışlığın sebep olduğu asık suratlara, çaresiz bakışlara yenildiniz Sayın Erdoğan. Bakanınızın tabirinizle siz bu 'Yerel halk'a yenildiniz Sayın Erdoğan. Bu 'Yerel halk' ne demek değerli dostlar? AKP'nin ekonomiyi düzeltmesini beklediği Mehmet Şimşek adeta sömürge valisi gibi konuşuyor. Herhalde; 22 senedir iktidar olmanın nimetlerinden faydalanan AKP’nin Creme de la Creme - kaymak tabakası hariç geri kalan herkesi kastediyor. Yerel halk değil Sayın Şimşek Türk Halkı, Türk milleti. 100 senelik Cumhuriyet ve yurtsever Türk milleti bu tavrı hak etmiyor.

Aynı Hazine ve Maliye Bakanı geçtiğimiz günlerde 'Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edip kesintiye gideceğiz' dedi biliyorsunuz. Peki biz de soralım. Bu mecburi tasarruf kimin cebinden yapılacak? Ortada senelerce borcu ödenecek, dolarla avroyla ödeme garantisi verilmiş plansız projeler var. Holdingler için devamlı vergi afları çıkarılıyor. Onlar anladığımız kadarıyla tasarruf kapsamında değil. Peki kim ödeyecek bu faturayı? Mehmet Şimşek’in deyimiyle 'Yerel Halk.' Yani mahallenin bakkalı, okulun yanındaki kırtasiye sahibi, gençlerin kahve içmek için gittiği kafenin sahibi ödeyecek hesabı. Menüyü hükümet hazırladı, yemeği yandaşlar yedi, sömürge valisi gibi konuşan Mehmet Şimşek de hesabı halka ödetecek. Kamuda tasarruf sağlanacak mı? diye sorsak onun da yanıtı belli. 'İtibardan tasarruf olmaz' diyecekler. Saatlerini, yemeklerini, pahalı çantalarını gösterecekler.'

"CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesine tepki gösterdi" haberi, 22 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesine tepki gösterdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesine tepki gösterdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:37 Süper Lig Yolunda Kritik Karşılaşma: Eyüpspor vs Göztepe!
  2. 17:33 MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
  3. 17:29 Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?
  4. 17:24 Türkiye'nin İsrail Kararına ABD'den İlk Yanıt: İlişkilerimizi Zedelemez
  5. 17:18 Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
  6. 17:15 Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Belirsizliği: İç Transfer Hareketliliği Devam Ediyor
  7. 16:08 Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
  8. 16:05 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Trabzonspor, 12 Yıl Sonra Samsun'da!
  9. 15:49 İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
  10. 15:47 Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor
  11. 15:46 Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
  12. 15:43 Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
  13. 15:42 Ali Koç, TFF seçimine ilişkin açıklamada bulunuyor
  14. 15:37 Apple'ın Geliri Beklentileri Aştı, Ancak iPhone ve iPad Satışlarında Düşüş Gözlendi
  15. 15:32 Fransız bankasından dolar-TL açıklaması geldi: Yıl sonunda 36 lira olacak
  16. 15:27 DEM Parti-CHP görüşmesi sonra erdi: Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum
  17. 15:27 Nisan Ayında Türkiye Enflasyonu Yükseldi
  18. 15:25 Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
  19. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  20. 15:13 Borçlarını ödeme yeteneği olmayanlar bu stratejiyi kullanıyor
Politika Haberleri