CHP’de Devrimci Demokratlar: 23 Nisan'da meydanlarda buluşalım!

CHP’de Devrimci Demokratlar: 23 Nisan'da meydanlarda buluşalım!

CHP’de Devrimci Demokratlar: 23 Nisan'da mey... ABC Haber Merkezi'CHP'de Devrimci Demokratlar' 23 Nisan için 'Hayır' çağrısı yaptı. Yapılan bir açıklamayla "23 Nisan’ı büyük bir buluşmaya ve bu buluşmayı Türkiye’nin gelmiş-geçmiş en büyük ve görkemli buluşmasına...

ABC Haber Merkezi

'CHP'de Devrimci Demokratlar' 23 Nisan için 'Hayır' çağrısı yaptı. Yapılan bir açıklamayla "23 Nisan’ı büyük bir buluşmaya ve bu buluşmayı Türkiye’nin gelmiş-geçmiş en büyük ve görkemli buluşmasına dönüştürmek elimizde!" diyen CHP'liler, "Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor. Haydi meydanlara!" ifadeleriyle geniş bir çağrı yaptı.

"23 Nisan’ın 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak kutlanması tesadüf değildir" denilen açıklamada, "Yaklaşık 100 yıl sonra partiye dönüştürülen devlet üzerinden ve kamuya ait bütün olanaklar sınırsızca kullanılarak, sandıkta ve vicdanlarda 'Hayır' oylarıyla sahiplenilen 'milli egemenlik' ve Cumhuriyet, bu kez de YSK üzerinden hileli ve şaibeli bir şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Türkiye büyük bir dayatmayla bir tek renge büründürülmeye çalışılıyor. Oysa referandum sonuçlarına yansıdığı gibi Türkiye solcusuyla, yurtseveriyle, milliyetçisiyle, milli görüşçüsüyle, inananıyla, inanmayanıyla, Türküyle Kürdüyle çok renkli bir bütündür…" denildi.

'CHP'de Devrimci Demokratlar'ın 23 Nisan çağrısı şöyle:

"Bu Pazar yapılacak olan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlamalarını, cumhuriyete, onun yarattığı değerlere, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmaya, adaleti, barışı ve kardeşliği öne çıkartmaya dönüştürelim. Kutlamaları haksızlığı, hileyi, kutuplaştırma, kin ve nefret söylemlerini mahkum etmeye dönüştürelim…

'Hayır'ın bütün renkleri, hem kurumsal olarak, hem de sade birer vatandaş olarak  tek tek yapacakları çağrılarla 23 Nisan Pazar günü Türkiye’nin bütün renklerini alanlarda buluşturabilir, alanlar her türlü dayatmanın reddedildiği, ulusal egemenlik, adalet ve özgürlük taleplerini öne çıkartan milyonlarla buluşur!

23 Nisan’ı büyük bir buluşmaya ve bu buluşmayı Türkiye’nin gelmiş-geçmiş en büyük ve görkemli buluşmasına dönüştürmek elimizde!

Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor!
Haydi meydanlara!"

ÇAĞRIMIZ TÜM YURTTAŞLARIMIZA: DUR DİYELİM!
CHP'de bir açıklama da yurtdışı çalışmalarından geldi. "Bugün geldiğimiz noktada ise tüm bu eşitsizliklere ve hatta Yüksek Seçim Kurulunun anayasada tanımlı seçim güvenliğini yok saymasına rağmen, Hayır cephesinin açık galibiyetini görüyoruz!" denilen yazılı açıklamada, CHP Yurtdışı Birlikleri, "Çağrımız, partili partisiz tüm yurttaşlarımızadır!" diyerek şunlara değindi:

"Bu sonuç ülkemizin yararına değil zararınadır! Keza bu oylama Türk Demokrasi tarihinde kara bir lekedir ve bu oylamanın adı tarihin tozlu sayfalarında ''Mühürsüz Seçim’ olarak yer alacaktır. Milletçe istikbalimize ve cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına yazıktır!

Bu sebeple; onurunu, vicdanını ve insafını yitirmemişvatandaşlarımızı, Yüksek Seçim Kurulu yetkililerinin bu hukuk dışı kararlarına karşı demokratik ortamda ses çıkarmaya çağırıyor, adaletsizliğe DUR diyoruz!

Hiç kimse unutmasın bir ülkü etrafında hepimiz birleştik. Türkiye’nin bekası için, demokrasimiz için, hepimizin özgürlüğü için, düşüncelerimizi özgürce ifade etmek için demokrasi paydasında birleştik. Biz gerçekten de bir tarih yazdık ve bu destanı hep birlikte yazdık.

Tüm bu hukuksuzluğa dur demek için adeta 24 saat ara vermeden çalışan, başta Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ve onun nezdinde tüm parti emekçilerimiz ile hakkını aramaya devam eden duyarlı vatandaşlarımıza minnettar olduğumuzu ifade etmek isteriz.

BU SEÇİMİ TANIMIYORUZ, TANIMAYACAĞIZ!
Sn. Genel Başkanımızın tabiriyle; mühür yoksa sözümüz bitmemiştir. Şunu da kimse unutmasın: Üsküdar’a geçen ve çalınan atını geri alan Köroğlu’dur. Tarih, çalınan atını geri alan Köroğlu’nu yazar; tarih, atı çalan hırsızları asla yazmaz! diyor, hepinize saygılarımızı sunuyoruz!"

"CHP’de Devrimci Demokratlar: 23 Nisan'da meydanlarda buluşalım!" haberi, 20 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’de Devrimci Demokratlar: 23 Nisan'da meydanlarda buluşalım! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’de Devrimci Demokratlar: 23 Nisan'da meydanlarda buluşalım! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  2. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  3. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  4. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  5. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  6. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  7. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  8. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  9. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  10. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  11. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  12. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  13. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  14. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  15. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  16. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  17. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  18. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  19. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  20. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
Gündem Haberleri