CHP TOMA'ların gölgesinde Anıtkabir'e yürüdü

CHP TOMA'ların gölgesinde Anıtkabir'e yürüdü

CHP TOMA'ların gölgesinde Anıtkabir'e yürüdü Ankara Valiliği’nin güvenlik açısından uygun olmadığını söylediği Anıtkabir yürüyüşü güzergah değişikliği ile başladıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla çok sayıda yurttaş, Güvenpark'tan...

Ankara Valiliği’nin güvenlik açısından uygun olmadığını söylediği Anıtkabir yürüyüşü güzergah değişikliği ile başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla çok sayıda yurttaş, Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürümek için bu sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Polis TOMA'larla önlem alırken, CHP'liler slogan atıp, marşlar söyledi. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu gruptakiler, Anıtkabir'e yürüyüş için güzergah değişikliği kararı aldı.

GÜZERGAH İKİ KEZ DEĞİŞTİ

CHP, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güvenpark’ta gençlerle buluştu.

Ankara Valiliği’nin yürüyüşe izin vermemesi üzerine CHP yönetimi hareket geçti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve emniyet yetkilileri devreye girdi.

Polis, güvenlik gerekçesiyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yerine Kumrular’dan yürünmesini istedi. CHP yönetimi de bu konuda sorun görmedi. 

Güvenpark’ta toplanan bir grup genç ise bulvardan yürümeyi istedi. Ancak polis buna izin vermedi.

Polis toplanan gruba iki kez dağılmaları yönünde uyarı yaptı.

CHP yöneticileri de amaçlarının Anıtkabir’e yürümek olduğunu belirterek güzergah konusunda sorun olmadığını belirttiler.

Polisin anonsu üzerine gençler de belirlenen güzergahta yürümek üzere kabalığa katıldılar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesinin ardından yürüyüş başladı.

Anıtkabir’e yürüyüş için güzergah değişikliği kararı alan Kılıçdaroğlu ve CHP Gençlik Kolları 19 Mayıs yürüyüşü için Kumrular 'a geldi. Yürüyüş başladı.

Valiliğin "yasak" kararı ile ilgili dün bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Yarın yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum" demişti.

galeri-089.jpg

TOMA'LARLA ÖNLEM ALINDI

Bugün yürüyüşü gerçekleştirmek için toplanan kalabalık, TOMA'ların engellemesiyle karşılaştı.

Anıtkabir'e yürümeye hazırlanan CHP'lilere polis TOMA'larla engel oldu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP'nin yürüyüşünden görüntüler paylaştı.

İşte o görüntüler:


CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemala Kılıçdaroğlu öncülüğünde Güvenpark'tan Anıtkabir'e 19 Mayıs Atatürk'ü Anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde Anıtkabir'e yürümek isteyen binlerce kişi sabah saatlerinde Kızılay Güvenpark'ta bir araya geldi. 

POLİS DAĞILMALARI İÇİN UYARDI

Yürüyüş öncesi polis yetkilileri, Güvenpark'ta toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak Kılıçdaroğlu'nun alana gelmesiyle Türk bayraklarıyla gerçekleşen yürüyüş Kumrular sokaktan, Gençlik Caddesi üzerinden Anıtkabir'de son buldu. Yürüyüş sırasında gazetecilere değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Gençlerle beraberiz. Bugün 19 Mayıs. Atatürk'ü seviyoruz, Cumhuriyetimizi seviyoruz. Gençlerimizi seviyoruz. Gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için mücadele ediyoruz" dedi.


KILIÇDAROĞLU, VATANDAŞLARA SESLENDİ: MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ

Yürüyüş sonrasına Anıtkabir Tandoğan Kapısı girişinde parti otobüsünün üzerine çıkan Kılıçdaroğlu, Onuncu Yıl Marşına partilileriyle birlikte eşlik etti. Kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Bugün bir ilki daha gerçekleştirdik. Korkuyu sarayın duvarlarına hapsettik artık. Biz halkız, biz güçlüyüz, biz yürekliyiz, biz milli mücadeleciyiz, biz Kuvay-i Milliyeciyiz, Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Yasak getiriyorlar. Efendim yürüyemezsiniz, ne zaman 19 Mayıs'ta. Unutmayın 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin ayağa kalktığı bir tarihtir. Hiçbir yasak bize sökmez. Onların yasakları onlar içindir. Biz birilerinin önünde diz çökmeyiz. Bizde sadece efeler oynarken diz çökerler onurlarıyla. Kimse unutmasın biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Anıtkabir'e giriş yaptı.

KILIÇDAROĞLU ANITKABİR'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilleri ve partililer ile birlikte Anıtkabir'de coşkuyla karşılandı. Türk bayrakları ile aslanlı yoldan yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Atatürk mozolesine geçerken zaman zaman izdiham oldu, vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Anıtkabir Komutanı tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, mozoleye çelenk koydu. Anıtkabir de bulunan vatandaşlar, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı. 
 

VALİLİK YASAKLANDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Ankara Valiliği, CHP tarafından yarın düzenlenecek olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı belirtilen yürüyüşün gerek 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili Yönetmeliği gereği mevzuat bakımından gerekse güncel hassasiyetlerden dolayı bu yürüyüşün güvenlik açısından uygun olmadığını açıkladı.

Ankara Valiliği, CHP Ankara İl Gençlik Kolları ve CHP İl Başkanlığı'nın Güven Park önünden Anıtkabir'e kadar yürüyüş için izin' talebini"güvenlik" gerekçesiyle reddetmiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Valiliğin yasağını tanımayacağını açıklamıştı.

"CHP TOMA'ların gölgesinde Anıtkabir'e yürüdü" haberi, 19 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP TOMA'ların gölgesinde Anıtkabir'e yürüdü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP TOMA'ların gölgesinde Anıtkabir'e yürüdü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  2. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  3. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  4. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  5. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  6. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  7. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  8. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  9. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  10. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  11. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  12. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  13. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  14. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  15. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  16. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  17. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  18. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  19. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  20. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
Gündem Haberleri